Welke Hond Met Allergie?

Welke Hond Met Allergie

Is jouw favoriete hond hypoallergeen? Dit hier wat hondenrassen die de reputatie hebben hypoallergeen te zijn: –

  • Poedel
  • Schnauzer
  • Yorkshire Terrier
  • Italiaanse windhond
  • Chinees naakthondje
  • Bedlington Terrier
  • Afghaanse windhond
  • Labradoodle

Deze laatste, de Labradoodle, is een kruising tussen de welbekende poedel en labrador retriever. Dit hybride ras is erg populair omdat veel mensen beweren geen allergie gerelateerde klachten te ervaren wanneer ze tijd doorbrengen met zo’n leuke Labradoodle.

Welke hond als je astma hebt?

Het is een veelgestelde vraag: kan ik een hond houden als ik allergisch ben? Of als mijn kinderen allergisch zijn? Helpt het als ik een ‘hypoallergene’ hond in huis haal, ofwel een hond die geen allergische reactie veroorzaakt? Het antwoord op bovenstaande vragen is helaas complexer dan je denkt.

Een 100% hypoallergene hond bestaat immers niet. Eerst en vooral: je bent niet allergisch aan de haren van honden. Sorry, Chinese Naakthond! In werkelijkheid zijn de meeste mensen allergisch aan bepaalde eiwitten die hun viervoeter uitscheidt via speeksel of urine.

Deze eiwitten hechten zich vast aan de huidschilfers, die loskomen tijdens het ruien. Deze haren kunnen ook andere allergieverwekkers (zoals pollen) verzamelen en verspreiden. Daarom: een hond die 100% allergieproof is bestaat niet. Maar er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening kan houden.

Tip 1: Kies een hondenras dat zo weinig mogelijk ruit en géén ondervacht heeft. Hoe minder de hond ruit, hoe minder schilfers en dus allergenen er in de omgeving terechtkomen. Tip 2: Kies een kleine hond! Hoe kleiner de hond, hoe minder haar en dus schilfers hij verliest, en hoe minder erg de opgewekte allergie.

Tip 3: Laat je hond niet op je slaapkamer, en houd hem uit de zetel. Zo kunnen zich op die plekken niet te veel allergenen opstapelen. Kies indien mogelijk voor een hondenbed met een plastic overtrek, die je regelmatig buiten kan uitschudden. Was anders het hondenkussen regelmatig om een opstapeling van allergenen te voorkomen. Welke Hond Met Allergie Tip 5: Was en kam je hond regelmatig. Door de allergenen weg te wassen verminder je hun aanwezigheid in huis. Daarnaast zorgt het regelmatig verwijderen van loszittende haren ervoor dat er minder haar rondzweeft in huis. Gebruik wel niet te vaak shampoo! Een hond is een geurdier, en voor hem is het heel raar om iedere keer zijn eigen geur kwijt te spelen.

  1. Tip 4: Let op met honden die binnen en buiten gaan;
  2. Als je ook allergisch bent aan andere zaken, zoals pollen, dan kan je hond deze na een wandeling mee naar binnen brengen;
  3. Het is dan geen slecht idee om hem te wassen of met een natte handdoek af te vegen voor hij naar binnen komt;

Tip 6: Poets je vloer regelmatig. Niet alleen stofzuigen, maar ook dweilen. Zo haal je zoveel mogelijk allergenen uit de omgeving. Tip 7: Filter de lucht in je huis met een goede luchtfilter. Idealiter een filter die echt gemaakt is om dierenallergenen uit de lucht te houden.

Tip 8: Doe eerst een test voor je een hond in huis haalt. Er belanden helaas nog te veel honden in het asiel vanwege allergische baasjes. Ben je allergisch en denk je eraan om een hond in huis te halen? Hoor dan eens rond bij vrienden en familie of ze een van de geschiktere rassen in huis hebben.

Kijk eens wat het effect is als je er enkele uren of zelfs dagen spendeert. Opgelet! Overleg altijd eerst met je huisarts of specialist. In sommige milde gevallen van allergie en astma kan je met deze tips, en eventueel aangepaste medicatie, toch een hond in huis halen.

Wat zijn anti allergische honden?

