Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond?

Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond

SPOILER ALERT! Volgende tekst bevat spoilers, klik op openen als je het toch wil lezen. Op kerstavond 1909, geeft Jim zijn vrouw Lieverd een Cocker Spaniel pup cadeau. De pup wordt Lady genoemd. Als Lady mettertijd opgroeit, geniet ze van een aangenaam leven en is ze bevriend met Jock een Schotse terriër , en Snuffel een Bloedhond.

Op hetzelfde moment zien we langs de spoorweg in de stad een zilvergrijze Schnauzer ,Vagebond die ervan droomt om ooit een huishond te worden, terwijl hij bij een Italiaans restaurant langs gaat om aan wat restjes te komen.

Terug op weg naar zijn schuilplaats komt Vagebond Peg een Pekinees en Buldog een Englese buldog tegen die gevangen zijn door de lokale hondenvanger, Vagebond ziet de twee en bevrijd hen beide uit een cel gevestigd op een koest getrokken door paarden. Terug bij Lady, zien we dat ze een rat wegjaagt, die de tuin van haar eigenaars wist binnen te dringen.

 1. Later in de film is Lady verdrietig als haar eigenaars, haar nogal koud behandelen;
 2. Jock en Snuffel bezoeken haar en leggen uit tegen Lady dat Lieverd zwanger is en dat hun gedrag daarom wat anders is;
 3. Terwijl Jock en Snuffel proberen uit te leggen, wat een baby inhoud komt Vagebond aanlopen en zegt Vagebond zijn eigen mening, waarna hij onmiddellijk uit de tuin wordt gejaagd door Jock en Snuffel;

Na negen maanden wordt Jim Jr. geboren, waarna Jim en Lieverd hun kindje voorstellen, aan Lady. Enkele dagen later beslissen Lady’s eigenaars, om op vakantie te gaan waardoor tante Saar , achterblijft om voor Jim Jr. en het huis te zorgen. Als Lady ruzie krijg met Si en Am de twee Siamese katten van de oudere dame, gaat tante Saar met Lady naar de dierenwinkel, om een muilkorf voor Lady te kopen.

Kort erna slaagt Lady in paniek en weet ze te ontsnappen. Na haar ontsnapping wordt Lady opgedreven door wat straathonden, gelukkig voor Lady ziet Vagebond wat er gebeurd, en slaagt hij erin om Lady te redden.

Kort erna bezoeken de twee de dierentuin, waar Vagebond Mr. Bever overhaalt om de muilkorf van Lady door te kauwen en zo Lady’s snuit bevrijd van de muilkorf. Diezelfde avond nog toont Vagebond aan Lady, hoe hij overleeft in de stad, wat uiteindelijk leidt tot een spaghetti-avond bij kaarslicht.

 • Als Vagebond Lady terug naar huis brengt, stelt hij voor aan Lady om kippen op te jagen;
 • Als er na enige tijd geschoten wordt op de twee vluchten ze weg;
 • Helaas voor Lady, wordt ze gepakt door de hondenvanger, waardoor ze in het asiel terecht komt;

Aangekomen bij het hondenasiel wordt Lady bewonderd door de andere honden, vanwege haar penning, omdat haar pas is naar de vrijheid. De asielhonden vertellen haar vervolgens dat Vagebond, al vele vriendinnen heeft gehad in het verleden en dat hij zich wellicht nooit ergens zal vestigen.

Kort erna wordt Lady opgepikt door tante Saar die haar als straf voor het weglopen, aan de ketting hangt die aan Lady’s hondenhuis vastzit. Jock en Snuffel komen Lady wat later opzoeken. Jock troost haar, en zegt dat je straathonden nooit kunt vertrouwen of kunt adopteren.

Als Vagebond enkele scènes later op bezoek komt om zich te verontschuldigen, confronteert Lady hem met zijn vorige vriendinnen, waarna Vagebond verdrietig vertrekt. Een paar minuten later begint, het te donderen en te regenen. Op hetzelfde moment ziet Lady dezelfde rat van eerder, de tuin opnieuw binnendringen.

