Welke Brokken Voor Hond?

Welke Brokken Voor Hond
Wat zijn de beste hondenbrokken voor labradors? – Your Dog labrador Het mooie aan de brokken van Yourdog is dat het, zoals de naam doet vermoeden, ook echt voor jouw hond gemaakt is. Heb jij een prachtige labrador in huis? Dan zit je met dit voer goed.

Wat is de beste hondenvoer merk?

Hondenvoer vergelijken

Hondenvoer vergelijken
# Product Productsubgroep
1 Kanjer Croc Krokant Adult Beste koop hondenvoer Budget
2 Smolke Adult Maxi Best geteste hondenvoer Natuurlijke voeding
3 Royal Canin Medium Adult Beste hondenbrokken Premium voeding

.

Wat is een goede betaalbare Hondenbrok?

Meest Goedkope Hondenbrokken – Bonzo VitaFit Hondenvoer – Voor de allergoedkoopste hondenbrokken moet je Bonzo VitaFit Hondenvoer kopen. Deze brokken zijn ondanks hun prima kwaliteit namelijk veruit de laagste prijs per kilogram die we hebben kunnen vinden. Dat er ondanks die prijs toch een prima hoeveelheid kippenvlees in zit is ook mooi meegenomen, anders hadden we het voer niet aangeraden.

Hondenbrokken met veel vlees zijn namelijk erg goed en gezond voor je hond. De VitaFit brokken zijn verder prima gevuld met alle voedingsstoffen die een actieve hond nodig heeft. Wel zitten er iets meer granen in dan we zelf graag zouden zien, maar dat is helaas bij goedkoper hondenvoer niet te voorkomen.

Zoek je het aller goedkoopste hondenvoer van prima kwaliteit dan is er geen betere optie dan Bonzo. Pluspunten

 • Allergoedkoopste hondenvoer
 • Zit genoeg kippenvlees in
 • Gebalanceerd dieet

Minpunten

 • Iets meer granen als vulling dan we zouden willen

Waar moet je op letten bij het kopen van hondenvoer?

De samenstelling van hondenvoer – Goed hondenvoer bestaat voor ten minste 25% uit dierlijk eiwit. Denk daarbij aan vlees zoals kip, lam of rund. Ook vis bevat hoogwaardige eiwitten waar honden veel aan hebben. Naast dierlijk eiwit wordt er soms plantaardig eiwit zoals soja aan hondenvoer toegevoegd.

 • Bevat de brok ook plantaardige eiwitten? Dan is het geen overbodige luxe als het voer nog meer eiwitten bevat;
 • Plantaardige eiwitten worden door de hond immers niet op dezelfde wijze benut als dierlijke eiwitten;

Naast eiwitten bevat hondenvoer vaak ook de nodige koolhydraten. Deze worden gewonnen uit granen of andere koolhydraatbronnen zoals aardappel of erwt. Let goed op dat hondenvoer niet teveel koolhydraten bevat. Natuurlijk heeft uw dier hiervan wel een beetje nodig: koolhydraten geven immers snelle energie.

Tevens bevatten granen vezels die een goede werking van het maagdarmstelsel van uw hond stimuleren. Honden hebben er echter moeite mee om grote hoeveelheden koolhydraten in een keer te verteren. Om deze reden bestaat gezond hondenvoer voor maximaal 40% uit koolhydraten.

Meer vinden wij niet verantwoord, maar minder mag altijd. Zoals we al even lieten vallen zijn er verschillende koolhydraatbronnen in hondenvoer te vinden. Zo kunt u kiezen voor hondenvoer met of zonder granen. Graanvrij hondenvoer is niet per definitie koolhydraatarm: de koolhydraten worden bijvoorbeeld gewonnen uit aardappel, erwten, zoete aardappel of tapioca.

Wat is beter geperste of krokante brok?

Wat zijn de voordelen van die hondenbrokken? – Zowel geperste brokken als krokante brokken hebben zo hun voordelen. Krokante brokken worden door veel honden lekkerder gevonden. Dit komt vooral door de vetlaag die erom heen zit. Hierdoor heeft het brok meer smaak en ook een sterkere geur.

Daarnaast kunnen krokante brokken ook een positief effect op de tanden van de hond hebben. De stukjes komen minder snel vast te zitten tussen de tanden en zullen ook andere resten weghalen. Zo werkt het eten tegelijkertijd dus een beetje als tandenpoetsen.