17 juli 2019 Hypoallergene honden worden gefokt en verkocht als oplossing voor mensen met een hondenallergie. Uit onderzoeken blijkt dat deze claim niet waargemaakt kan worden: hypoallergene honden bestaan niet. Baasjes zijn hierdoor de dupe want ze krijgen tóch allergische klachten. Voor honden betekent dit een leven lang leed.

Kan je een hond hebben als je allergisch bent?

Tips om met een allergie voor honden om te gaan – Indien je allergisch bent voor honden maar je hebt al wel een hond in huis, dan kan je je voorstellen dat het uit huis plaatsen van een hond de meest effectieve aanpak is om van je klachten af te komen.

Helaas is dit vaak niet de meest ideale situatie. Zeker als er kinderen in het spel zijn, is dit een grote beslissing. De emotionele band die met een hond ontstaat is immers niet zomaar iets om op te geven.

Het uit huis plaatsen van een hond is vaak dan ook geen geschikte oplossing. Hierbij geven we je graag wat handige tips die je wel alvast zouden kunnen helpen:

  • Zorg voor gladde vloerbedekking in woon- en slaapkamer (parket, plavuizen, laminaat)
  • Zorg voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels, zeker in de slaapkamer
  • Gebruik een stofzuiger met HEPA-filter
  • Neem gladde oppervlakken regelmatig af met een vochtig doek
  • Probeer de luchtvochtigheid in huis in het najaar en de winter zo laag mogelijk te houden
  • Zorg iedere dag voor goede ventilatie van je huis
  • Indien mogelijk, laat je hond zoveel mogelijk buiten
  • Laat de hond niet in de slaapkamer
  • Borstel de hond regelmatig, het liefst buiten
  • Was je handen na het aanraken van een hond

Welke honden verharen niet of nauwelijks?

Grote honden die niet verharen : Schnauzer. Afghaanse windhond. Kerry blue terriër. Ierse waterspaniël.

Welke hond geeft geen allergie?

Is een Maltezer hypoallergeen?

Maltezer – Wanneer je een klein hypoallergeen hondje wilt, is de Maltezer een goede keuze. Dit vrolijke schoothondje is namelijk perfect wanneer je een milde of matige allergie voor honden hebt. Maltezers  houden van gezelschap, ze zijn aanhankelijk en zitten graag bij je op schoot.

Het karakter van dit hondje is speels en zachtaardig. Het is een ideale hond voor in een gezin. Maltezers hebben een witte vacht die weinig verhaart. Wel moet je hun vacht regelmatig borstelen en verzorgen, vooral als je de haren lang laat groeien.

De levensverwachting van een Maltezer ligt tussen de 12 en 15 jaar.

Welk huisdier als je allergisch bent?

Meer non-allergische rassen – Wij kunnen het ons misschien niet voorstellen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je de bovenstaande 8 honden en katten niet leuk (genoeg) vindt om in huis te halen. Gelukkig zijn er nog meer rassen die geschikt zijn voor mensen die allergisch zijn voor honden en katten.

Zo zijn de Bedlington Terrier, Bichon Frisé, Coton de Tulear, Havanezer, Ierse Water Spaniel, Kerry Blue Terriër, Malteser, Poedel, Portugese Waterhond, Schnauzer en Soft Coated Wheaten Terrier geschikte hondenrassen.

See also:  Waarom Jankt Mijn Hond?

En de Rex, Noorse Boskat en Sphynx zijn katten die niet veel schilfers achterlaten. Genoeg keuze! Wil je weten welke huisdieren geschikt zijn voor je kinderen? Zo kies jij het geschikte huisdier voor je kind!  HLN Reageer op artikel: Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!.

Wat is een hypoallergene vacht?

Hoewel geen enkele hond 100% hypoallergeen is, zijn er wel honden met een hypoallergene vacht die veel minder huidschilfers produceren dan andere honden, waardoor je er minder last van hebt. Ook kan het helpen een hond te nemen die minder verhaart.

Welke hond ruik je niet?

Basenji – De basenji is absoluut een van de beste honden die niet stinken en verharen. Zijn korte vacht gaat twee per jaar in de rui maar hier merk je amper wat van. Ook is deze vacht vrijwel geurloos. Niet veel mensen hebben van de basenji gehoord. Dit is een jachthond, oorspronkelijk afkomstig uit Congo.

Hoe weet ik of ik allergisch ben voor mijn hond?

