Welke Hond Met Kat?

Welke Hond Met Kat
Hier is een lijst van hondenrassen die goed kunnen met katten :

 • Golden Retriever.
 • Basset hound.
 • Bichon Frise.
 • Beagle.
 • Mopshond.
 • Cavalier King Charles Spaniël.
 • Labrador.
 • Boxer.

Meer items.

Kan een kat aan een hond wennen?

Blijf oefenen en neem ruim de tijd – Langzaam aan zullen jouw huisdieren aan elkaars aanwezigheid wennen, elkaar leren verdragen en zelfs leren respecteren. Gek of niet, katten en honden kunnen zelfs beste vrienden worden! Dit bereik je het beste door ze stapje voor stapje aan elkaar te laten wennen.

 • Plan contactmomenten in waar ze kort, voorzichtig contact kunnen leggen;
 • Zorg ervoor dat wanneer ze zo’n contactmomentje hebben er geen andere mensen of drukke afleiding is, zoals een tv die aanstaat, veel herrie buiten of flitsende lampen;

Geef ze de ruimte elkaar te leren kennen en haal ze direct als ze elkaar zat zijn ze op een kalme wijze uit elkaar. Het uitstralen van kalmte is hier erg belangrijk. Welke Hond Met Kat.

Welke dieren gaan goed samen met een kat?

Kattenvrienden zijn dierenvrienden – ze zijn dan ook zelden de enige dieren in het huishouden. Wanneer twee katten aan elkaar moeten wennen, gedragen ze zich lang niet altijd poeslief, maar als je katten en knaagdieren bij elkaar wilt houden, wordt het alleen maar moeilijker – kan dat wel goed gaan? In dit artikel lees je alles over: katten samen met knaagdieren en konijnen laten samenleven.

Om maar met het belangrijkste te beginnen: Wees niet bang, het houden van katten samen met knaagdieren als cavia’s en hamsters, konijnen of zelfs vogels is niet per definitie onmogelijk. Veel dierenbezitters melden zelfs dat de verschillende dieren zelfs goede vrienden kunnen worden! Het is wel veel waarschijnlijker dat er geen buitengewone vriendschap opbloeit die boven soortgrenzen uitstijgt, maar dat ze elkaar gewoon accepteren.

Maar niets houdt je tegen om als kattenvriend ook andere dieren in jouw familie op te nemen! Misschien is jouw situatie wel de omgekeerde: je hebt al cavia’s, konijnen, chinchilla’s of vogeltjes en je wilt één of twee katten een nieuw thuis geven? Beste vrienden? Op welbekende videoplatforms kun je eindeloos grappige filmpjes kijken, waarin een papegaai en kat samen met een balletje spelen, of waar het konijn zich vol vertrouwen door de kat laat poetsen.

 1. Door deze video’s blijft iedereen hopen dat katten en andere huisdiertjes daadwerkelijk beste vrienden of ten minste speelmaatjes kunnen worden;
 2. Maar gaat dat ook echt zo? Als je van plan bent om katten en andere huisdiertjes een thuis te bieden, is één ding het allerbelangrijkst: wees realistisch;

Buitengewone vriendschappen tussen verschillende diersoorten zijn natuurlijk fantastisch en ze bestaan ook wel, maar er is een reden dat ze buitengewoon zijn – zó vaak komt dit ook weer niet voor. Als jouw dieren beste vriendjes worden, heb je de vriendschapsloterij gewonnen! Maar het is verre van vanzelfsprekend dat jouw katten kleinere prooidiertjes als familieleden zien en de andere huisdiertjes niet bang zijn voor het roofdier dat de kat is.

Want ook al delen we onze huizen en tuinen al eeuwenlang met katten en zijn ze ook vaste bestanddelen van onze levens, blijven ze precies dat: roofdieren. Omdat ze relatief klein zijn, hebben katten zich gespecialiseerd in kleinere dieren dan bijvoorbeeld de poema, tijger of leeuw.

Maar ook al jagen ze van nature op muizen en vogeltjes, betekent dat nog niet dat ze een grote cavia of konijn niet ernstig kunnen verwonden. Natuurlijk kan het ook andersom gebeuren, een beet van een konijn is ook nogal pijnlijk – maar meestal is het roofdier agressief naar het potentiele prooidiertje.

Kan een Golden Retriever met katten?