 • Het ondier is bang voor haar maar desondanks dit, weet de rat de babykamer en huis binnen te dringen;
 • Lady reageert hierop door enorm luid te blaffen, tante Saar hoort dit en beveelt haar, om stil te zijn;

Gelukkig voor Lady hoort Vagebond haar geblaf, en keert hij terug naar Lady’s huis, waarna hij op aanwijzingen van haar het huis binnengaat en het gevecht aangaat met het knaagdier. Een paar seconden later, weet Lady zich te bevrijden van haar ketting en gaat ze richting Jim Jr.

‘s kamer om daar Vagebond te vinden die de rat weet te doden, maar tijdens dat moment, gooit Vagebond per ongeluk het wiegje om waarin in Jim jr. ligt wat het kindje wakker maakt, maar als tante Saar binnenkomt denkt ze dat, Vagebond en Lady de baby hebben aangevallen.

Als reactie hierop sluit ze Vagebond op in de kast en Lady in de kelder, waarna ze het asiel belt om Vagebond te komen halen. Jim en Lieverd stappen van de trein af, op het moment dat de hondenvanger vertrekt met Vagebond. Een paar minuten later laat het koppel, Lady vrij uit de kelder waarna Lady, Jim en Lieverd naar de rat leid.

 1. Gelukkig voor Vagebond horen Jock en Snuffel de waarheid, waarna de twee de hondenvanger achterna gaan en hem opsporen via zijn geurspoor;
 2. Jock geloofd dat Snuffel, niet meer kan ruiken maar Snuffel slaagt erin om zonder veel moeite de hondenvanger, op te sporen;

Als Jock en Snuffel de hondenvanger hebben, beginnen de twee de paarden die de koest trekken op te jagen, waardoor de dieren schrikken en gaan steigeren, waarna de koest tegen een telefoonpaal botst. Kort erna arriveren Jim en Lieverd met een taxi, waarna Lady herenigd wordt met Vagebond, vlak voordat ze ontdekken dat Snuffel geraakt is door een kar wiel.

Die Kerstmis zien we dat Vagebond een deel is geworden, van Lady’s familie en dat hij zijn eigen halsband en penning heeft gekregen. We zien eveneens dat Vagebond vier puppy’s heeft gekregen met Lady: Annette, Collette, Daniëlle en Rakker.

Enkele minuten later komt Jock samen aan met Snuffel aan die een beetje mank loopt vanwege een gips om zijn voorpoot. Vagebond is blij dat hij eindelijk een huishond kan zijn en gelukkig is met Lady. Hierna eindigt de film.

Wat is het ras van de Vagebond?

Fysieke verschijning [ ] – Lady is een Amerikaanse Cockerspaniël met bruine ogen en oren. Lady heeft hoofdzakelijk een beige vachtkleur. Als volwassen hond, draagt ze een licht blauwe halsband met een penning.

Hoe heet de Vagebond?

Zo stond Vagebond (Tramp) eerst bekend als Homer, Rags en Bozo. Het personage tante Saar was in het oorspronkelijke scenario een stereotiepe bazige schoonmoeder.

Wat is de beste hond voor mij?

Over de Hondenras Wijzer – Bent u op zoek naar een hond? En heeft u hulp nodig bij het kiezen van een hondenras? De eerste stap is kiezen: hoe kiest u een hondenras? Elk hondenras heeft zijn eigen behoeften en karaktereigenschappen. Het is daarom belangrijk dat u de behoeften van u en de hond goed heeft nagelopen voordat u besluit voor welk ras u kiest. Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond.

See also:  Wat Zegt De Staart Van Een Hond?

Welke Honden worden niet groot?

Waar speelt Lady en de Vagebond zich af?

Regie: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske | 75 minuten | drama, animatie, komedie, familie, romantiek, musical | Engelse stemmencast: Peggy Lee, Barbara Luddy, Larry Roberts, Bill Thompson, Bill Baucom, Stan Freberg, Verna Felton, Alan Reed, George Givot, Dal McKennon, Lee Millar, Bill Lee, Thurl Ravenscroft, Max Smith, Bob Stevens | Nederlandse stemmencast: Johnny Kraaijkamp Jr.