Uw lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei dingen die u ziek kunnen maken. Gelukkig beschikt uw lichaam over een afweermechanisme: het immuunsysteem. Eigenlijk moet dat niets anders doen dan in actie komen als een virus, bacterie of schimmel probeert uw lichaam binnen te dringen. Over het algemeen gaat dat goed, soms lukt het niet om de ‘indringer’ buiten te houden.

Dan krijgt u bijvoorbeeld griep of een verkoudheid. Maar het afweersysteem kan zijn werk soms ook een beetje te goed doen: het komt dan ook in actie als er stoffen in bijvoorbeeld de neus komen die helemaal niet gevaarlijk voor u zijn, zoals stuifmeel (pollen) van gras of bomen.

Zo’n overdreven reactie van het immuunsysteem op dergelijke onschuldige stoffen heet een allergie. De stoffen die de allergische reactie bij u opwekken, worden allergenen genoemd. Ook huisdieren kunnen stoffen afscheiden die een allergische reactie opwekken. U kunt allerlei klachten krijgen van een allergie:

  • Klachten van de neus (rhinitis): niezen, jeuk in de neus, snotteren, een verstopte neus of slijm dat in de keel zakt;
  • Klachten van de ogen (conjunctivitis): jeukende ogen, tranende ogen, rode ogen of een branderig gevoel in de ogen;
  • Klachten van de longen (astma): hoesten, kortademig worden of piepend ademhalen;
  • Klachten van de huid (eczeem): een droge huid, jeuk, roodheid of huidschilfers.

U kunt ook een combinatie van deze klachten krijgen. En als u echt pech hebt, hebt u ze allemaal… De reden waarom mensen allergieën ontwikkelen is niet goed duidelijk. We weten dat men aanleg moet hebben voor allergie, maar aanleg alleen is niet voldoende. Infecties spelen waarschijnlijk ook een rol: sommige beschermen tegen allergie terwijl andere de ontwikkeling van allergie lijken te bevorderen.

  1. Hoe u dit herkent en wat u in zo’n geval kunt doen, leest u hier;
  2. Zo hebben kinderen die opgroeien op een boerderij en veel met bepaalde producten van bacteriën in aanraking komen (endotoxinen), veel minder last van allergie;

En men moet natuurlijk met de stoffen die allergie opwekken in contact komen: als u op de Noordpool woont, zult u niet snel allergisch worden voor bomen of gras. Ja, dat wil zeggen, als uw vader of moeder allergisch is, hebt u ook meer kans om een allergie te krijgen. Globaal kunnen al die dingen waarmee men in aanraking kan komen onderverdeeld worden in vier groepen, namelijk:

  • Stoffen die u inademt – dan krijgt u vooral klachten van uw neus, ogen en longen. Stoffen die hierbij horen zijn bijvoorbeeld de pollen van bomen, gras en onkruid, de poep van huisstofmijt, de huidschilfers en andere producten van dieren maar ook stoffen waar u op uw werk mee in contact komt;
  • Stoffen die via de mond binnenkomen – dan krijgt u klachten die variëren van jeuk in de mond tot een heel ernstige, soms zelfs levensbedreigende reactie van het hele lichaam (shockreactie). Stoffen waar u dan aan moet denken zijn voeding of geneesmiddelen;
  • Stoffen die ingespoten worden zoals medicatie of door insecten – wespen of bijen, bijvoorbeeld, kunnen gif inspuiten en daarmee een allergische reactie opwekken. In zeer ernstige gevallen kan een shockreactie optreden;
  • Stoffen die u op uw huid smeert zoals doucheschuim of deodorant – dan heeft u klachten van een eczeem. Dit heet een contactallergie.

Als u neus-, oog-, long- of huidklachten hebt en u vermoedt dat u allergisch bent, dan is het allereerst zaak dat er een diagnose gesteld wordt. U kunt hiervoor in de eerste plaats bij de huisarts terecht. Om er zeker van te zijn dat er sprake is van een allergie is het vaak niet voldoende om de klachten te inventariseren. De dokter zal een test moeten uitvoeren om er zeker van te zijn dat het gaat om een allergie.

