Welke Kruiden Mag Een Hond?

Welke Kruiden Mag Een Hond

ECOstyle werkt met kruiden – Naast de NUVO Super Premium maakt ook ECOstyle nuttig gebruik van de kruiden. Zij passen de wetenschappelijke kennis op het gebied van planten en metabolieten toe bij het samenstellen van kruidenmixen. ECOstyle maakt voor de gezonde kruiden in het hondenvoer alleen gebruik van planten uit Europa. .

Welke kruiden zijn slecht voor honden?

Is basilicum giftig voor honden?

Honden met bepaalde ziektes varen er wel bij en wij zijn van mening dat ook een gezonde hond die gek is op groentes er absoluut niet mee gestraft wordt. Vaak wordt beweerd dat een gezonde hond prima zelf vitamine C kan aanmaken en dat het daardoor niet nodig is om te supplementeren met vitamine C.

Dat klopt als een bus. Groentes en andere voeding die onder de 20% overige kunnen vallen, zijn echter geen supplementen (pillen en poedertjes), maar onderdeel van een prooidiertheorie waarvan 80% als basis vlees/orgaan/bot bestaat en aangevuld kan worden met o.

groentes uit die overige 20% om ‘huid en haar’ te vervangen. Oversupplementeren met vitamines uit voeding is niet mogelijk. En belangrijk! Als je gebruik maakt van groentes of andere overige uit die 20%, doe je dat niet om de extra vitamine, maar om de toevoeging van mineralen, vitamine B, aminozuren, enzymen en belangrijke fytostoffen die o.

een anti-oxidante werking hebben, nier en lever ontstoren en prima dienen als ruw vezel. Groentes geef je ook niet om de inhoud van de maag van een prooidier na te bootsen, maar enkel om bovenstaande redenen.

Wil je de inhoud van de maag van een prooidier nabootsen, dan zul je de groentes moeten fermenteren. Een groente dat al is gefermenteerd en daardoor prima als maag-/darmnabootsing kan dienen, is  zuurkool. Het voordeel van gepureerde rauwe groentes is dat alle belangrijke vitamines en mineralen volledig door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Geef alleen geen rauwe peulvruchten (en liever ook geen gekookte!), want daar zit lectine in en dat is een giftige stof voor honden. Een hond (carnivoor) heeft in tegenstelling tot planteneters geen goed ontwikkelde blinde darm, die zorgt dat rauwe groentes welke in zijn geheel zijn gegeven, extra afgebroken worden voordat het verder de dikke darm in gaat.

Ook kan dit bij een carnivoor een overbelasting geven op de pancreas, als er ineens teveel amylase vanuit de pancreassappen gevormd moet worden om die grote stukken verteerd te krijgen. Een chemisch proces dat voor een carnivoor redelijk tegennatuurlijk is.

Vandaar dat het belangrijk is de celwand van groentes stuk te slaan door middel van pureren OF te stomen/koken. Stomen/koken verliest in waarde ten opzichte van gepureerde rauwe groentes, maar een hond kan zeker nog wat mineralen opnemen en het is een prima ruw vezel.

__________________________________________________________________________________ Honden met symptomen van artritis, ontstekingen, parasieten, wormen, ademhalingsproblemen en andere condities betrekking hebbend op zwelling en slijmvorming, dienen ver weg van de nachtschadegroentes te blijven.

Nachtschadegroentes zijn: tomaat, aubergine, pepers, aardappels, paprika, courgette en komkommer. Voor alle nachtschades geldt dat vooral de groene delen van de plant sonatine bevat, de giftige stof in nachtschades.

__________________________________________________________________________________ Groentes die giftig zijn voor honden: prei en ui Honden met schildklierafwijkingen moeten oppassen met groentesoorten die de schildklieractiviteit kunnen onderdrukken. Voer geen  rauwe  kool, Brusselse spruitjes, broccoli, boerenkool en bloemkool.

In  gekookte  vorm levert dit geen problemen op. __________________________________________________________________________________ Groentes die je kunt geven Probeer zo veel mogelijk aan biologische producten te komen.

Andijvie Hart, lever, maag, hersenen, slaapstoornissen, nieren, vochtafdrijvend, ontgiftend, bloedvorming. Vitaminen; A, B1, B2, B6, B11,  C. Mineralen en sporenelementen; natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer. chlorofyl Broccoli Beendergestel, bijnieren, blaas, bindweefsel, gal, hart en vaten, lever, longen, luchtwegen, nieren, ogen, huid, ontstekingen, prostaat, sinussen, osteoporose, zwangerschap, stofwisseling; bij kanker, reuma, jicht, immuniteit.

