Welke Commandos Hond?

Welke Commandos Hond

De vier basiscommando’s zijn “hier”, “zit”, “blijf” en “af”. Wanneer uw hond deze oefeningen feilloos onder de knie heeft, is hij klaar voor het volgen aan de voet. Het commando “zit” is belangrijk omdat dit telkens het vertrekpunt van de oefening is. Honden worden aangeleerd om aan de linkerkant van de begeleider te lopen (de hond bevindt zich altijd ter hoogte van de voet van zijn begeleider, vandaar de term “aan de voet volgen”).

Bij het leren volgen aan de voet maakt het geen wezenlijk verschil of de hond aangelijnd is of niet. Het gaat niet om goed of fout, maar om de manier waarop u en uw hond op een prettige manier samenwerken.

Als uw pup u zonder riem vrijwillig volgt, kan u gemakkelijk overstappen naar het aangelijnd volgen aan de voet. Gebruik een riem met een kliksluiting die qua gewicht geschikt is voor uw hond. Als u niet eerder met een riem gewerkt hebt, laat uw pup er dan rustig naar kijken en aan ruiken. Uw hond leren komen Welke Commandos Hond Ga op een plek, zonder afleiding, een klein stukje van de pup af staan. (De gang is ideaal). Zeg, met een koekje zichtbaar in uw hand, de naam van de pup. Zodra hij naar u toekomt zegt u: “hier” Terwijl de pup op u af komt, roept u op hoge en vrolijke toon: “Brave hond!” Buig door uw knieën en spreid uw armen om de pup aan te moedigen direct naar u toe te komen. Uw hond leren zitten Welke Commandos Hond Hou een koekje in uw rechter hand, de riem in uw linker hand en stap met uw gezicht naar de pup toe. Hou de pup rustig terwijl u hem roept en hem dan pas het koekje laat zien. Als de pup bij u is, brengt u het koekje omhoog tot boven zijn hoofd. De pup zal gaan zitten om naar het lekkers te kunnen blijven kijken. Zeg “zit” zodra hij door zijn achterpoten zakt.

Hoe gaan we deze 5 basiscommando’s aanleren? 1. Als de pup bij u is, kniel dan helemaal om op zijn hoogte te komen. Beloon hem met woorden, een knuffel of een koekje. Oefen af en toe ergens anders om de aandacht van de pup vast te houden.

Probeer de pup naast en voor u te laten zitten. Beloon elke reactie met woorden, knuffels of koekjes. Geef na een paar keer te oefenen steeds minder vaak koekjes, totdat uw stem alleen voldoende beloning is. Uw hond leren zitten en blijven Welke Commandos Hond Hou de looplijn opgerold in uw linkerhand, zodat er spanning op staat. Als de hond naar het koekje in uw rechterhand kijkt en gaat zitten, zegt u “zit”. Hou spanning op de lijn en stap weg met uw rechtervoet, terwijl u “blijf” zegt. Zet uw linkerbeen naast uw rechterbeen en houd de hele tijd enig oogcontact met je hond. Oefen lichte druk uit op de lijn en houd die boven het hoofd van de hond.

Keer uw lichaam naar de hond toe en houd zijn aandacht vast door het koekje hoog te houden. Beloon de hond voor het blijven. Loop langzaam om hem heen, de lijn blijft waar hij is. Zeg zo weinig mogelijk om de hond niet in verwarring te brengen.

Na een paar keer oefenen moet de hond blijven zitten aan de lijn. Laat de lijn nu op de grond liggen en doe de oefening opnieuw. Vergeet niet de hond te belonen voor zijn goed gedrag. Geef de beloning als de hond zit en hou de lijn op de grond. Beloon hem altijd als hij iets goed doet, niet erna. Uw hond leren te gaan liggen Welke Commandos Hond Kniel links naast uw zittende pup en hou de halsband vast met uw rechterhand. Hou uw linkerhand met een koekje erin bij de neus van de pup en breng uw hand naar beneden. Terwijl de neus van de pup achter het koekje aangaat, brengt u het dichter naar hem toe. Zodra de pup aanstalten maakt te gaan liggen, zegt u “af”. Wacht met de beloning.