 • , Angelique de Boer, Bram van der Vlugt, Anne Wil Blankers, Peter Aryans, Henk Elsink, Tom Meijer, Henni Orri, Nelleke Burg, Frits Lambrechts, Paul van Gorcum, Hero Muller, Arnold Gelderman Het is een van de meest romantische scènes uit de filmgeschiedenis: twee honden die bij kaarslicht samen een bord spaghetti delen en niet doorhebben dat ze aan hetzelfde sliertje knabbelen;

‘Lady and the Tramp’ uit 1955 was Disneys eerste avondvullende klassieker die niet gebaseerd was op een klassiek sprookje, maar op een verhaal van Ward Greene. Walt Disney voegde echter ook een aantal van zijn eigen herinneringen aan de film toe. Zo gaf hij ooit zijn vrouw een puppy cadeau nadat hij een dinerafspraakje vergeten was.

 • En het decor van het verhaal is geïnspireerd door Disneys eigen jeugd in Marceline, Missouri;
 • Het verhaal speelt zich af aan het begin van de twintigste eeuw;
 • Lady (stem van Barbara Luddy) is een verwende Cocker Spaniel die in een groot huis woont met haar baasjes die ze liefdevol ‘Jim Dear’ en ‘Darling’ noemt (het grappige is dat wij als kijkers hen ook uitsluitend onder die naam kennen);

Ze leidt een lui leventje, net als haar vrienden, de terriër Jock (Bill Thompson) en de jachthond Trusty (Bill Baucom). Daar komt echter ineens een einde aan als Darling in verwachting raakt en Lady ineens op het tweede plan komt. Aanvankelijk heeft ze geen idee wat er aan de hand is, maar zodra de baby geboren is, hebben Darling en Jim Dear geen aandacht meer voor haar.

 • Het wordt allemaal nog erger als haar baasjes er een paar dagen tussenuit gaan om bij te komen van alle gebeurtenissen en tante Sarah (Verna Felton) op komt passen;
 • Zij en haar onuitstaanbare Siamese katten jagen de arme Lady het huis uit;

Op straat komt ze in aanraking met Tramp (Larry Roberts), een straathond die het motto ‘lang leve de lol’ aanhangt. Hij geniet van zijn vrijheid en kent overal wel adresjes om aan zijn dagelijkse maaltijd te komen. Zijn favoriet is het Italiaanse restaurant van chef Tony (George Givot), waar hij Lady mee naartoe neemt voor een romantisch diner voor twee.

 1. Dat het leven op straat niet altijd over rozen gaat, merkt Lady echter al snel aan den lijve als ze door de straathondenjagers gevangen wordt genomen… ‘Lady and the Tramp’ kent een eenvoudig maar zeer romantisch verhaaltje dat in zijn geheel vanuit het perspectief van de honden verteld wordt;

De film werd in CinemaScope opgenomen, wat mooie, wijde shots oplevert waardoor je nog meer in het wereldje van de dieren getrokken wordt. Er komen nogal wat stereotypen voorbij, maar het zij Walt Disney vergeven. Het hoort misschien ook een beetje bij die tijd.

De populaire jazzzangeres Peggy Lee verzorgde niet alleen een aantal stemmen, maar tekende samen met Sonny Burke ook voor de heerlijke soundtrack. Het treiterige ‘The Siamese Cat Song’ en het jazzy ‘He’s a Tramp’ vormen de onbetwiste muzikale hoogtepunten; beide werden door Lee gezongen.

Wie kritisch kijkt zal opmerken dat het ‘Lady and the Tramp’ wellicht aan diepgang ontbreekt, maar echt storen doet dat hier niet. Centraal staan de prachtige animaties, de veelal sympathieke personages en de fijne muziek en voor de doelgroep – en wie valt daar eigenlijk niet onder? – is dat meer dan genoeg.

Met ‘Lady and the Tramp’ maakte Walt Disney zijn vijftiende avondvullende animatiefilm en ook deze is meer dan geslaagd. Nostalgie viert hoogtij in dit klassieke, romantische verhaal over een onwaarschijnlijke liefde.

Nu eens niet tussen twee mensen, maar tussen twee honden. Zoals we mogen verwachten van Disney zien we ook hier weer charmante nevenpersonages, die weliswaar wat clichématig en stereotype zijn, maar toch ook onweerstaanbaar. Zoals deze hele film hartverwarmend en niet te versmaden is.

Wat voor soort hond is rakker?

Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond Een bescheiden filmrol Rakkers eerste optreden was niet in een strip, maar op het witte doek. En wel in de film Lady en de Vagebond , die Walt Disney in 1955 uitbracht! Het is het liefdesverhaal van een deftige dameshond, Lady, en een ruwe straathond, Vagebond. In de laatste minuten van de film worden vier puppy’s geboren: drie meisjes en een jongen. En daardoor steelt Rakker gelijk de show! Al had hij in de film nog geen naam… Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond Rakkers eigen film In 2001 kwam het vervolg uit op Lady en de Vagebond , met in de hoofdrol… Rakker! In Rakkers Avontuur ziet Rakker er wat ouder oud dan we hem kennen. Maar verder is hij niets veranderd! Hij vindt het moeilijk om te leven volgens de regels van het huis. Hij wil zich vies maken en ravotten door de kamer. Daarom wil hij graag bij een groep straathonden horen. Maar dan krijgt hij te maken met een oude kennis van zijn vader… Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond In deze film zien we ook dat Rakker (rechts) net als zijn ouders (links) wel van een vleugje romantiek houdt! Rakker in de krant Zoals van de meeste tekenfilms, verschijnt ook van Lady en de Vagebond een stripversie. Dit verhaal staat van 2 januari t/m 10 juli 1955 in verschillende Amerikaanse zondagskranten. Het publiek is meteen enthousiast, en nog in hetzelfde jaar krijgt Rakker zijn eigen strip, die tot 1988 élke dag in de krant komt te staan! Het einde van de tekenfilm, waarin Lady en Vagebond dus puppy’s hebben, wordt het uitgangspunt. En wie anders dan de ondeugende Rakker om de hoofdrol te vervullen! Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond Rakker-strip in de Nederlandse krant Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond In de meeste van deze stripjes zien we hoe Rakker de wereld ontdekt, en niet alleen in contact komt met andere honden maar ook allerlei andere dieren. Pieps de muis, bijvoorbeeld. En Tjieps , het vogeltje! Langere avonturen van Rakker duiken op in de maandelijkse Amerikaanse striptijdschriften. Die laten vooral zijn ondeugende kant zien. Rakker verveelt zich bar in zijn veilige achtertuin, en glipt ertussenuit om op avontuur te gaan. Hij is toch immers een stoere hond, zoals zijn vader? Maar meestal keert hij toch weer snel terug naar zijn moeder en drie zusjes… want voor de gevaren van de grote stad is hij nog echt iets te jong! Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond Rakker in het Deens Rakker over de grens De verhalen van Rakker komen dus oorspronkelijk uit Amerika. Daar heet deze vriendelijke pup Scamp. Maar in het Duits heet hij bijvoorbeeld Strolchi, en in het Deens Vaks. De Italianen noemen hem Lillo, terwijl de Zweden hem kennen als Ludde. Hier heet hij sinds 1956 al als Rakker, toen zijn dagelijkse strip bij ons in De Telegraaf ging verschijnen.

See also:  Tot wanneer is een hond een pup?

De meisjes zijn even braaf als hun moeder, maar de jongen lijkt veel meer op zijn vader: ondeugend en avontuurlijk. In nummer 12 van 1959 verschijnt Rakker voor het eerst in het vrolijke weekblad Donald Duck.

In dat verhaal besluit hij in het bos te gaan leven om een wilde hond te worden. Maar dat valt nog niet mee! Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond Rakker in Donald Duck 12 van 1959 Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse Donald Duck, en worden veel van zijn avonturen ook in Nederland geschreven en getekend!.

Hoe heten de zusjes van rakker?

Fifi, Mimi en Lili zijn de zusjes van Rakker. In de film Lady en de Vagebond worden ze aan het eind van de film geboren. – Ze hebben daarin dus maar een heel klein rolletje. De zusjes van Rakker zijn bekend geworden door hun avonturen in stripverhalen. Het zijn keurige gehoorzame meisjes die zo veel mogelijk op hun moeder Lady proberen te lijken. Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond.

Hoe heten de katten uit Lady en de Vagebond?

