Welke Hond Bij Allergie?

Welke Hond Bij Allergie
Is jouw favoriete hond hypoallergeen? Dit hier wat hondenrassen die de reputatie hebben hypoallergeen te zijn: –

 • Poedel
 • Schnauzer
 • Yorkshire Terrier
 • Italiaanse windhond
 • Chinees naakthondje
 • Bedlington Terrier
 • Afghaanse windhond
 • Labradoodle

Deze laatste, de Labradoodle, is een kruising tussen de welbekende poedel en labrador retriever. Dit hybride ras is erg populair omdat veel mensen beweren geen allergie gerelateerde klachten te ervaren wanneer ze tijd doorbrengen met zo’n leuke Labradoodle.

Kan je een hond hebben als je allergisch bent?

Tips om met een allergie voor honden om te gaan – Indien je allergisch bent voor honden maar je hebt al wel een hond in huis, dan kan je je voorstellen dat het uit huis plaatsen van een hond de meest effectieve aanpak is om van je klachten af te komen.

 • Helaas is dit vaak niet de meest ideale situatie;
 • Zeker als er kinderen in het spel zijn, is dit een grote beslissing;
 • De emotionele band die met een hond ontstaat is immers niet zomaar iets om op te geven;

Het uit huis plaatsen van een hond is vaak dan ook geen geschikte oplossing. Hierbij geven we je graag wat handige tips die je wel alvast zouden kunnen helpen:

 • Zorg voor gladde vloerbedekking in woon- en slaapkamer (parket, plavuizen, laminaat)
 • Zorg voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels, zeker in de slaapkamer
 • Gebruik een stofzuiger met HEPA-filter
 • Neem gladde oppervlakken regelmatig af met een vochtig doek
 • Probeer de luchtvochtigheid in huis in het najaar en de winter zo laag mogelijk te houden
 • Zorg iedere dag voor goede ventilatie van je huis
 • Indien mogelijk, laat je hond zoveel mogelijk buiten
 • Laat de hond niet in de slaapkamer
 • Borstel de hond regelmatig, het liefst buiten
 • Was je handen na het aanraken van een hond

Wat zijn anti allergische honden?

17 juli 2019 Hypoallergene honden worden gefokt en verkocht als oplossing voor mensen met een hondenallergie. Uit onderzoeken blijkt dat deze claim niet waargemaakt kan worden: hypoallergene honden bestaan niet. Baasjes zijn hierdoor de dupe want ze krijgen tóch allergische klachten. Voor honden betekent dit een leven lang leed.

Welke hond als je astma hebt?

Het is een veelgestelde vraag: kan ik een hond houden als ik allergisch ben? Of als mijn kinderen allergisch zijn? Helpt het als ik een ‘hypoallergene’ hond in huis haal, ofwel een hond die geen allergische reactie veroorzaakt? Het antwoord op bovenstaande vragen is helaas complexer dan je denkt.

 • Een 100% hypoallergene hond bestaat immers niet;
 • Eerst en vooral: je bent niet allergisch aan de haren van honden;
 • Sorry, Chinese Naakthond! In werkelijkheid zijn de meeste mensen allergisch aan bepaalde eiwitten die hun viervoeter uitscheidt via speeksel of urine;

Deze eiwitten hechten zich vast aan de huidschilfers, die loskomen tijdens het ruien. Deze haren kunnen ook andere allergieverwekkers (zoals pollen) verzamelen en verspreiden. Daarom: een hond die 100% allergieproof is bestaat niet. Maar er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening kan houden.

 • Tip 1: Kies een hondenras dat zo weinig mogelijk ruit en géén ondervacht heeft;
 • Hoe minder de hond ruit, hoe minder schilfers en dus allergenen er in de omgeving terechtkomen;
 • Tip 2: Kies een kleine hond! Hoe kleiner de hond, hoe minder haar en dus schilfers hij verliest, en hoe minder erg de opgewekte allergie;
See also:  Wat Kost Een Hond Uit Het Asiel?