Beëindig de training door met open armen “oké” te zeggen. Stop altijd op een goed moment. Maak uw hond niet te wild met uw eigen enthousiasme totdat de training voorbij is. Breng uw hand naar voren om de pup te verleiden om te gaan liggen.

Beloon hem met uw stem en het koekje. Herhaal de oefening regelmatig totdat de pup op het commando reageert. Uw hond leren aan de riem te lopen Welke Commandos Hond Deze oefening begint binnenshuis. De pup heeft een goed passende, comfortabele halsband nodig. Laat hem aan de riem ruiken en kijken en klik die dan aan de halsband vast. Ga rechts naast uw pup staan en hou de riem en een koekje in uw rechterhand. Uw linkerhand houdt u op de riem, klaar om naar zijn halsband te glijden.

 1. Laat de pup zitten;
 2. U stapt nu weg, de linkervoet eerst;
 3. Terwijl de pup naast u loopt, zegt u “voet”;
 4. Als hij doorloopt, laat u uw linkerhand naar zijn halsband zakken om hem rustig naar achteren te trekken;
See also:  Hoe Krijg Je Rode Hond?

Als de pup eenmaal naast u stilstaat, beloont u hem met uw stem en het koekje. Laat hem dan zitten. Als de pup goed reageert op de commando’s, kunt u steeds langere stukjes lopen. Als de pup netjes naast u loopt en braaf gaat zitten, kunt u hem een bochtje naar rechts leren.

Leid hem met uw rechterhand naar rechts en zeg “voet”. Om linksaf te slaan gaat u sneller lopen. Het koekje houdt u voor de neus zodat hij langzaam blijft lopen. Houd de pup dicht tegen uw linkerbeen en zegt “rustig” terwijl hij snelheid terugneemt.

En even uitblazen na zo’n vermoeiende training en examen mag zeker. Een dikke knuffel van de eigenaar kan even leuk zijn dan een koekje als beloning. Welke Commandos Hond.

Hoe leer je een hond het commando Nee?

Eerste keer commando NEE zeggen – Wil de hond het voertje pakken (natuurlijk wil hij dat!), zeg dan duidelijk NEE (1 x). Tegelijkertijd sluit je je hand en draai je je hand (die nu dus vuist is) om. Trek niet je hand omhoog, maar houd deze bij de neus van de hond.

Je zegt maar één keer de NEE. Deze mag ook duidelijk zijn, vanuit je onderbuik. Dit houdt niet in dat je moet gaan gillen of schreeuwen tegen de hond, je kunt ook duidelijk zijn zonder je stem te verheffen.

Je mag voor de NEE natuurlijk ook een ander commando gebruiken, bijvoorbeeld FOEI.

Hoe leer je je hond een high five geven?

Wil je deze vakantie je hond een cool kunstje leren? Ga aan de slag met een High-Five! – Eerst moet de hond een poot kunnen geven voordat er begonnen kan worden met een high-five. Hoe leer ik mijn hond een poot te geven Laat de hond voor je zitten en til zijn voorpoot op, leg de voorpoot in je hand.

 1. Beloon wat de hond op dat moment doet: goed zo, dát is ‘poot’;
 2. Als je de hond in deze houding een aantal malen beloont, is de kans groot dat hij al snel uit eigen beweging zijn poot op je hand gaat leggen;

Gebruik wel altijd consequent hetzelfde commando. Nu de hond een poot kan geven, kun je gaan oefenen met een High-five Zorg ervoor dat de hond eerst een poot geeft. Zodra de hond de poot op je hand heeft gelegd, draai je je hand zo om, dat de poot van de hond tegen je hand aan staat.