Si en Am
Achtergrondinformatie
Films Lady en de Vagebond Lady en de Vagebond II: Rakkers Avontuur
Personage informatie
Verschijning Twee magere katten met een crème kleurige vacht, donkerkleurige poten, staart, koppen, oren en blauwe ogen
Opstelling Slecht
Wapens Tanden en klauwen
[Bron]

” We are Siamese if you please! ” ―Si en Am Si en Am zijn twee Siamese katten uit Lady en de Vagebond (1955). De twee katten zijn eveneens te zien, in Lady en de Vagebond II: Rakkers Avontuur (2001). Ze zijn de huisdieren van tante Saar.

Wat is de makkelijkste hond?

Golden Retriever Ze vinden het heerlijk om met jou op de bank te zitten, maar zijn nog steeds actief genoeg om het gezin bij te houden. Golden Retrievers hebben een geweldig karakter en zijn gemakkelijk te trainen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn als honden voor beginners.

Welke hond ruik je niet?

Basenji – De basenji is absoluut een van de beste honden die niet stinken en verharen. Zijn korte vacht gaat twee per jaar in de rui maar hier merk je amper wat van. Ook is deze vacht vrijwel geurloos. Niet veel mensen hebben van de basenji gehoord. Dit is een jachthond, oorspronkelijk afkomstig uit Congo.

Welke honden leven het kortst?

Gemiddeld wordt een hond ruim 15 jaar. rashonden leven niet langer of korter Hoe lang leven honden nu eigenlijk?  Recent is een nieuw onderzoek gepubliceerd op basis van Amerikaanse gegevens. Dr. Silvan Urfer van het  Dog Aging Project  (Universiteit van Washington) publiceerden de eerste gegevens in het tijdschrift  Canine Medicine and Genetics.

 1. Het hondenverouderingsproject onderzoekt factoren die bijdragen aan de levensduur en gezondheid van honden, overigens beperkt tot honden in de VS;
 2. Drie particuliere dierenklinieken namen deel aan het onderzoek, waaronder een grote stedelijke kliniek, een kliniek in een middelgrote buitenwijk en een kleine plattelandskliniek;

Er werden gegevens verzameld van elke hond die in een jaar tijd minstens één keer een van de klinieken bezocht, bijna 21. 000 honden. Van die honden stierven er 1535 in de loop van het jaar (7,3%). De gemiddelde levensduur werd berekend als de mediane overlevingstijd (de mediaan is de middelste of middelste waarde).

Over het algemeen was de mediane overlevingstijd 15,4 jaar – wat betekent dat de gemiddelde hond iets meer dan 15 jaar leeft. Voor teven was dit 15,6 jaar en voor reuen 15,2 jaar. Volgens dit onderzoek is de gemiddelde levensduur van een hond in Amerika 15,4 jaar.

Dit is langer dan in sommige andere onderzoeken, die de levensduur van de gemiddelde hond op iets meer dan 14 jaar plaatste. Het verschil komt waarschijnlijk door verschillen in onderzoeksmethoden. Hoewel de wetenschappers zeggen dat de methoden die ze in deze studie hebben gebruikt waarschijnlijk nauwkeuriger zijn, zijn ze niet noodzakelijk representatief voor alle Amerikaanse, laat staan alle honden wereldwijd.

Voor 10 rassen, die het meest voorkwamen, werd de gemiddelde levensduus apart berekend. Van deze rassen was de Yorkshire Terrier de langstlevende, met een gemiddelde levensduur van 18 jaar, de Shih Tzu met een levensduur van 16,5 jaar, de teckel met een gemiddelde levensduur van 16,3 jaar, de Beagle met een levensduur van 16,1 jaar en de Chihuahua, met een levensduur van 16 jaar.

De Labrador Retriever en Golden Retriever waren de meest voorkomende honden in de dataset en hebben een gemiddelde levensduur van respectievelijk 14,3 jaar en 14 jaar. De Greyhound had een gemiddelde levensduur van 14,3 jaar, de Duitse herder leeft iets korter, 13,4 jaar en Boxers leven gemiddeld 13,2 jaar.