  1. Is alleen uw moeder allergisch, dan ligt die kans op 30%; zijn uw vader en moeder allebei allergisch, dan zit dat rond de 70%;
  2. Eigenlijk kunnen mensen allergisch worden voor alles waar men mee in contact komt;

Er zijn verschillende testen mogelijk. Bekend zijn de huidtest en de bloedtest. Bij de huidtest wordt de huid blootgesteld aan allergenen. Er worden bijvoorbeeld druppeltjes vloeistof op uw arm gelegd. Daar wordt een prikje doorheen gegeven. Na ongeveer een kwartier wordt dan gekeken of uw huid gereageerd heeft op de vloeistoffen.

Er kan een bultje ontstaan, waarbij het rood is rondom het bultje. Met deze test weet u dus snel waar u aan toe bent. Bij bloedonderzoek wordt een buisje bloed afgenomen en opgestuurd naar een laboratorium.

Daar wordt gekeken of er stoffen die het lichaam als reactie op het allergeen maakt (zogenaamde allergische antistoffen) in het bloed aanwezig zijn. De uitslag van dit onderzoek wordt naar uw arts opgestuurd; op deze uitslag moet u dus een paar dagen wachten.

De uitslag van de test en uw klachten bepalen samen of u een allergie hebt. Het kan gebeuren dat in de bloedtest allergische antistoffen worden aangetoond zonder dat u er klachten van hebt. Voorbeeld: de bloedtest laat zien dat u antistoffen voor katten in uw bloed hebt, maar u kunt gewoon een kat aaien zonder dat u gaat niezen of piepend ademhalen.

In dat geval hebt u geen allergie maar bent u alleen gesensibiliseerd. Dat betekent dat u wel antistoffen hebt maar geen klachten! De kans dat u in de toekomst allergische klachten zult gaan ontwikkelen, is dan wel aanwezig. Huisdieren zijn leuk en er zijn dan ook heel veel huisdieren in Nederland: wel meer dan 30 miljoen.

Maar als u allergisch bent voor huisdieren, dan is dit in de praktijk niet alleen helemaal niet leuk, maar vooral ook erg lastig. Lastig als u zelf een huisdier hebt waarvoor u allergisch bent. Maar ook lastig als u allergisch bent voor bijvoorbeeld honden en katten, omdat er daarvan zoveel in Nederland zijn.

See also:  Wat Betekent Als Kat En Hond Leven?

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het allergeenniveau (de hoeveelheid allergenen die ergens aanwezig is) in publieke voorzieningen, zoals het openbaar vervoer en schouwburgen, zo hoog kan zijn dat een verblijf daar een allergische reactie bij allergiepatiënten kan opwekken.

  1. U hoeft dus helemaal geen huisdier te hebben om toch blootgesteld te worden aan de allergenen van het dier waarvoor u allergisch bent en last te krijgen van allergische klachten;
  2. De verschillende soorten allergische reacties worden types genoemd;

Omdat er vier soorten allergische reacties zijn, worden die vaak aangeduid als type I, type II, type III en type IV allergieën. Niet alle dieren geven dezelfde klachten. Klachten die horen bij een allergie voor bijvoorbeeld honden, katten of konijnen zijn jeukende, tranende, branderige of rode ogen, niezen, snotteren, een verstopte of jeukende neus en een piepende ademhaling, hoesten en benauwdheid.

Deze klachten kunnen heel snel komen, soms al binnen enkele minuten nadat u bij een dier in de buurt was. Dit is een type I allergie. Heel soms komt hierbij ook eczeem voor. Er zijn ook mensen die allergisch zijn voor vogels, zoals duiven en papegaaien.

Hun klachten zijn vaak anders dan die van mensen met een allergie voor honden of katten. Zij krijgen last van koorts, een grieperig gevoel, hoesten en kortademigheid. Die klachten ontstaan enkele uren nadat ze in contact zijn geweest met vogels. Deze vorm van allergie wordt een type III allergie genoemd.

Overigens kunnen mensen ook voor vogels een type I allergie ontwikkelen, maar dat lijkt minder vaak voor te komen dan een type III allergie. Helaas zijn in de wetenschappelijke literatuur voor vrijwel alle diersoorten allergische reacties beschreven.

U kunt dus allergische klachten krijgen van honden en katten, maar ook van konijnen, cavia’s, hamsters, ratten, muizen, chinchilla’s, degoes, gerbils etc. Vogels zoals parkieten, kanaries en papegaaien kunnen eveneens een allergie veroorzaken. En zelfs voor reptielen en amfibieën kunt u allergisch zijn, hoewel dit gelukkig zelden voorkomt.