 1. Hij geeft je dus eigenlijk een high-five;
 2. Laat de hond weer recht voor je zitten;
 3. Houd je handpalm vlak naar voren gericht;
 4. Til met je andere hand de voorpoot van de hond op en zet deze tegen je hand aan en geef tegelijk het commando “high-five”! Beloon wat de hond op dat moment doet: goed zo, dát is ‘high-five’;

Als je de hond in deze houding een aantal malen beloont, is de kans groot dat hij al snel uit eigen beweging zijn poot op je hand gaat leggen. Welke Commandos Hond Wil je iets meer uitdaging : Kan jouw hond op verzoek met zijn rechterpoot jouw linkerhand en met zijn linkerpoot jouw rechterhand aantikken? Super! Je hond kan nu een poot en high-five geven! Belangrijk Bij het aanleren van iets nieuws zijn een paar dingen belangrijk: in kleine stapjes en korte sessies trainen, de hond altijd belonen op het moment dat hij doet wat de bedoeling is. Vergeet je niet een leuke foto te posten op onze Facebookpagina en Instagram #sportenspelvoordieren? Wist je dat je ook konijnen een High-five kunt aanleren Heb je een konijn en wil je dit toffe kunstje aan je konijn leren   klik dan hier   voor het lesplan, geschreven door Bernice Muntz. Hoe cool is het, als je konijn en hond, je tegelijk een high-five kunnen geven! Welke Commandos Hond.

Hoe leer je een hond niet weg te lopen?

TIP 1 : Repetities gebruiken bij het terugroepen bij het loslopen – Smijt die f*cking hondenkom in de prullenbak en laat jouw werken voor het eten. Geef ze het niet op vaste tijdstippen eten en gebruik hun eten bijvoorbeeld tijdens de wandelingen als ze iets goed doen.

Voor het loslopen neem je een lange lijn en ga je ze tijdens het loslopen meerdere keren terugroepen. Telkens als ze terugkomen ga je ze belonen en laat je ze weer gaan. De hond leert dan dat komen naar jou altijd iets leuk oplevert en niet persé wil zeggen dat ze worden aangelijnd of naar huis gaan.

Daar wringt het schoentje meestal, wanneer wij de honden terugroepen is het om iets onaangenaam te doen, namelijk naar huis gaan of aanlijnen, dus gedaan met plezier maken. Als je ze bijvoorbeeld over een bepaalde periode 100 keer terugroept en ze weer laat gaan en daarbij een paar keer aanlijnt om naar huis te gaan, hebben ze nog steeds meer positieve associaties gemaakt voor het terugkomen en gaan ze sneller bij jou komen.

See also:  Hoe Vaak Hond Eten Geven?

Hoe zeg je nee tegen een hond?

Hoe zorg je ervoor dat je niet het gewenste gedrag afstraft? Het woord ‘ nee ‘ geeft geen duidelijke informatie aan de hond wat hij wel moet doen. In plaats van ‘ nee ‘ te gebruiken kun je beter je hond leren wat voor gedrag hij in die situatie moet laten zien.

Hoe roep je je hond terug?

Eerst binnen… –

 • Roep je hond in de kamer bij je en geef hem wat lekkers op het moment dat hij vlak bij je is. Zorg dat je beloning afwisselend en onvoorspelbaar is.
 • In het begin beloon je ook trage reacties, maar uiteindelijk alleen de snelste! Voer het tempo waarop je hond komt langzaam op door alleen zijn snelste reactie te belonen.
 • Roep de hond tussen verschillende mensen heen en weer, waarbij iedereen om de beurt de hond beloont.
 • Verstop jezelf ergens in huis en laat de hond je zoeken. Beloon hem met vreugdekreten en lekkers als hij je vindt.
 • Roep de hond als hij rustig op zijn plek ligt.
 • Roep de hond terwijl iemand in huis hem zomaar om niets aait, en de hond dus niet met een bepaalde oefening bezig is.
 • Roep de hond als hij met een speeltje bezig is en gooi als beloning een ander speeltje voor hem weg, of doe een spelletje. Jouw beloning moet waardevol zijn en opwegen tegen de bezigheid die de hond op dat moment verlaat! Gebruik gewoon afwisselend alles wat de hond echt waardeert als beloning voor het komen als hij geroepen is.