Golden retriever Deze honden zijn makkelijk te trainen, altijd relaxed en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Maar het is wel slim om jouw kat al kennis te laten maken met de golden retriever voordat de pup vier maanden oud is.

Kan een labradoodle met een kat?

– Er zit een groot verschil tussen Habitueren en Socialiseren. Socialiseren is het je pup leren omgaan met mensen en dieren in de omgeving. Op deze manier leer je je pup omgaan met allerlei verschillende mensen, uiterlijken (groot of klein) en accessoires (pet, paraplu, etc.

 1. Je leert je pup ook omgaan met andere dieren, zoals andere huisgenoten;
 2. Een concreet voorbeeld is de kat in huis;
 3. Honden en katten kunnen prima met elkaar opschieten, maar je moet het wel vanaf moment één aanleren;

De kat gaat je pup zien als een sociale partner, om te voorkomen dat hij op een katten afrent. Begin in eerste instantie met overdag socialiseren. Dit is al heftig genoeg voor je pup. Neem de pup om de beurt op je arm de straat op en laat het wennen aan alle geluiden.

 1. Als de pup hieraan gewend is, doe het dan in het donker;
 2. De wereld in het donker kan voor een pup heel bedreigend zijn;
 3. Laat de pup ook bijvoorbeeld aan de auto wennen;
 4. Laat je pup nooit vrij rondlopen in gebieden waar veel andere honden kunnen komen;

Er is altijd besmetting gevaar voordat ze de definitieve entingen hebben. Houd daar rekening mee.

Hoe lang moet een kat wennen aan een hond?

Je kat aan een hond laten wennen –

 • Op bovenstaande manier kun je de tijd dat de kat en de hond samen doorbrengen steeds langer laten duren en op een gegeven moment ook de hond loslaten.
 • Straf de dieren niet als een van hen blaast, gromt of blaft. Dat helpt niet bij het opbouwen van een positieve associatie. Natuurlijk mogen ze laten zien dat ze bang of boos zijn, zij hebben zelf toch niet gevraagd om een nieuwe huisgenoot?

Neem de tijd om je kat aan een hond te laten wennen. Het kan soms wel een paar weken duren. Liever nu wat tijd investeren dan straks met twee gestresste dieren zitten! Foto: Bao_5 via Pixabay Meer lezen over kattengedrag? Abonneer je op mijn blog en krijg regelmatig nieuwe informatie in je mailbox –>.

Hoe lang duurt het voordat hond en katten aan elkaar gewend zijn?

Honden en katten lijken soms natuurlijke vijanden en kunnen het bloed onder elkaars nagels vandaan halen. Ze begrijpen elkaars lichaamstaal niet goed en dat zorgt voor miscommunicatie, met ‘jagen’, ruzie en soms zelfs agressie tot gevolg. Toch kunnen goed gesocialiseerde honden en katten prima samenleven en zelfs goede vrienden worden.

See also:  Hoe Overtuig Je Je Ouders Voor Een Hond?

Wil jij naast je kat ook een hond in huis halen of andersom? Of ben je dierenoppas en wil je naast je eigen hond of kat ook andere dieren in huis kunnen opnemen? Zorg dan voor een goede en verantwoorde introductie tussen hond en kat.

De voorbereiding Zorg dat de hond moe is voordat je hem voorstelt aan de kat. Ga eerst wandelen en laat hem volop achter balletjes aan lopen zodat hij zijn energie en jacht-behoefte kwijt is, en hij een kalm gemoed heeft. Zorg ook dat de kat ontspannen is.

Introduceer hond en kat indien mogelijk bij de kat thuis: katten krijgen vaak stress van een nieuwe omgeving en we willen dat beide dieren zoveel mogelijk op hun gemak zijn. Onthoud dat het huis het privédomein van de kat is.

Laat het ‘kattenhoekje’ waar zijn kattenbak staat ook verboden terrein zijn voor honden, dit is het privédomein van de kat. Eerst snuffelen Een laagdrempelige manier om aan elkaar te wennen is door te starten met snuffelen. Introduceer de dieren nog niet aan elkaar, maar aai de dieren en laat ze via jouw handen dan ruiken aan elkaars geur.

Dit is de eerste kennismaking. Breng je het ene dier bij het andere dier in huis, zet de dieren dan eerst apart in een andere ruimte zodat ze elkaar nog niet kunnen zien, maar wel de ruimte kunnen verkennen.