 • Vitaminen; A, B2, B5, B6, B11, C, K;
 • Mineralen en sporenelementen; natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, koper, zink  Komkommer   Ontzurend bv;
 • bij reuma en jicht, vochtafdrijvend, bij hoge bloeddruk, nierkwalen, vochtophoping, hartkwalen, nier- en blaasstenen, constipatie, diabetes (in grote hoeveelheden vermindert het de behoefte aan insuline), bloedsuikerspiegelverlagend, huidreinigend, bloedzuiverend, overgewicht, koorts;

Vitaminen; P (fosfor), B1, B2, C. Mineralen en sporenelementen; calcium, ijzer, kalium, natrium, silicium, kalium. Luzernescheuten of Alfalfakiemen Alfalfakiemen of luzernescheuten dient men als zeer jonge groenten te beschouwen. Er is geen voedingsmiddel dat zo vers op het bord kan liggen als kiemen.

 1. Tot op het moment van eten blijft de kiem groeien waardoor de kwaliteit van de inhoudsstoffen optimaal blijft;
 2. Kiemen zijn voedzaam, gezond en gemakkelijk te gebruiken;
 3. Ze zijn veel lichter verteerbaar dan zaden, vermits het zetmeel omgezet is in enkelvoudige suikers, de eiwitten in aminozuren, en de enzymen nog werkzaam zijn aangezien er geen bewerking heeft plaatsgevonden;

De mineralen zijn in hun organische vorm opgeslagen en gekoppeld aan makkelijk opneembare verbindingen, en de vitaminen zijn in relatief grote hoeveelheden aanwezig. Kiemen zijn een prachtige ondersteuning en zouden dagelijks gegeten moeten worden om het lichaam te verjongen en te vernieuwen.

Ze zijn heel geschikt om bepaalde voedingstekorten te voorkomen of op te heffen, bvb. bij verzwakte mensen, bij ondergewicht en bij stress. Doordat het lichaam alle noodzakelijke voedingsbestanddelen toegevoerd krijgt, ontstaat zuivering van het bloed, verjonging van de cellen, versterking van het afweersysteem, een hoog niveau van energie en verbetering van de lichaamsfuncties.

Bovendien verbeteren ze de darmflora. Vitaminen; A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, F, K, U. Mineralen en sporenelementen; Co-Enzym Q10, biotine, fosfor, kalium, calcium, magnesium, koper, mangaan, kobalt, ijzer, fosfor, zink, selenium en sporenelementen als nikkel, strontium, palladium en ook alle essentiële aminozuren.

Men kan in principe makkelijk zelf kiemen kweken, maar de moeilijkheid is dat als men het zelf doet, ze gemakkelijk gaan beschimmelen. In de supermarkt zijn tegenwoordig een variëteit aan kiemen het hele jaar beschikbaar.

Veel kiemen hebben een sterke smaak en men kan ze daardoor slechts in beperkte hoeveelheid gebruiken; alfalfakiemen daarentegen hebben een vrij neutrale smaak, zijn knapperig en zacht en men kan er veel van eten. Alfalfa is al 2000 jaar bekend als veevoer, groenbemester en reservegras.

 1. Opmerkelijk aan alfalfa is de enorme volumevermeerdering tijdens het kiemen: 1 eetlepel zaad is voldoende voor een pot vol gekiemde groente;
 2. De kiemtijd bedraagt 6 à 7 dagen;
 3. Peterselie (Kruid)   Bloedarmoede, vochtafdrijvend, nieren, blaas, reuma, astma, keel, eetlustbevorderend, lever;

Niet bij zwangerschap of nierproblemen. Vitaminen; Bètacaroteen (plantaardige vit. A), C, E. Mineralen en sporenelementen: ijzer, calcium, foliumzuur, vanadium, magnesium. Pompoen   Reuma, ontzurend, stofwisseling, overgewicht, vochtafdrijvend, ontgiftend, pancreas, nier, prostaat, immuunstelsel, slaapstoornissen.

Vitaminen; Bètacaroteen (vit. A), B-complex plus B9 foliumzuur, C en E. Mineralen en sporenelementen; kalium en magnesium. Selderij   Bijnieren, lever, nieren, prostaat, stofwisseling; bij kanker, reuma, nierinfectie, blaasontsteking, nierstenen, blaasstenen, jicht, constipatie, ontgifting, slecht ruikende adem, libidostimulerend, verbetert de stemming, afrodisiacum, laxerend, reuma, depressie, zenuwklachten, krop.

See also:  Waarom Snuffelt Hond In Kruis?

Vitaminen; A, B en C. Mineralen en sporenelementen; calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Veldsla   Kalmeert de maag, immuunsysteem, huid- en slijmvliezen, kalmerend, zenuwspanningen, bloedarmoede. Vitaminen; C  Mineralen; ijzer, chlorofyl, caretenoïden.