Een ander voordeel van krokante brokken is dat ze meer gemaakt worden en er dus meer keuze in is. Het grootste voordeel aan geperste brokken, is dat ze lichter te verteren zijn. Waar krokante brokken opzwellen in water, vallen geperste hondenbrokken uit elkaar.

 1. Honden die snel last hebben van hun maag, of problemen hebben met hun ontlasting, zouden dus bij geperste brokken een echte uitkomst kunnen vinden;
 2. Ook werkhonden, die vaak snel na het eten weer actief moeten zijn, hebben vaak baat bij geperste hondenbrokken;

Daarnaast heeft het persen bij lage temperatuur ook als voordeel dat de ingrediënten beter intact blijven. Afhankelijk van de kwaliteit van de brokken, zijn geperste brokken daardoor gemiddelde voedzamer. Er wordt vaak gezegd dat  geperst hondenvoer gezonder is dan krokante hondenbrokken, maar dat is niet onomstotelijk waar.

Zoals u heeft kunnen lezen hebben beide soorten brokken voordelen en het ligt er maar net aan waar uw hond het beste op reageert. Wat we u wel willen aanraden, is om nooit geperst en krokant door elkaar te mengen.

De maag van de hond vind het niet prettig om beide soorten brokken tegelijk te moeten verwerken en de hond kan hier buikpijn van krijgen. Wilt u dus overstappen van krokant naar geperst of andersom, doe dit dan in een keer.

Wat zijn slechte hondenbrokken?

Is het nodig om duur hondenvoer te kopen? – Duur hondenvoer is vaak duur met een goede reden. Er worden prijzige ingrediënten. gebruikt die van zeer goede kwaliteit zijn. Daarnaast is het vaak zo dat er is gekozen voor biologische ingrediënten of lokaal vlees en wild gevangen vis.

 • Het percentage dierlijk eiwit uit vlees of vis is in duurdere hondenbrokken hoog;
 • Honden zijn van nature carnivoren die het goed doen op een dieet dat hoog is in dierlijk eiwit;
 • Dit wordt aangevuld met koolhydraatbronnen zoals granen, aardappel, zoete aardappel, erwten of wat fruit;

Ook zijn er bij het ontwikkelen van duurder hondenvoer meerdere professionals betrokken. Het gaat dan ook niet om massaproductie, maar om een uitgebalanceerd product dat is ontwikkeld door dierenartsen, voedingsdeskundigen en andere professionals met een jarenlange expertise op het gebied van honden en wat deze nodig hebben.

Wat zijn gezonde hondenbrokken?

Rauwe vleesvoeding – De meest gezonde voeding voor de meeste honden is rauwe vleesvoeding, dit past het beste bij het verteringsstelsel van de hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Veel honden met onverklaarbare gezondheidsklachten, voelen zich beter als ze overgaan op rauwe vleesvoeding.

Rauwe vleesvoeding kun je op de volgende manieren voeren. Zelf samenstellen Je kunt zelf een menu samenstellen voor je hond, met vleesproducten in de juiste verhoudingen. Je kunt zelf bepalen wat je voert, en de kwaliteit van de voeding heb je in eigen hand.

Je kunt het menu goed aanpassen aan de specifieke behoeftes van de hond, bijvoorbeeld bij ziektes. Daarnaast is dit vaak goedkoper dan kvv van goede kwaliteit. Het is wel extra belangrijk dat je je goed inleest om het risico op tekorten of andere problemen te voorkomen. Hoe zelf samenstellen werkt en wat je ervoor nodig hebt lees je in Beginnersinformatie zelf samenstellen Kant en klaar rauwvoer Een makkelijkere manier van rauw voeren, is de kant-en-klaar rauwvoer. Dit wordt ook wel kvv genoemd en is simpel om te voeren. Kvv heeft als basis rauwe gemalen vleesproducten (spiervlees, organen, botten). Deze manier van voeren wordt steeds populairder in Nederland en België, doordat veel honden met gezondheidsproblemen opknappen als ze overgaan op kvv en omdat het simpel is om te voeren.

See also:  Welke Hond Als Je Allergisch Bent?

Het risico op problemen is kleiner op kant en klare rauwe voeding dan bij het zelf samenstellen, maar ook bij deze manier van voeren is er een risico op tekorten. Zorg er dus voor dat je een voeding met toegevoegde vitamines en mineralen voert, of zelf een compleet menu samenstelt.

Lees meer in Beginnersinformatie kvv.