Hoe leer je een hond knuffelen?

Met dit trucje geeft jouw hond je een knuffel van achteren. Zorg ervoor dat je een beloning in je hand hebt en ga in kleermakerszit op de grond zitten. Beweeg je hand (met de beloning) voor de neus van je hond. Laat de hond jouw hand volgen en zorg ervoor dat je jouw hond achter jou leidt, met de neus tegen jouw rug.

Hoe leer je een hond blaffen op commando?

Stap 2: voeg een commando toe en beloon je hond – Zodra je hond voor de eerste keer blaft stop je met je enthousiaste gedrag en geef je een commando, bijvoorbeeld “blaf”. Dit commando zeg je direct nadat hij voor de eerste keer heeft geblaft. Geef hem een beloning elke keer nadat hij één keer heeft geblaft en jij het commando hebt gegeven.

Hoe leer je een hond een poot te geven?

Waarom negeert een hond je?

Je maakt geen tijd vrij om een band op te bouwen met je hond – Werk je lange dagen, kom je laat thuis van werk en besteed je dan vooral aandacht aan bijvoorbeeld sociale media en Netflix ? Als je te weinig tijd met je hond doorbrengt, bouw je geen band met hem of haar op.

 1. Zonder band zal je hond ook niet voor je willen ‘werken’;
 2. Dus besteed voldoende aandacht aan je hond;
 3. Dat begint al vanaf het begin af aan, dus wanneer je hond nog een puppy is;
 4. Je moet je hond structuur bieden, vermaken en mentaal stimuleren, zodat jullie een prettige relatie krijgen;

Door dit te doen krijg je de hond waar je altijd al van droomde: een goed luisterend maatje. Je weet nu de redenen waarom je hond je zou kunnen negeren. Je hond communiceert anders dan jij, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Ook is het belangrijk om je hond direct positief te bekrachtigen nadat hij of zij een commando goed heeft uitgevoerd.

 • Denk hierbij aan een aai over zijn bol, een traktatie of een compliment;
 • Zorg er ook voor dat je jouw hond commando’s aanleert in een rustige omgeving;
 • Wanneer je hond het commando goed beheerst, kun je het commando uitbreiden naar een andere omgeving;

Verder kan het zo zijn dat je hond jou negeert omdat je bijvoorbeeld ineens een ander uiterlijk hebt, of omdat je hond zich niet goed voelt. Heb jij ervaren dat je hond jou negeerde? Laat hieronder jouw tips en trucs achter hoe je dit hebt opgelost. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen! Hoeveel sterren geef jij dit artikel?.

Waarom komt mijn hond niet als ik hem roep?

6: Met je gedachten bij de wandeling – Honden die graag bij de baas terugkomen op het moment dat hij wordt geroepen, hebben vaak een hele goede verstandhouding met hun baas (of hondenoppas). Een wandeling waarbij je veel met elkaar bezig bent, kan deze band versterken.

Als jij geen oog hebt voor hond en je tijdens de wandeling met je gedachten elders bent, kan de hond ook net zo goed ‘zijn eigen wandeling’ gaan maken. Ze zullen geneigd zijn jouw commando’s te negeren. Honden vinden het fijn als ze een beetje in de gaten worden gehouden.

Daarom lopen honden van nature het liefste een paar meter vóór je, zodat jij als roedelleider goed overzicht hebt. Je hoeft dan niet steeds achterom te kijken en te zoeken waar je hond zich bevindt. Lees meer over hoe je eigenlijk een hond moet uitlaten. Dus: doe je telefoon en andere afleiding weg, en ga écht samen op pad met je hond. Welke Commandos Hond.

See also:  hoe leer je een hond blaffen af?