Voor vissen als huisdieren zijn geen allergieën beschreven. Meestal zitten de allergenen van huisdieren in de haren en de huidschilfers van het dier. Ook het speeksel van een dier bevat vaak stoffen waar mensen niet tegen kunnen.

Bij knaagdieren zorgt de urine voor de klachten. Bij vogels zitten de allergenen vooral in de veren en het stof van de veren. Als de diagnose allergie is gesteld, dan kunt u verschillende dingen doen om allergische klachten zoveel als mogelijk te vermijden dan wel te beperken. Grofweg kunt u de maatregelen die u kunt treffen in 3 categorieën indelen: 

  • Vermijden van blootstelling aan allergenen;
  • Gebruik van medicijnen om klachten te voorkomen of te onderdrukken;
  • Immunotherapie.

Als u het allergeen niet tegenkomt, krijgt u ook geen klachten. Alleen: in de praktijk is dat niet zo eenvoudig! Probeer in de zomer maar eens bloeiend gras te vermijden… Maar vaak kunt u zelf wel een paar dingen doen om zo min mogelijk contact te hebben met datgene waar u allergisch voor bent. Als u een allergie voor dieren hebt, dan kunt u ze in het algemeen beter niet nemen, zeker niet als het gaat om dieren die u in huis wilt houden.

  • En als u al huisdieren hebt, dan zal heel vaak het advies zijn om het dier of buitenshuis te houden of ze uit huis te plaatsen, hoe verdrietig dat ook is;
  • Als u het dier houdt, hebt u namelijk kans dat uw klachten steeds erger worden;

Voor het behandelen van allergieklachten bestaan er allerlei medicijnen. Sommige medicijnen hoeven alleen te worden ingenomen bij klachten, andere medicijnen zijn er juist op gericht om klachten te voorkomen. Het ene medicijn is ook wat sterker dan het andere. Wat is nou wat en hoe moeten ze worden ingenomen?

  • Medicijnen voor de neus: voor de neus zijn er zogenaamde neussprays. Met een pompje spuit u dan een wolkje medicijnen in uw neus. Er zijn drie soorten neussprays. Cromoglicaten zijn bedoeld voor milde klachten. U kunt ze dagelijks innemen om klachten te voorkomen maar u kunt ze ook gebruiken als u al klachten hebt. Antihistaminica zijn iets sterker werkzaam. Deze zijn niet bedoeld om te gebruiken wanneer het u uitkomt, maar moet u dagelijks innemen;
  • Medicijnen voor de ogen: voor de ogen kunt u een vloeistof gebruiken die u in uw ogen druppelt. Ook hier zijn drie soorten. Cromoglicaten zijn bedoeld voor milde klachten. U kunt ze dagelijks innemen om klachten te voorkomen maar zo nodig ook bij klachten. Antihistaminica zijn iets sterker werkzaam. Ook deze kunt u dagelijks innemen om klachten te voorkomen, of zo nodig bij plotselinge klachten. Corticosteroïden zijn alleen bedoeld voor heel ernstige klachten en mag u niet al te lang achter elkaar nemen (hooguit één week) vanwege de bijwerkingen tenzij uw (oog)arts zegt dat het langer moet;
  • Medicijnen voor de longen: ook voor uw longen zijn er medicijnen die u dagelijks moet innemen (onderhoudsmedicatie) en medicijnen die u kunt innemen bij plotselinge klachten. Als onderhoudsmedicatie worden corticosteroïden gebruikt. Deze kunt u innemen in de vorm van een poeder (diskus, turbuhaler) of als een aerosol, een soort “gaswolkje”. Een wat nieuwer medicijn is een tablet die u dagelijks moet nemen. Soms is deze tablet alleen voldoende maar vaak moet u deze nemen samen met de “traditionele” onderhoudsmedicatie.
    • Ook deze kunt u dagelijks innemen om klachten te voorkomen maar u kunt ze ook gebruiken bij plotselinge klachten;
    • Corticosteroïden zijn de sterkst werkzame medicijnen van deze drie;
    • Als u last hebt van plotselinge klachten, zoals hoesten, piepen en benauwdheid, dan betekent dat heel simpel gezegd dat uw longen zo geprikkeld zijn dat uw longspieren zich niet meer kunnen ontspannen;