Is hondenvoer van de Lidl goed?

Zijn de hondenbrokken van de Lidl wel goed? – Jazeker, ook de hondenbrokken van de Lidl kunnen wel goed zijn. Kijk wel goed welke brokken je voor je hond haalt en probeer verschillende soorten!.

Is Frolic goed voor de hond?

FROLIC ® Mini Complet met Gevogelte, Groenten en Granen – Malse en lekkere brokjes voor kleine honden! De malse brokjes van FROLIC ® Mini zijn bereid met vers gevogelte en zijn zo lekker dat je hond er geen genoeg van kan krijgen. Onweerstaanbaar! Alles wat hij nodig heeft in elk brokje! De malse brokjes van FROLIC ® zijn gewoonweg heerlijk en vormen een complete voeding zonder smaakversterkers.

Wat is beter Eukanuba of Royal Canin?

De populairste merken hondenvoer van 2022 – Welk merk hondenvoer is het beste? Is Royal Canin goed voer? Is Eukanuba goed hondenvoer? Het is inderdaad zo dat Eukanuba goed voer is en ook over de kwaliteit van Royal Canin valt niet te twijfelen. Het gaat hier dan ook om A-merken, net zoals dat voor Pro Plan of Prins geldt.

Ze behoren allemaal tot de populairste merken hondenvoer. Daarnaast zijn er nog heel wat andere populaire merken hondenvoer en weten ook de B-merken of de huismerken vaak kwalitatieve hondenvoer te leveren.

Er is dus niet zoiets als het beste merk hondenvoer. Daarom kijken wij niet naar merken, maar naar de samenstelling van het hondenvoer en hoe honden het ervaren.

Wat zit er in een goede hondenbrokken?

Gezondheid troef! – Een hondenmaaltijd kan bestaan uit kip, kalkoen, vis, rijst, aardappelen, zonnebloemolie en groenten. De belangrijkste ingrediënten van de voeding moeten vleesproducten zijn en niet de graanproducten. Belangrijke vitaminen voor je hond zijn onder meer Vitamine E, Omega 3 en 6.

 • Deze zorgen voor een gloeiende gezonde vacht;
 • Houd er ook rekening mee dat je geen voedsel aanbiedt dat afgeladen vol zit met bewaarmiddelen;
 • Nog enkele ingrediënten die je best niet of zo weinig mogelijk in je hondenvoer wil hebben, zijn: granen, maïs, afvalproducten van kip en soja;

Deze ingrediënten zijn moeilijk te verteren en kunnen je hond op termijn gezondheidsproblemen geven. Natuurlijk is suiker ook een product dat je niet in grote hoeveelheden in je dagelijks hondendieet wil hebben. Wanneer je toch het gevoel hebt dat je hond ongezond eten binnenspeelt, kan je best eens langsgaan bij je dierenarts.

Net als mensen moeten ook sommige honden een dieet volgen. Dit is meestal vrij duur maar altijd in het belang van de hond. Het is steeds belangrijk om je dierenarts te raadplegen wanneer je vragen of opmerkingen hebt.

Het is gemakkelijk om verloren te lopen in de rijen vol hondenvoer en daarom is het belangrijk de juiste keuzes te maken in het belang van je hond. Heb je dringende vragen over hondenvoeding? Vraag dan raad aan Inge. Onze paraveterinair dierenartsassistente via: Vraag het aan Inge Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox.

Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven. function validate(e) ). then(function(token) ); } document. getElementById(‘replySubmit’). onclick = validate; Wij gebruiken cookies om uw surfervaring makkelijker te maken.

Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Is pasta goed voor een hond?

Spaghetti op zich vormt geen enkel gevaar voor je hond, zorg er wel voor dat je echt alleen de slierten voert. Zoals bekend kunnen de kruiden in de spaghettisaus een dusdanige hoeveelheid zout bevatten. Zout kan een beschadiging geven aan de nieren en dus gevaarlijk zijn.

Is Pedigree goed voor de hond?

Zeker voor puppies is het erg slecht om pedigree te geven omdat het zo zout is. Mijn dierenwinkel verkoopt geen pedigree voor puppies, wel voor volwassen honden en dan zegt de verkoper ook bij dat het erg zout is en dat andere merken beter zijn voor de gezondheid van je hond.

Is Royal Canin geperst of krokant?