Tip 3: Laat je hond niet op je slaapkamer, en houd hem uit de zetel. Zo kunnen zich op die plekken niet te veel allergenen opstapelen. Kies indien mogelijk voor een hondenbed met een plastic overtrek, die je regelmatig buiten kan uitschudden. Was anders het hondenkussen regelmatig om een opstapeling van allergenen te voorkomen. Welke Hond Bij Allergie Tip 5: Was en kam je hond regelmatig. Door de allergenen weg te wassen verminder je hun aanwezigheid in huis. Daarnaast zorgt het regelmatig verwijderen van loszittende haren ervoor dat er minder haar rondzweeft in huis. Gebruik wel niet te vaak shampoo! Een hond is een geurdier, en voor hem is het heel raar om iedere keer zijn eigen geur kwijt te spelen.

Tip 4: Let op met honden die binnen en buiten gaan. Als je ook allergisch bent aan andere zaken, zoals pollen, dan kan je hond deze na een wandeling mee naar binnen brengen. Het is dan geen slecht idee om hem te wassen of met een natte handdoek af te vegen voor hij naar binnen komt.

Tip 6: Poets je vloer regelmatig. Niet alleen stofzuigen, maar ook dweilen. Zo haal je zoveel mogelijk allergenen uit de omgeving. Tip 7: Filter de lucht in je huis met een goede luchtfilter. Idealiter een filter die echt gemaakt is om dierenallergenen uit de lucht te houden.

 1. Tip 8: Doe eerst een test voor je een hond in huis haalt;
 2. Er belanden helaas nog te veel honden in het asiel vanwege allergische baasjes;
 3. Ben je allergisch en denk je eraan om een hond in huis te halen? Hoor dan eens rond bij vrienden en familie of ze een van de geschiktere rassen in huis hebben;

Kijk eens wat het effect is als je er enkele uren of zelfs dagen spendeert. Opgelet! Overleg altijd eerst met je huisarts of specialist. In sommige milde gevallen van allergie en astma kan je met deze tips, en eventueel aangepaste medicatie, toch een hond in huis halen.

Wat te doen als je allergisch bent voor je hond?

De behandeling van een dierenallergie kan bestaan uit (een combinatie van) neussprays, oogdruppels, antihistaminica (tabletten tegen allergie ) en/of immunotherapie.

Welk huisdier als je allergisch bent?

Meer non-allergische rassen – Wij kunnen het ons misschien niet voorstellen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je de bovenstaande 8 honden en katten niet leuk (genoeg) vindt om in huis te halen. Gelukkig zijn er nog meer rassen die geschikt zijn voor mensen die allergisch zijn voor honden en katten.

See also:  Hond Dekken Welke Dag?

Zo zijn de Bedlington Terrier, Bichon Frisé, Coton de Tulear, Havanezer, Ierse Water Spaniel, Kerry Blue Terriër, Malteser, Poedel, Portugese Waterhond, Schnauzer en Soft Coated Wheaten Terrier geschikte hondenrassen.

En de Rex, Noorse Boskat en Sphynx zijn katten die niet veel schilfers achterlaten. Genoeg keuze! Wil je weten welke huisdieren geschikt zijn voor je kinderen? Zo kies jij het geschikte huisdier voor je kind!  HLN Reageer op artikel: Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!.

Hoe lang last van Hondenallergie?

Welke symptomen bij hondenallergie zijn er? – Ben je allergisch voor honden? Dan herken je waarschijnlijk wel de meeste symptomen van een hondenallergie die we hieronder beschrijven. De meest voorkomende hondenallergie symptomen treden vooral op in de slijmvliezen van de neus, ogen en longen.

 1. De symptomen van een allergie voor honden beginnen meestal binnen een halfuur nadat je in aanraking bent gekomen met een hond;
 2. Wat een hondenallergie zo kenmerkend maakt, is dat de allergie niet seizoensgebonden is, deze kan dus het gehele jaar voorkomen zodra je in contact komt met het dier;

Wij leggen je graag meer uit over welke symptomen je bij een allergie voor honden kan ervaren.

Welke honden verharen niet of nauwelijks?

Grote honden die niet verharen : Schnauzer. Afghaanse windhond. Kerry blue terriër. Ierse waterspaniël.

Welke hond ruik je niet?

Basenji – De basenji is absoluut een van de beste honden die niet stinken en verharen. Zijn korte vacht gaat twee per jaar in de rui maar hier merk je amper wat van. Ook is deze vacht vrijwel geurloos. Niet veel mensen hebben van de basenji gehoord. Dit is een jachthond, oorspronkelijk afkomstig uit Congo.