Gaat dat goed, wissel de dieren dan van ruimte zodat ze elkaars geur weer kunnen opsnuffelen. Gaat dit goed? Beloon de dieren met wat lekkers zodat ze de nieuwe geur associëren met iets positiefs. Welke Hond Met Kat 3. De introductie Zijn beide dieren rustig en nieuwsgierig? Dan kun je ze aan elkaar introduceren. Het veiligste is om de kat in een kennel of reismand te zetten op een hoge plaats. Zorg wel dat de kat vertrouwd is met deze reismand en hij zich er dus goed in voelt.

 • Houd de hond aan de leiband en laat ze van een afstandje elkaar bekijken;
 • Gaat dit goed? Geef ze beide een beloningssnack;
 • Dan kun je naar de volgende stap;
 • Houd de hond aan een slappe leiband en laat de kat juist vrij om te gaan waar hij wil;

Zorg voor uitvalswegen voor de kat en hoge ‘vluchtplaatsen’ waar de kat zijn omgeving veilig kan overzien. Forceer de dieren niet om elkaar te begroeten, laat hen zelf het tempo bepalen. Praat vriendelijk over de hond en de kat. Zo horen de dieren in jouw stem dat het wel goed zit.

 • Zijn de dieren kalm en vriendelijk? Beloon ze dan door uitbundig te prijzen en geef ze iets lekkers;
 • Let op lichaamstaal Let goed op de lichaamstaal van beide dieren, ze geven je een aanwijzing als er irritatie of agressie opborrelt;

Heeft de kat zijn oren plat naar achteren en zwiept hij zijn staart heen en weer, dan is de kat geïrriteerd. Houdt de hond zich stijf, houdt hij zijn oren omhoog en fixeert hij zijn blik op de kat? Dan staat hij in de actie-stand, klaar om te ‘jagen’.

 1. Likt hij zijn lippen of gaapt hij, dan is hij gestresst en voelt hij ongemak;
 2. Zodra de dieren deze tekenen van irritatie vertonen, leidt ze dan af met wat lekkers en breng de dieren naar een andere ruimte;

Probeer de introductie op een later moment nog eens. Let ook op je eigen lichaamstaal: ben je zelf kalm en ontspannen of ben je bang dat er iets gaat gebeuren? Probeer de spanning te minimaliseren, ook bij jezelf. Geduld en toezicht Begin de introductie met een paar minuten en herhaal dit elke dag.

 1. Gaat het na een paar dagen goed? Dan kun je beide dieren loslaten en ze zelf verder kennis laten maken;
 2. Sommige honden en katten worden nooit vriendjes, anderen doen er nu eenmaal lang over (weken, soms maanden) om elkaar te verdragen;

Gun ze die tijd en laat ondertussen de dieren enkel onder toezicht bij elkaar. Laat ze elke dag een paar minuten bij elkaar, en zet ze dan weer apart. Gaat het na een paar weken niet steeds een beetje beter en blijft de verhouding agressief of afwijzend naar elkaar? Verbreek dan het contact, gun de dieren rust of schakel dan eventueel een gedragstherapeut in.

 • Kittens en puppies Het voordeel van kittens en puppies aan elkaar introduceren, is dat jonge dieren nog geen slechte ervaring hebben met het andere soort;
 • Vooral kittens zijn vaak nieuwsgierig en (nog) niet bang van honden;

Veel volwassen honden zijn van nature vriendelijk naar jonge dieren. Het gevaar van het introduceren van jonge dieren aan elkaar is wel dat ze nogal wat onbezonnen kunnen zijn. Kittens hebben het vaak niet in de gaten als een hond achter hen aan wil jagen en negeren alle waarschuwingssignalen. De basisregels op een rijtje:

 • Voorkom ‘jagen’ achter elkaar aan
 • Beloon vriendelijk en kalm gedrag
 • Dwing de dieren tot niets
 • Voorkom stress en irritatie: leidt de dieren af
 • Laat de kat zelf zijn vluchtroute bepalen
 • Laat de hond niet bij de kattenbak komen

Heb jij een lieve hond en kat in huis die vriendjes met elkaar zijn? Deel je mooiste en schattigste foto’s op je Pawshake-profiel óf tag ons op Instagram via #PawshakeBE of @PawshakeBE. Wie weet delen we jouw foto binnenkort met onze community!.

Hoe hond en kat samenbrengen?