Hondenvoer kiezen? Advies en tips rondom vers vlees & brokken van voedingsdeskundige Lotte Botter

KVV (gemalen rauw vlees) – Kvv staat voor kant-en-klaar vers vlees. Alle ingrediënten die een hond nodig heeft, zijn vermalen in de juiste verhoudingen in de vorm van een worst, hamburger of vleesblokjes en daarna diepgevroren. Je hoeft alleen maar de juiste porties te bepalen en deze in de voerbak doen.

See also:  Hoe Vaak Je Hond Ontwormen?

Waarom koud geperste brokken?

Voordelen van geperste brokken – In theorie levert het persen van een brok een gezondere brok op dan het extruderen of expanderen, omdat door de lagere temperatuur de vetten minder schade oplopen als ze koudgeperst zijn toegevoegd. Doordat ze minder hoge temperaturen hoeven te doorstaan, is er minder oxidatie, en dus minder schadelijke stoffen.

 • Daarnaast verloopt de oxidatie van vetten mogelijk langzamer in geperste brokken, omdat bij krokante brokken het vet als coating om de brok heen zit en daardoor meer contact heeft met licht en zuurstof;

Of de vetten in geperste brokken werkelijk minder geoxideerd zijn (en dus gezonder) is puur een theorie, het is niet wetenschappelijk onderzocht. Bij krokante brokken worden de vetten ook niet meeverhit tijdens het extruderen, maar worden ze er op het laatste opgespoten. Claims die fabrikanten maken :

 • “De brokken vallen makkelijker uit elkaar in de maag. ” Is dit een voordeel? Ik denk dat dit voor de meeste honden geen voordeel (of nadeel) is, maar ik vermoed dat hierdoor sommige honden beter reageren op geperste brokken dan op andere soorten brokken. Andersom zijn er ook honden die juist minder goed reageren op geperste brokken en krokante brokken wel goed verdragen.
 • “De voedingsstoffen komen gelijkmatiger vrij in de maag. ” Of dit echt zo is weet ik niet. Als de brok in de maag makkelijker uiteen valt, is het ook te vermoeden dat de koolhydraten juist in een kortere tijd verteerd en opgenomen worden, wat juist voor een grote suikerspiegelschommeling zorgt. Maar dit is slechts speculatie.
 • “Geperste brokken zakken naar de bodem van de maag en krokante brokken blijven drijven. ” In een filmpje wordt dit aangetoond in een glas water met azijn. Echter werkt een maag heel anders dan een glas water. Een maag staat niet stil, maar werkt om alles te mengen. Dat sommige krokante brokken blijven drijven in een glas, overtuigt mij er niet van dat geperste brokken dus beter zijn voor een hond.
 • “De kans op een maagtorsie is kleiner op geperste brokken. ” Er zijn geen gegevens die deze stelling kunnen bevestigen of ontkrachten. Ook op geperste brokken komen maagtorsies voor. Er is voor mij geen reden om te denken dat geperste brokken het risico op een maagtorsie verkleinen. (Lees mee over het risico op maagtorsie en voeding. )

Wat is een krokante brok?

Welke Brokken Voor HondHet verschil tussen een krokante (geëxtrudeerde) en een geperste brok zit in het proces hoe de brokken worden gemaakt. Krokante brokken worden gemaakt bij een temperatuur van boven de 100°C. De vetten worden pas later toegevoegd, zodat deze geen hittebelasting hebben gehad en van hoge kwaliteit blijven. Geperste brokken worden gemaakt bij een temperatuur van rond de 75°C.

 1. Hierdoor krijgen de grondstoffen een minder hoge hittebelasting en blijven van goede kwaliteit;
 2. De vertering van de brokken is compleet verschillend bij je hond, geperste brokken vallen in de maag uiteen waardoor de maagbelasting lager is;

Van een geperste brok voer je ook minder omdat het volume van de brok geconcentreerder is. Krokante (geëxtrudeerde) brokken zetten uit in de maag en zijn vaak licht verteerbaar. Ook zijn krokante brokken harder waardoor honden extra goed moeten kauwen. Het is niet te zeggen wanneer een hond krokante of geperste brokken zou moeten eten.

Wat is beter Eukanuba of Royal Canin?

De populairste merken hondenvoer van 2022 – Welk merk hondenvoer is het beste? Is Royal Canin goed voer? Is Eukanuba goed hondenvoer? Het is inderdaad zo dat Eukanuba goed voer is en ook over de kwaliteit van Royal Canin valt niet te twijfelen. Het gaat hier dan ook om A-merken, net zoals dat voor Pro Plan of Prins geldt.