Wat is een hypoallergene vacht?

Hoewel geen enkele hond 100% hypoallergeen is, zijn er wel honden met een hypoallergene vacht die veel minder huidschilfers produceren dan andere honden, waardoor je er minder last van hebt. Ook kan het helpen een hond te nemen die minder verhaart.

Is een Maltezer hypoallergeen?

Maltezer – Wanneer je een klein hypoallergeen hondje wilt, is de Maltezer een goede keuze. Dit vrolijke schoothondje is namelijk perfect wanneer je een milde of matige allergie voor honden hebt. Maltezers  houden van gezelschap, ze zijn aanhankelijk en zitten graag bij je op schoot.

 1. Het karakter van dit hondje is speels en zachtaardig;
 2. Het is een ideale hond voor in een gezin;
 3. Maltezers hebben een witte vacht die weinig verhaart;
 4. Wel moet je hun vacht regelmatig borstelen en verzorgen, vooral als je de haren lang laat groeien;
See also:  Waarom Bijt Mijn Hond In Zijn Staart?

De levensverwachting van een Maltezer ligt tussen de 12 en 15 jaar.

Wat is allergisch astma?

Symptomen allergisch astma – Bij allergisch astma lijken de symptomen op normale astma. U heeft last van benauwdheid, kortademigheid en een piepende ademhaling. Deze symptomen komen door een blijvende ontsteking in de luchtwegen, die ze extra prikkelbaar maakt. Mensen met allergisch astma hebben soms ook last van deze complicaties:

 • chronische verkoudheid of neusverstopping Hierbij heeft u dan onder andere last van hoezen, niezen, een verstopte neus en/of een loopneus.
 • allergische rhinitis Dit is een ontsteking aan het neusslijmvlies. Hierdoor wordt u gevoeliger voor bepaalde stoffen.
 • hooikoorts Veel mensen die allergisch astma hebben, hebben ook last van hooikoorts. Ook kunnen mensen met hooikoorts last krijgen van allergisch astma. In beide gevallen heeft u een allergische reactie op pollen, stuifmeel, gras of bomen. Lees hier alles over hooikoorts.

Heeft u last van deze complicaties? Neem dan contact op met uw arts om te kijken naar een oplossing.

Wat te doen bij reverse Sneezing?

Wat kan ik doen? – Reverse sneezing is vrijwel altijd onschuldig, maar uiteraard niet leuk voor de hond. En vooral voor uzelf is het minder prettig om uw hond in een dergelijke toestand te zien. U kunt uw hond helpen door over de keel te wrijven, even van een afstandje in de neus blazen of heel even de neusgaten dicht te houden.

Welk medicijn tegen Hondenallergie?

Loratadine en cetirizine. Deze medicijnen kunt u zowel bij allergie voor huisdieren als bij allergie voor de huisstofmijt gebruiken. Deze medicijnen werken ongeveer 24 uur. Daarom hoeft u ze meestal maar één keer per dag in te nemen.

Wat te doen tegen dieren allergie?

Hoe weet je waar je allergisch voor bent?

Hooikoorts, eczeem of netelroos? – Denk je dat je een allergie hebt? Bijvoorbeeld omdat je last hebt van hooikoorts, eczeem of netelroos? Dan kun je bij je huisarts terecht voor een allergietest. Er zijn verschillende tests mogelijk. Het hangt ervan af welke soort allergie je hebt.

 1. Je arts kan bijvoorbeeld een plakproef, een priktest, een bloedtest of een eliminatie-provocatietest doen;
 2. Bij die laatste test laat je bepaalde stoffen weg uit de voeding;
 3. Als de klachten verminderen, wordt er gekeken wat er gebeurt als je de voedingsstof langzamerhand weer gaat gebruiken;

Het kan zijn dat je huisarts medicijnen voorschrijft. Daardoor geneest je allergie waarschijnlijk niet, maar kunnen je klachten wel verminderen.

Wat zijn de symptomen van een allergie?

In het kort. Klachten bij een allergie zijn bijvoorbeeld jeuk of vlekjes op de huid, dikke oogleden, tranende ogen, kriebel in de neus, tintelingen van de tong, hoesten en niezen.

Wat mag je niet aan een hond geven?