Situatie 1: je hebt al een hond en wilt er een kat bij. – Als een hond katten gewend is, zal de introductie een stuk eenvoudiger zijn. Richt een kamer in voor nieuwe kat waar zij rustig kan wennen, een eigen plek heeft, rustig naar de kattenbak kan en op haar gemak kan eten en drinken.

Hou de hond weg uit die kamer. Laat de twee rustig aan elkaar wennen door eerst de slaapdekentjes eens bij de ander te leggen; zo kunnen ze vast aan elkaar ruiken. Als de kat daar rustig op reageert kunnen ze elkaar ontmoeten.

See also:  Wat Is De Kleinste Hond Ter Wereld?

Doe dit door de kat de ruimte te geven om te vluchten, hoog te gaan zitten of zich te verstoppen en lijn de hond aan. Zo voorkom je dat je hond toch achter de kat aan rent en de kat een negatieve eerste ontmoeting met de hond heeft. Is de kat heel gestrest of raakt je hond erg opgewonden als hij de kat ziet, hou de ontmoetingen dan kort en bouw deze langzaam uit.

Waarom kunnen honden en katten niet samen?

Jacht – Een hond heeft een jachtinstinct. Daarom wekt een kat die wegrent het jachtinstinct in de hond op. De hond rent de kat achterna. Maar weinig katten hebben het lef om stil te blijven staan en uit te halen naar de hond.

Is een kat liever alleen of samen?

Kat alleen of samen houden? – Op de vraag of je een kat beter alleen of samen kunt houden, is dus geen eenduidig antwoord. Kijk goed naar het gedrag van je kat en wees ook kritisch naar jezelf. Wanneer jij veel van huis bent en weinig aandacht hebt voor jouw dier, overweeg dan een maatje, zodat je kat zich niet hoeft te vervelen.

Kan een herder met een kat?

Heb je meer huisdieren en wil je graag een Duitse Herder aanschaffen? Koop dan een puppy die met de andere bewoners kan opgroeien. In de meeste gevallen dat zal prima gaan en zullen ze zelfs een slaapplek delen. Je zult ongetwijfeld leuke voorbeelden daarvan kennen.

 • Er zijn echter ook Duitse Herders, die geen katten in hun buurt verdragen , maar dat zijn dan vaak katten die van elders in hun territorium komen;
 • De eigen kat is een ander verhaal en daarmee kan hij prima een goede band opbouwen;

Dat moet hem dan wel worden aangeleerd. Komt de kat later in het gezin dan de hond dan zal de kat zijn plekje moeten veroveren. Dat zijn de regels in de dierenwereld. Bemoei je daar niet teveel mee, blijf wel in de buurt als het mis zou gaan. Beide dieren zijn zelf slim genoeg om aan te geven wanneer het genoeg is.

 • De kat kan hogerop gaan liggen, flink blazen en de hond zal dat begrijpen;
 • Voorkom jaloezie door het eerste huisdier extra aandacht te geven als het tweede erbij komt;
 • Ook tijdens de eetmomenten is extra oplettendheid aan te raden;

Geef de kat en de hond apart van elkaar eten. Wie er ook als eerste in huis komt, de kat of de Duitse Herder met veel aandacht en liefde zullen de problemen wel meevallen en als ze er zijn zullen ze in elk geval oplosbaar zijn..

Is een border collie goed met katten?

Een kat kopen als vriend voor je Border Collie – Het lijkt veel mensen geweldig. Een kat erbij kopen voor je Border Collie en dat ze dan beste vrienden worden! Dit is echter niet altijd het geval, hier moet je rekening mee houden. Als jij een kat erbij koopt, moet je ervoor zorgen dat je kat in alle rust naar zijn nieuwe omgeving kan kijken en deze kan ontdekken.

 • Op dit moment moet jouw Border Collie even niet in de buurt zijn, zodat de kat niet is afgeleid;
 • Als jij nog niet weet hoe je Border Collie gaat reageren, is het misschien wel slim om je hond een muilkorf om te doen;

Er zijn namelijk genoeg Border Collies die niet aarzelen om een kat te bijten. Border Collies beschouwen katten namelijk als jachtobject. Het kan soms zo ver gaan dat ze zover doorbijten dat de kat zelfs dood gaat. Dit moet je dus altijd in je achterhoofd houden en rekening mee houden.