    In dat geval hebt u medicijnen nodig die deze longspieren weer laten “verslappen”. Dergelijke medicijnen heten B2 mimetica. Er zijn snelle, kortwerkende – die worden meestal gebruikt voor plotselinge klachten – en iets langzamer maar langer werkende soorten. Die kunnen gebruikt worden bij plotselinge klachten maar ze worden ook bijvoorbeeld in combinatie met de corticosteroïden gebruikt als u wat ernstiger astma hebt; 

  • Antihistaminica tabletten: deze tabletten worden gebruikt bij zowel klachten van neus, ogen als longen. Ze kunnen dagelijks gebruikt worden om klachten te voorkomen maar ook zo nodig als mensen niet zo vaak klachten hebben.

Immunotherapie is een kuur met injecties waarbij geprobeerd wordt om u minder gevoelig te maken voor de stoffen waar u allergisch voor bent. Dat kan zijn voor gras of bomen of huisstofmijt maar ook voor wespen, bijen of hommels. Voor huisdieren zijn niet zoveel van dit soort kuren beschikbaar: de enige geregistreerde kuur is voor kattenallergie. Zo’n kuur begint met een startfase waarin u elke week moet komen.

Die startfase duurt een paar maanden. Daarna moet u elke 4 tot 6 weken komen maar dat moet u wel 3 tot 5 jaar volhouden. Dat is dus best een aardige klus… Soms kan het ook in de vorm van een tablet of zijn er andere mogelijkheden maar die zijn niet voor iedereen geschikt.

Als op basis van uw klachten en de test de diagnose “allergie voor huisdieren” wordt gesteld, dan zult u meestal van uw arts als advies krijgen om uw dier weg te doen. Op die manier zullen de allergeenniveaus waar u dagelijks in huis aan blootgesteld wordt langzaam afnemen.

Houdt u uw dier, dan kunnen uw klachten in de loop van de tijd verergeren. Maar wat als u geen afscheid kunt of wilt nemen van uw huisdier? In dat geval zijn er maatregelen die u kunt nemen om zo min mogelijk klachten te hebben.

Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk in contact komt met het dier waar u allergisch voor bent. Kunnen eventuele huisgenoten de verzorging van het dier op zich nemen? Misschien is het mogelijk om uw dier buiten te huisvesten (check de huisdierenbijsluiters!)? Is het niet mogelijk om uw dier buiten een plekje te geven, zorg er dan voor dat uw huis altijd goed schoon en zo veel mogelijk stofvrij is en laat het dier niet op de slaapkamers.

  • Zit het dier in een kooi? Zorg dan dat het op materiaal zit dat niet stuift en maak de kooi regelmatig schoon;
  • Verliest uw dier veel haren, neem dan eens contact op met de dierenarts;
  • Honden kunnen bijvoorbeeld door stress of door te veel borstelen meer haren dan anders verliezen;

Goede voeding kan bijdragen aan een goede vacht en daardoor voor minder verlies van huidschilfers en haren zorgen. Huidschilfers kunnen ook het gevolg zijn van een aandoening; ook hier kan de dierenarts u helpen. Een goede verzorging van uw dier kan er dus ook voor zorgen dat er wat minder allergenen rond dwarrelen.

U kunt ook hulpmiddelen zoals een luchtfilteringsapparaat of een stofzuiger met een speciaal filter uitproberen, maar verwacht daar geen wonderen van. De dokter kan medicijnen voorschrijven om klachten te voorkomen en – als er eenmaal klachten zijn ontstaan – uw klachten te verlichten.

Zorg er voor dat u uw medicijnen meeneemt als u weggaat. U zult maar ergens op bezoek gaat waar ze huisdieren blijken te hebben. Dan is het toch prettig dat uw medicijnen onder handbereik zijn. Bent u van plan om ergens op bezoek te gaan en weet u dat ze daar dieren hebben, dan kunt u natuurlijk ook vragen of ze naar u toe willen komen.

  1. Vraag dan wel even of ze net gewassen kleding willen aantrekken! Soms is het mogelijk om een kuur te volgen tegen de allergie;
  2. Over wat er in uw specifieke geval mogelijk is, kunt u het beste met uw arts overleggen;

Het heeft geen zin om uw dieren te stofzuigen of regelmatig te wassen. De meeste dieren waarderen zo’n behandeling niet echt, voor u betekent dat in de praktijk een gevecht met uw dier en het effect dat een schoonmaakbeurt heeft op uw gezondheid is erg klein.