 • Ongeveer 62% van de honden in het onderzoek was raszuiver;
 • Het bleek dat berghonden gemiddeld het kortst leven, ook als de grootte van de hond, grote honden leven korter, werd gecorrigeerd;
 • De reden waarom deze rassen een kortere gemiddelde levensduur hebben, is niet bekend;

Het kan genetisch zijn, maar ook te maken hebben met de manier van fokken. en kan genetica en / of houderij weerspiegelen. Meer onderzoek is nodig om dit te begrijpen. De resultaten lieten zien dat kleinere honden de neiging hebben om langer te leven dan grote honden.

De onderzoekers groepeerden de honden in vier klassen op basis van hun gewicht op de leeftijd van 18 maanden: klein, middelgroot, groot en gigantisch. Kleine honden leefden gemiddeld 16,2 jaar, middelgrote honden 15,9 jaar, grote honden 14,3 jaar en reuzenhonden slechts 12 jaar.

Dit komt overeen met ander onderzoek waaruit blijkt dat  kleinere honden een langer leven leiden. Gesteriliseerde teefjes leven langer dan intacte teefjes, en gecastreerde reuen leven ook langer dan intacte reutjes. Beide resultaten waren nog steeds geldig wanneer rekening werd gehouden met de grootte van de hond.

 • Overigens geldt dat bij de teven ongeacht de leeftijd van castratie, bij de reuen verdwijnt het effect als de hond na zijn vijfde levensjaar wordt gecastreerd;
 • De reden daarvoor is overigens nog niet duidelijk geworden in dit specifieke onderzoek;
See also:  Wanneer is een hond volwassen?

In deze studie leefden raszuivere honden niet significant langer of korter dan honden van gemengd ras of kruisingen van twee raszuivere honden (in het onderzoek F1-hybriden genoemd). De resultaten laten echter zien dat rassen met een lage inteeltgraad doorgaans langer leven, evenals rassen met een grotere populatie.

Dit komt waarschijnlijk door een grotere genetische diversiteit bij die rassen. “Onze studie vond geen significant overlevingsvoordeel van gemengde rassen en / of F1-hybriden ten opzichte van raszuivere dieren, in tegenstelling tot een andere recente studie.

In dat onderzoek van Yordi et al concluderen de onderzoekers “Onze resultaten suggereren dat recente inteelt, zoals weerspiegeld in variatie binnen een ras, meer invloed heeft op fitness dan historische inteelt, zoals weerspiegeld in variatie tussen rassen.

Onze resultaten geven ook aan dat incidentele outcrosses, zoals bij honden van gemengd ras, een aanzienlijk positief effect op de conditie kunnen hebben. zoals weerspiegeld in variatie tussen rassen. ”   ” Bij raszuivere honden zagen we echter niet alleen bewijs dat lagere algehele inteeltniveaus geassocieerd zijn met een langere levensduur, maar ook dat de levensduur groter was bij rassen met een grotere effectieve populatiegrootte als geheel, wat aangeeft dat deze twee maatregelen van genetische diversiteit is positief gecorreleerd met de levensduur van het ras.

Het is vermeldenswaard dat recentelijk is aangetoond dat het overlevingsvoordeel van een gemengd ras meer uitgesproken is bij honden van grote en reuzenrassen en dat bepaalde kleine en middelgrote raszuivere honden langer leven dan gemengde rassen van vergelijkbare grootte, die onze bevindingen mogelijk hebben beïnvloed doordat meer dan de helft van alle honden in onze populatie klein of middelgroot was.

Welke hond blaft het minst?

Deze hond blaft niet, maar jodelt – Hou je niet van blaffende honden? Ga dan voor de Basenji, een hondenras dat helemaal niet kan blaffen! De Basenji kan overigens wel veel andere geluiden maken. Onder andere een soort ‘jodelen’, een beetje zoals het huilen van een wolf maar dan met meerdere toonhoogten.

Wat is een rustige lieve hond?

11. Golden retriever – Een Golden Retriever behoort tot een van de rustige hondenrassen. Deze viervoeter houdt super veel van knuffelen en het is een rustige hond die weinig blaft! In een gezin met kinderen past het dier perfect!.

Welke hond houdt van knuffelen?

Welke honden blaffen niet?

Waarom zou je geen hond nemen?