Deze Ultra Muzzle muilkorf van Baskerville is ontworpen voor maximale veiligheid en ook voor comfort voor de hond. Het materiaal is sterk en duurzaam, en toch buigzaam en zacht. De veiligheidsband zorgt er voor dat de muilkorf niet van zijn plaats gaat en beschikt over 2 extra punten voor veilige bevestiging.

De muilkorf kan aan de normale halsband gekoppeld worden door de lus aan de onderkant van de muilkorf. Door het speciale ontwerp is het mogelijk om de hond nog steeds snacks te blijven geven als hij het goed doet. Te verkrijgen in alle maten! Bij de eerste kennismaking van de kat en de Border Collie is het van belang dat jij als baas zijnde rustig blijft.

Wanneer jij in paniek raakt, raken al je huisdieren dat ook en wordt iedereen onnodig nerveus. Blijf dus kalm, maar onderschat de hele situatie niet en blijf wel op je hoede. Dit kun je zien als een soort eerste periode.

Hierin is alles nieuw en moet je eigenlijk overal voor oppassen. Deze periode duurt over het algemeen 2 tot 3 week. Hierin kun je de hond en de kat ook nog niet alleen samen laten. Na deze eerste periode gaan ze elkaar beter leren kennen, begrijpen en gaan ze ook voorzichtig communiceren.

Kan een teckel bij een kat?

Teckels kunnen uitstekend met hun soortgenoten overweg. Andere huisdieren en katten worden wel geaccepteerd, maar dit gaat beter als zij er van jongs af aan mee opgroeien. Voorzichtigheid is geboden bij knaagdieren en vogels: die kunnen op het jachtinstinct van de Teckel werken.

Welke hond past het beste bij een kat?

Sportieve honden zoals Retrievers en Spaniels zijn vaak vriendelijk tegen iedereen, dus ook de kat. Dan heb je nog de kleine gezelschapshonden zoals de Chihuahua die het goed doen in een huis met katten.

Waarom lopen kat mee met hond uitlaten?

Volgens een kattengedragstherapeute uit de bron (Maggie Ruitenberg): Feit is dat ik regelmatig verhalen hoor van katten, die op een goede dag besluiten mee te gaan wandelen als de eigenaar met de hond gaat wandelen. Katten zijn sociale dieren en kunnen echt genieten van zo’n gezamenlijk uitstapje. Het zegt in ieder geval iets over de goede band die de kat met u en met de hond heeft! Bronnen: http://www. gratisadviseurs. nl/question. php.

See also:  Wat Denkt Een Hond?

Kunnen honden en katten met elkaar praten?

Honden en katten leren elkaar begrijpen – Na de eerste dagen van besnuffelen begint de eigenlijke kennismaking. Honden en katten zijn twee totaal verschillende dieren, die via totaal verschillende lichaamstaal communiceren. Dus het duurt een tijdje voordat de dieren de lichaamstaal van elkaar kunnen beoordelen.

Pas als de hond de kat niet langer als prooi ziet en de kat de hond niet langer als een roofdier ziet, zijn ze klaar om dichter tot elkaar te komen. Voor het zover is en een van de dieren ‘het ijs breekt’, zijn er vaak een paar maanden verstreken.

Terwijl de tijd van de samenkomsten steeds uitgebreid wordt is het belangrijk dat je de dieren zo veel mogelijk normaliteit biedt. Probeer je aandacht eens te vestigen op iets anders dan de dieren. Je kunt koken, in een tijdschrift bladeren, de planten water geven of een bericht versturen met je mobiele telefoon – daarmee toon je aan jouw hond en kat dat het voortaan normaal is dat ze samen in huis leven.

Hoe worden kat en hond vrienden?

Hoe laat je een hond en kat vrienden van elkaar worden ? – De eenvoudigste manier om een ​​goede relatie tussen hond en kat tot stand te brengen is op jonge leeftijd. Bij een kitten en puppy hoeft de eigenaar praktisch geen moeite te doen. Kinderen zullen na verloop van tijd aan elkaar wennen en zullen niet conflicteren.

Een andere vraag is of je vrienden moet maken met dieren die al volwassen zijn. Eerst moet u ervoor zorgen dat de dieren elkaar niet samen in het huis ontmoeten. Plaats de hond en de kat elk in een aparte kamer.