Ze behoren allemaal tot de populairste merken hondenvoer. Daarnaast zijn er nog heel wat andere populaire merken hondenvoer en weten ook de B-merken of de huismerken vaak kwalitatieve hondenvoer te leveren.

Er is dus niet zoiets als het beste merk hondenvoer. Daarom kijken wij niet naar merken, maar naar de samenstelling van het hondenvoer en hoe honden het ervaren.

Is hondenvoer van de Lidl goed?

Zijn de hondenbrokken van de Lidl wel goed? – Jazeker, ook de hondenbrokken van de Lidl kunnen wel goed zijn. Kijk wel goed welke brokken je voor je hond haalt en probeer verschillende soorten!.

Is Royal Canin goed hondenvoer?

– Geplaatst: 23-10-17 20:42 Royal Canin heeft zijn kracht zitten in dat hij relatief goedkope ingrediënten dusdanig bewerkt dat ze zeer goed verteerbaar zijn. Daarnaast gaan er vrijwel alleen droge ingrediënten in, waardoor je niet het gevoel gegeven wordt dat je veel meer vlees voert dan dat je werkelijk doet. Want “vers” klinkt leuk, maar slechts 15-35% van die hoeveelheid is werkelijk product, de rest is water.

Van vocht ontdaan klinkt logisch, maar het feit dat het van vocht ontdaan is en alsnog vooraan staat geeft aan dat het oorspronkelijk een behoorlijke grote hoeveelheid vlees is. Aangezien kip met vel bestaat uit 19% eiwit en 10% vet (en 69% water, dus 2% mineralen), moet je het dus x5 doen wil je naar de werkelijke oorspronkelijke hoeveelheid vlees komen, het is immers alleen het eiwit.

Ze gebruiken 3 eiwitbronnen: Gedehydreerde gevogelte-eiwitten, gedehydreerd varkenseiwit en hydrolysaat van dierlijke eiwitten. Dat laatste ingrediënt klinkt onaangenaam, maar betekent simpelweg dat het voorverwerkt is zodat het geen allergische reactie meer oproept en de aminozuren veel gemakkelijker beschikbaar zijn dan bij gewone eiwitten.

 • Overigens is slechts 1 dierlijke eiwitbron geen probleem, mits de aminozuurcompositie passend gemaakt is voor honden in verschillende levensstadia;
 • De kracht van royal canin zit erin dat ze dit meten en daardoor ook weten;
See also:  Hoe Vaak Per Dag Moet Een Hond Eten?

Zodat ze geen 10 verschillende buffers hoeven in te bouwen om het risico op een ongebalanceerd dieet zo klein mogelijk te maken. Dat laatste is namelijk de reden waarom er steeds meer diersoorten “verplicht” binnen een x-aantal weken gevoerd moeten worden volgens rauw-voerders.

 1. Was dat eerst nog 4 diersoorten inclusief vis, tegenwoordig hoor je vaak 5 diersoorten excl;
 2. minimaal 1 vissoort en bij voorkeur 6 diersoorten;
 3. De gewone RC-voeren zijn inderdaad niet geschikt voor voedselallergieën, maar daar hebben ze andere voersoorten voor;

Bij gevogelte zie je vaak kruisreacties waardoor als een hond niet goed tegen kip kan, kalkoen regelmatig ook een probleem is. Doordat ze aangeven dat het gevogelte en varken is, weet je dat als je hond een allergie heeft tegen rund, je het veilig kan voeren.

 1. Het is inderdaad niet zo diepgaand als Orijen, maar het kost dan ook maar de helft;
 2. Des te gespecificeerder je de voeding maakt, des te duurder het product wordt;
 3. Het is namelijk niet langer mogelijk om iets te schuiven met de ingrediënten waardoor het voer minder gevoelig is voor prijsschommelingen;

Er wordt overigens zover ik weet niet met de analyses geschoven. Spoiler: En als je denkt dat ik overdrijf met de helft: Orijen kost minimaal 6. 14€/kg (zooplus bij 2 zakken 11. 4kg, www. food4pets. be bij 1 zak), terwijl RC medium adult nu 2. 78€/kg kost bij zooplus (1 zak, 15+3kg).

