Welke Frisbee Hond?

Welke Frisbee Hond

Een goede hondenfrisbee zoekt een balans tussen een aantal eigenschappen. Hij is flexibel genoeg zodat de hond bij het grijpen van de frisbee zijn mond, tandvlees en tong niet verwond. Ook als de frisbee breekt, mogen er geen harde of scherpe randen ontstaan. Aan de andere kant moet de frisbee ook weer niet zo flexibel zijn dat er niet mee te gooien is.

Deze balans hangt ook af van wat je met jouw frisbee van plan bent: een freestyle-speler gooit geen grote afstanden en kan met een flexibele, lichtgewicht variant makkelijker uit de voeten dan iemand die vooral distance speelt.

De vorm van een goede hondenfrisbee past bij de vorm van de bek van de hond, zodat de frisbee niet teveel kantelt in de bek. Een kantelende frisbee kan de tong of het tandvlees van de hond beschadigen. Als laatste wordt bij de productie getracht een goede aerodynamische vorm te bereiken die met voldoende spin stabiel vliegt.

De plek waar de bovenkant van de frisbee in de rand overgaat is vaak iets dikker, omdat dat de plek is waar de beet van de hond het snelst schade doet. De rand van de frisbee biedt grip voor zowel de werper als de hond, maar vuil moet wel gemakkelijk te verwijderen zijn.

Teveel vuil aan de frisbee kan nadelig zijn voor de tanden van je hond. Goed om te weten:  Bijtbestendige frisbees drijven nooit in water, niet bijtbestendige frisbees drijven bijna altijd in water.

Wat is de beste frisbee?

Voor volwassenen geldt dat de 175 grams wedstrijdfrisbee voor Ultimate de beste frisbee is, waar je alle worpen mee kunt ontdekken. Vanaf 11-13 jaar oud kun je daar ook al goed mee overweg, mits je niet te angstig bent of motorisch minder vaardig.

See also:  Hoe Vaak Moet Je Een Hond Uitlaten?

Hoe leer ik mijn hond een frisbee vangen?

Waar koop je een frisbee?

FRISBEE OF FRISBEE RING KOPEN Bij Decathlon vind je frisbees in verschillende modellen en kleuren. We hebben harde en zachte frisbees en frisbee ringen.

Hoe hard gaat een frisbee?

Flinke snelheid – Zou het toch lukken als de frisbee snel genoeg gaat? Om daar achter te komen, moeten we even iets preciezer zijn. De lift die de frisbee ondervindt, is evenredig met de dichtheid van de atmosfeer, en met de snelheid in het kwadraat. Dat laatste is een meevaller: twee keer zo hard gooien geeft meteen vier keer zoveel lift.

Nu de dichtheid. Die varieert op Mars nogal met de plaats en de hoogte, maar gemiddeld is hij maar 1 procent van die op aarde. Als we nu de minimale snelheid uitrekenen, blijkt de frisbee bijna zes keer zo hard te moeten gaan om in de atmosfeer van Mars te kunnen vliegen.

Op aarde is de snelheid van een frisbee gemiddeld 14 meter per seconde, ofwel 50 kilometer per uur. Op Mars zou dat dus tegen de 300 kilometer per uur moeten zijn. Sneu voor de astronauten, maar dat zit er toch echt niet in. Deze vraag kon je vinden in KIJK 5/2018. [contact-form-7 id=”141402″ title=”Vraag antwoord formulier”] Tekst: Jo Hermans Beeld: NASA Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan  hier  ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan  hier !.

Wat kost een frisbee?

Prijs – Frisbees zijn te koop in verschillende prijscategorieen. Je hebt frisbees van een paar euro, maar ook frisbees die een paar tientjes kosten. Vaak loont het de moeite om te investeren in een wat duurdere frisbee, zoals de Discraft UltraStar of de Aerobie Pro Ring. De Aerobie Pro Ring in actie – bestel ‘m op bol. com.