  • Sterker nog: als het een worsteling wordt, dan vliegen de haren in het rond;
  • Dikke kans dat u dan staat te niezen! Als u allergisch bent voor uw huisdier en u wilt geen afscheid van uw dier nemen, dan is het het beste dat u het contact met uw dier zoveel mogelijk beperkt;

U kunt dit realiseren door – mits dit kan voor uw dier – uw dier buiten te huisvesten. Zo maakt uw dier nog steeds deel uit van uw gezin, kunt u van elkaar blijven genieten, maar kunnen de allergische klachten verminderd worden.

Kan je van een allergie afkomen?

Allergie immunotherapie – Allergie immunotherapie zorgt ervoor dat je lichaam in mindere mate reageert op de momenten wanneer je in contact bent met de allergenen waarvoor je allergisch bent. Deze behandeling richt zich op de oorzaak van je allergie. Het werkt door het regelmatig toedienen van de stof (het allergeen) waarvoor je allergisch bent tijdens een langere periode van 3 tot 5 jaar.

  • Zo bouwt je lichaam tolerantie op voor de stof die de allergie veroorzaakt;
  • Lees meer over allergie immunotherapie;
  • Heb je last van een allergie? Wellicht dat een gespecialiseerd ziekenhuis of kliniek je hiermee kan helpen;

Let op: je hebt altijd een doorverwijzing van je (huis)arts nodig. Laatst bewerkt 04/10/2021.

Hoe lang last van Hondenallergie?

Welke symptomen bij hondenallergie zijn er? – Ben je allergisch voor honden? Dan herken je waarschijnlijk wel de meeste symptomen van een hondenallergie die we hieronder beschrijven. De meest voorkomende hondenallergie symptomen treden vooral op in de slijmvliezen van de neus, ogen en longen.

De symptomen van een allergie voor honden beginnen meestal binnen een halfuur nadat je in aanraking bent gekomen met een hond. Wat een hondenallergie zo kenmerkend maakt, is dat de allergie niet seizoensgebonden is, deze kan dus het gehele jaar voorkomen zodra je in contact komt met het dier.

Wij leggen je graag meer uit over welke symptomen je bij een allergie voor honden kan ervaren.

Wat zijn de makkelijkste honden?

Welke honden verharen het meest?

Hoe kan het dat mijn hond het hele jaar door verhaart? – Sommige honden verharen het gehele jaar door. Een voortdurende en onregelmatige verharing heet een mozaïekverharing. Dit komt vooral bij honden die geen of weinig onderwol hebben. Rassen die op deze manier verharen zijn bijvoorbeeld de Boxer, Dalmatiër,  Dobermann, maar ook langharige honden met weinig onderwol zoals de Ierse Setter en de Cocker spaniël.

Welke honden blaffen niet veel?

Basenji – Welke Hond Met Allergie yurikr Met stip op nummer één in onze top 5 van honden die niet of nauwelijks blaffen. De Basenji komt van origine uit Afrika en is het enige ras dat helemaal niet kan blaffen. Om te kunnen communiceren, laat de Basenji een soort “lachend” geluid horen. Deze honden maken dus wel geluid, maar dat komt niet overeen met wat mensen interpreteren als een blafgeluid.

Kun je werken met astma?

Ja, je kunt altijd naar de bedrijfsarts (zie ook vraag 6). De bedrijfsarts speelt niet alleen een rol na een diagnose van astma of COPD, maar juist ook bij de preventie. Werknemers kunnen ook zonder klachten bij de bedrijfsarts terecht. De bedrijfsarts kan individuele werknemers adviseren over preventieve maatregelen.

Kan een hond astma hebben?

Ga naar inhoud Astma bij huisdieren Doortje Klinkenbergh 2021-06-02T15:32:19+02:00 Een piepende ademhaling, hoesten… Je schrikt er ontzettend van wanneer je jouw huisdier ziet vechten om zuurstof in zijn of haar longen te krijgen. Want niet alleen mensen, maar ook huisdieren kunnen benauwdheid, bronchitis of zelfs astma krijgen.