Vrijwel iedereen met een hond zal vertellen hoe geweldig deze wel niet is. Een hond volgt je altijd trouw volgt en denkt dat jij de meest geweldige persoon in de wereld bent. Misschien denk je nu, ik ga een hond kopen! Zorg er wel voor dat u staat bent om voor deze hond te zorgen en uw verantwoordelijkheden te nemen. Wat Voor Hond Is Lady Van Lady En De Vagebond Als je lange dagen moet werken, regelmatig op zakenreis gaat of graag op vakantie gaat is een hond waarschijnlijk geen goede keuze. Er zijn wel mogelijkheden om uw hond naar vrienden of familie te brengen of bijvoorbeeld gebruik te maken van een honden uitlaatservice, in sommige gevallen is dit dé oplossing. Houd wel in gedachten dat het grootste gedeelte van de opvoeding en verzorging van uw hond nog steeds bij u ligt, dit kan behoorlijk tijdrovend zijn.

Hieronder staan 7 voorbeelden voor mensen die beter geen hond kunnen nemen. Je bent niet genoeg thuis om voor een hond te zorgen. Jij of iemand in huis heeft een heftige allergie voor honden. Een lichte allergie voor huisdieren kan in sommige gevallen onder controle gehouden worden.

Wanneer iemand in het huishouden ernstige of zelfs levensbedreigende reacties heeft door het dier is het niet mogelijk om er een te houden. Indien u toch graag wat tijd door wilt brengen kunt u wellicht een keer bij andere mensen thuis op een hond passen of bij een lokaal dierverblijf of asiel.

Je wilt heel graag een puppy, want puppies zijn schattig. Uiteraard zijn puppies schattig. Uw social-media kanaal zal vele male interessanter worden wanneer u dagelijks foto’s post van die schattige pup. Houdt er echter rekening mee dat die kleine bruin/zwarte pluizenbol veranderd in een grote Berner sennenhond van 40+ Kg welke in zijn eentje de hele bank nodig heeft.

Ook kosten sommige honden en u een kapitaal aan hondenvoer. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat puppies altijd veranderen in volwassen honden. Zorg er dus voor dat je weet hoe die schattige pup er uit ziet wanneer deze volwassen is, kijk dus goed naar het ras.

 • Je bent er financieel (nog) niet klaar voor;
 • Honden zijn dol op taken en opdrachten, helaas niet die opdrachten die ervoor zorgen dat er brood op tafel komt;
 • Kijk alstublieft goed naar uw financiële situatie alvorens u een hond aan gaat schaffen;

Houdt rekening met kosten voor gezondheidszorg, vaccinaties, speelgoed, shampoo, bakken, mand, halsband, riem, bench, voeding en eventuele andere dingen. Hoe voorzichtig u ook bent, ongelukken kunnen altijd gebeuren, hoewel een verzekering kan helpen zijn dierenarts afspraken en operaties in sommige gevallen een aanslag op uw portomonnee.

 • Je bent helemaal dol op je geweldige huis met nieuwe meubels;
 • Ga er niet van uit dat uw Golden retriever geen haren gaat verliezen omdat dit goed te zien is op uw donkere vloer of meubels;
 • Een huisdier betekent dat u verplicht wordt om meer schoon te maken dan u wellicht gewend bent en dat je zijn poep of plas ook weleens op moet ruimen als er een “ongelukje” gebeurt in huis;

Je wilt dat je kinderen voor de hond gaan zorgen Dit is een belangrijk punt. Kinderen zullen veel tijd gaan doorbrengen met een hond en hebben wellicht al jaren gesmeekt voordat deze er eindelijk kwam. U kunt er echter niet vanuit gaan dat een kind de volledige opvoeding van een hond op zich kan nemen.

Uiteindelijk is het welzijn en de opvoeding van een hond de verantwoordelijkheid van een wolwassene. Je bevind je niet in de juiste fase van je leven. Wanneer je dol bent op een hond is zijn korte levensduur (vergeleken met mensen) nooit lang genoeg.

Houdt er vooraf wel rekening mee dat een hond in de meeste gevallen voor 10 jaar of langer in je leven komt. Dit vraagt veel verantwoordelijkheid en die moet je wel kunnen dragen. Ben je van plan om nog (fulltime) te gaan studeren, wil je nog die wereldreis gaan maken of heb je andere grootse plannen? Dan is dit waarschijnlijk (nog) niet het juiste moment om een hond te nemen.

Welke hond verliest geen haar?