Daarnaast doet RC nog iets anders. Het doet namelijk ontzettend veel onderzoek om zo passend mogelijk voer te leveren. Ze doen daar een hoop diervriendelijke dierproeven voor (ik ben er geweest: het is echt no-kill, de verblijven zijn gigantisch en dierstimulerend ingericht, de dieren worden met de clicker getraind om ze mentaal extra te stimuleren en er wordt op het terrein mee gewandeld).

De rasgerichte voeren lijken onzin, maar als je er verder naar gaat kijken is dat eigenlijk helemaal niet zo waar. Wat ze gedaan hebben is gekeken naar de rasgebonden problemen (erfelijke gebreken) en uitdagingen (snel dik of juist mager) gecombineerd met behoeftes en passende brokvorm.

De labrador-variant is daar altijd een simpel voorbeeld van. Wat zal de gemiddelde labrador-eigenaar eerder kopen als hij voor het vak staat: – Labrador sterilised – extra light koper-arm zink-rijk voer Want bij labradors komt koperstapeling voor en is overgewicht (samen met honger) een eeuwige strijd.

Maar zeker het eerste moet je wel weten, wil je voor dat voer kiezen. Plus dat veel mensen hun hond niet echt te dik vinden, zeker bij labradors als ze eigenijk al obees zijn. Maar wat dacht je van duitse dog brokken die zeer geconcentreerd zijn en zeer groot, waardoor de brokken niet in de wangzakken gaan zitten, het kauwen gestimuleerd wordt en de maag minder gemakkelijk zeer vol kan komen te zitten, ter vermindering van torsie? De gedachte dat honden veel vlees nodig hebben komt uit de onjuiste gedachte dat honden een wolvenspijsvertering hebben.

Honden kunnen veel beter (voorbewerkt) zetmeel verteren dan wolven, ondanks dat er maar kleine veranderingen zijn geweest. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat de oerhond ontstaan is door te gaan zwerven rond menselijke vuilnisbelten.

En vlees was absoluut niet zo ruim voorradig en belandde dus zelden op de vuilnisbelt. De dieren die een verhoogde zetmeelvertering hadden konden zich dus het meest succesvol voortplanten. Daarnaast is zeer veel vlees voeren aan honden niet eerlijk als je kijkt naar de milieubelasting die vlees heeft.

Ik geloof wel dat je een voer veel gemakkelijker veilig krijgt als er wat vlees in zit, en als ik niets van een merk af weet ga ik voor het merk met het hoogste vleesaandeel over het algemeen (na gekeken te hebben naar het eiwit, vet, calcium en fosforgehalte), maar dat betekent niet dat een hond het nodig heeft.

Uit persoonlijke overweging, blijk ik ook weer steeds terug te komen bij royal canin of bij nutro’s choice als een dier geen voedselallergieën heeft. Deze twee merken doen de dieren het nu eenmaal heel vaak erg goed op. Terwijl ik juist met acana wel problemen heb gehad, en orijen deed de hond het nog slechter op (veel ontlasting onder andere, ironisch genoeg.

Welk hondenvoer heeft het meeste vlees?

Meeste Vlees – Orijen Whole Prey Original – We raden Orijen wel vaker aan, maar zeker in dit geval is het erg toepasselijk. Als je namelijk een hondenvoer met veel vlees zoekt is Orijen Whole Prey Original veruit de beste optie. Er zit een mix van veel verschillende vleessoorten in: vers kippenvlees, vers kalkoenvlees, verse kippenlevertje, haring, pijltandheilbot, kalkoenlever, kalkoenhartjes, en kippenniertjes.

Als je alles bij elkaar optelt bestaat Orijen voor 74% uit vlees en vis , een enorm hoog percentage. Zeker als je bedenkt dat het overgrote deel van het vlees vers is en niet gedroogd. Verder is het voer van Orijen ook graanvrij , wat er ook weer voor hoort te zorgen dat je hond minder ontlasting krijgt.

Een fijne bijkomstigheid. De meeste fabrikanten vullen hun voer met erg veel granen die niet veel voedingsstoffen bevatten en lastig verteerbaar zijn. Dat is bij dit voer dus niet het geval vanwege al het verse vlees wat de traditionele granen vervangt. Orijen heeft veruit het hoogste vleesgehalte van hondenbrokken wat we ooit zijn tegengekomen. Pluspunten

 • Hoogste percentage vlees van alle opties
 • Veel vers vlees gebruikt in plaats van gedroogd
 • Volledig graanvrij
 • Hoge kwaliteit ingrediënten

Minpunten

 • Wat duurder dan andere merken met minder vlees