Hoe vaak moet een hond los kunnen lopen?

Wat je kunt doen om probleemgedrag te voorkomen: – Wandel eerst een stukje aan de riem met je hond Ga eerst eens een stuk wandelen met je hond aan de riem. Laat je hond naast jou lopen. Dit zorgt ervoor dat je hond vaak al veel meer op jou gefocust is. Fiets met je hond naar het losloopgebied Sommige honden hebben er baat bij eerst een stukje wat harder te lopen.

 • Op deze manier is er al wat overtollige energie uit je hond;
 • Laat je hond niet zomaar los Laat je hond nooit zomaar los! Laat je hond zitten en wacht net zolang tot dat je hond echt rustig is;
 • Als je ziet dat hij gefocust is op jou, kun je hem rustig het commando ‘vrij’ geven;

Als je hond er vervolgens alsnog vandoor rent, kun je hem rustig opnieuw roepen en doe je het opnieuw. Totdat je merkt dat je hond rustig met jou meeloopt. Verdeel de tijd Zorg er voor dat de tijd waarin je met je hond loopt aan de riem gelijkwaardig is aan de tijd waarin je hond los loopt.

Je hond heeft zo voldoende tijd om (los) zijn behoeften te doen, maar je hond heeft ook samen met jou aan de riem gewandeld. Wist je dat dit de band tussen jou en je hond nog sterker maakt? Zorg ervoor dat JIJ interessant genoeg bent Zorg er voor dat JIJ interessant genoeg bent om mee te lopen.

In dit geval bedoel ik niet dat je alleen maar je hond omkoopt met snoepjes of zijn favoriete speeltje. Maar dat hij komt voor jou. Snoepjes kunnen je best heel goed helpen, maar dit is niet alleen de oplossing. De hond moet jou in de gaten houden, in plaats van jij de hond.

Bedenk welke regels jij in jouw groep (roedel) hond(en) wilt hebben Wat verwacht jij van je hond als hij vrij rond mag lopen? Mag hij wel voor je lopen of juist niet? Mag hij ‘rondracen’? Mag hij blaffen ? Enzovoort.

Door het opleggen van regels weet je hond waar hij aan toe is. Let wel: zorg ervoor dat de hond op jou let (als je doorloopt bijvoorbeeld) in plaats van jij op de hond. Gaat de hond over de regel heen, loop dan rustig naar hem toe, laat hem zitten en wacht weer net zolang tot dat hij rustig is en op jouw gefocust. Welke Commandos Hond.

Hoe leer je een hond niet te springen?

Commando voet hond aanleren

Hoe een hond leren blijven?

Op het moment dat zijn achterste de grond raakt en de hond dus zit, prijs je je hond en beloon je hem met een snack. Blijf dit oefenen in heel korte sessies. Nu je hond gewend is te gaan zitten, kun je ‘zit’ zeggen telkens als hij de zittende positie aan neemt.

Hoe leer je een hond te blijven liggen?

Af en blijf! – Gaat  je hond, net zoals in de film, razendsnel recht af langs de deur, muur of heg? Dan wordt het tijd om je hond te leren blijven. Wie de zit op commando al gevolgd heeft, weet hoe dat moet, aangezien het blijven tijdens de af oefening exact hetzelfde in zijn werk gaat als het blijven tijdens de zit oefening.

 • Dus hoewel je tijdens een VZH / IPO examen de hond naar je toe moet roepen vanuit de af oefening doe ik dat in het begin van de training nooit;
 • We gaan naast de deur staan, hond aan de voet, af commando geven en stappen met onze rechter been 1 stapje weg;

Expres met het rechter been, omdat we de hond willen leren dat met rechts wegstappen betekent blijven en met links wegstappen mee komen. Bouw het weer rustig op, telkens een stapje meer totdat je een aantal meter weg kan lopen en je hond netjes blijft liggen net zolang totdat jij terug loopt en naast de hond gaat staan.