Eerst moeten ze leren wennen aan de geur van elkaar en aan het idee dat ze nu niet alleen in huis zijn. Na een paar dagen kan je een kinderhekje tussen beide kamers plaatsen zodat er elkaar niet direct kunnen aanraken. Ook is het belangrijk dat de hond tijdens het wandelen op straat niet blaft naar straatkatten.

Om dit te doen, laat de hond zien dat dit slecht is. Beloon als de hond niet meer blaft. Geef de hond een smakelijke traktatie. Voor je de twee huisdieren aan elkaar voorstelt is het aan te raden de puntjes van de nagels bij de kat te knippen.

De volgende stap is de introductie van de hond en kat in een gemeenschappelijke ruimte. Het is beter om een ​​grotere kamer te kiezen, zodat ze elkaar rustig kunnen aanvoelen. Praat met ze, aai ze en vergeet de traktaties niet. Ze moeten zich comfortabel bij elkaar voelen. Wat voeding betreft, moet u de huisdieren eerst van elkaar wegvoeren. Na verloop van tijd mogen hun eetbakjes in één plaats worden geplaatst zodat ze dichtbij eten, terwijl ze zich comfortabel en kalm voelen. Plaats het eetbakje van de kat op een zekere hoogte zodat de hond er niet bij kan. Het is niet aan te raden elkaars eten te laten eten.

 • Dus konden de kat en de hond elkaar in hetzelfde huis accepteren;
 • Nu kunt u de dieren samen in dezelfde keuken voeren en ze samen laten lopen;
 • Gewoonlijk is lopen voor katten een stressvol proces;
 • Als er tijdens dit een bekende hond om haar heen is, zal ze zich zelfverzekerder voelen en zal de hond de rol van verdediger krijgen;

Kattenvoeding heeft een andere samenstelling dan hondenbrokken Toenadering kan ook bijdragen aan gezamenlijke spellen. Ze moeten interessant zijn voor zowel de kat als de hond. Als een van de dieren plotseling zijn spelvriend bijt of krabt, moet je het spel stoppen. Vriendschap tussen zulke verschillende, maar tegelijkertijd vergelijkbare dieren zoals een kat en een hond is nog steeds mogelijk, maar het kan lang duren om ze dichterbij te krijgen. Probeer niet met geweld. Laat ze op een rustige manier vrienden worden. Op een dag zullen zij zelf hiertoe komen. Het belangrijkste is dat ze elkaar daarvoor geen schade toebrengen. Let op dat je ze in het begin niet lang alleen laat. Het is ook belangrijk dat de hond en kat niet jaloers op elkaar worden. .

Waarom valt een kat een hond aan?

Waarom is een kat agressief? – ‘Agressie kan te maken hebben met het verdedigen van territorium. Een kat heeft van nature de behoefte om ‘een gebied’ te hebben, dat ‘ie wil verdedigen. Meestal vallen ze alleen andere katten aan die hun gebiedje betreden, maar honden – en zelfs mensen – kunnen ook aangevallen worden.

Hoe gaan een hond en kat samen?

Laat kat en hond eerst goed aan elkaar wennen – Voor beide dieren kan het goed werken om eerst even gescheiden van elkaar in de bench of reismand te verblijven. Het is wel goed om dit in dezelfde ruimte te laten plaatsvinden zodat ze elkaar wel kunnen ruiken, zien en horen. Wanneer ze beide rustig zijn kun je ze één voor één eens los laten. Dit geeft ze de kans om dichterbij de ander te komen en om snuffelend kennis te maken.

Wanneer het los met elkaar ook erg goed gaat blijf het wel belangrijk om altijd alert te blijven. Wanneer één van de twee te gefixeerd met de ander bezig is en opdringerig wordt, kun je proberen af te leiden en daarvoor te belonen.

Dit kan door ze beide wat lekkers te geven, of zelf de aandacht te vragen met hoge stemmetjes en vrolijke bewegingen. Wanneer je tijdens de kennismakingsperiode de deur uit moet kun je ze de eerste tijd het beste even gescheiden houden. Zo ben je er zeker van dat er geen ongelukken gebeuren.

Het zou tenslotte echt zonde zijn waardoor je ineens weer stappen terug bent en opnieuw moet beginnen. Wil jij graag meer weten of het leven van een hond en kat samen in één huis? Kom dan eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak en vraag het de specialist.

Wij beantwoorden graag al je vragen en helpen je de juiste keuze te maken..

Hoe laat je een kat aan een puppy wennen?