 1. Venkel Maag, darmen, nieren, constipatie, vochtafdrijvend, zenuwspanningen, migraine, eetlustopwekkend, menstruatieregelend, melksecretiebevorderend, winderigheid, opgeblazenheid, bacteriedodend, is goed tegen darmparasieten en is anti-toxisch;

Vitaminen; A, B, C Mineralen; calcium, fosfor Witlof   Bloedzuiverend, lever, gal, nieren, milt, huid, overgewicht. Vitaminen; B1, B2, B6 C  Mineralen; natrium, kalium, fosfor, calcium, ijzer, koper, zink  Wortelen   Ballaststoffen, huid, ogen, kanker, arteriosclerose, reuma, immuunsysteem, verkoudheid, hart- en vaten, darmen, nieren, zwangerschap, maag, diarree, hoofdpijn, keel, astma.

 1. Vitaminen; bèta-caroteen (pas vrijgegeven na persen, pureren of koken), B1, B2, B6, C  Mineralen; natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, koper, zink  Zuurkool   Activering van de darmwerking, verbetering darmflora, spijsverteringsbevorderend, immuunsysteem, ontgifting, moeilijk genezende wonden, bloedstolling, te hoge cholesterol, constipatie;

Vitaminen; A, B6, B12, C, K. Mineralen; natri­um, kalium, calcium, zwavel, magnesium, mangaan   Knoflook Vers geperste knoflook werkt ontstekingsremmend en antibacterieel en heeft nog andere waardevolle eigenschappen, het kan bijvoorbeeld helpen tegen vlooien.

 • Geef niet meer dan 1 klein teentje per 9 kilo lichaamsgewicht per dag want grotere hoeveelheden kunnen bloedarmoede veroorzaken;
 • _________________________________________________________________________________ Denk er wel aan dat bladgroentes een laxerende werking hebben, en dat knolgroentes de ontlasting harder maakt;

Dus zelf even kijken welke verhouding het beste is voor je eigen hond. __________________________________________________________________________ Gefermenteerde groentes bevatten ook goede darmculturen. Een voorbeeld van deze vorm van prebiotica is rauwe zuurkool; fijn gesneden, mengen met wat andere groentes/kiemspruiten of over het vlees.

De meeste honden vinden dat erg lekker. Een goede vuile pens van geit, lam of rund bevat pro- en prebiotica in de vorm van actieve bacteriën en enzymen door de voorverteerde inhoud er van. Rauwe koudgeslagen honing bevat levende enzymen die ten goede komen aan o.

het maag- en darmstelsel. Als onderhoudsdosis zijn dit prima manieren om de darmflora op peil te houden, waarvan met name de laatste twee items een groot nut hebben. __________________________________________________________________________________ Brandnetel is een kruid met vele functies In de voeding van de hond is het bloedzuiverend, bevordert haargroei, bevordert de werking van maag- en darmstelsel, zuivert het blaas- en nierstelsel en bevat in zijn meest zuivere vorm veel belangrijke mineralen en vitamines.

Daarnaast bevat brandnetel veel chlorofyl, waardoor het een prettige aanvulling is op de (rauwe) voeding van een hond. Chlorofyl is de groene bladkleurstof van planten. Met behulp van chlorofyl vangt de plant licht op en gebruikt de energie ervan voor fotosynthese.

Hiermee wordt water en kooldioxyde omgezet in koolhydraten en zuurstof. Wat structuur betreft, lijkt chlorofyl veel op hemoglobine, dat de rode kleur aan ons bloed geeft en zuurstof door de aderen vervoert. Het verschil tussen beide is dat chlorofyl een magnesiumkern heeft en hemoglobine een ijzerkern.

Chlorofyl   werkt zuiverend omdat het giftige stoffen en slakken uit het lichaam kan afvoeren. Alle groene planten hebben chlorofyl, de ene wat meer dan de ander. In brandnetel is het ruim voorhanden, net zoals in spinazie.

Pluk van verse brandnetel alleen de jonge toppen en vries de brandnetels in voor gebruik. Na ontdooiing kun je het verwerken in de groentemix of versnipperen over het vlees. Een grote theelepel hooguit 2x per week is voor een grote gezonde hond voldoende.

 • Brandnetel kun je ook prima drogen;
 • Als je zorgt dat je in het voorjaar de meest jonge groene toppen hebt geplukt, dan kun je door middel van een droogmachine een leuk voorraadje aanleggen voor van de winter;

Indien je brandnetel geeft om bijvoorbeeld blaas- of niergruis weg te krijgen, dan kun je beter thee trekken van biologisch versneden gedroogde brandnetel en hiervan dagelijks laten drinken. Veel honden vinden dat niet zo lekker, maar als je er een lepel rauwe honing doorheen doet dan gaat het er meestal wel in.

___________________________________________________________________________ Peterselie bij   blaasgruis- en niergruisproblemen Peterselie als aanvulling op de voeding van een hond is aan te bevelen als bovenstaande klachten een rol spelen of om bovenstaande klachten te voorkomen.

Peterselie heeft een sterk vochtafdrijvende functie, waardoor de blaas van een hond bij regelmatig gebruik verschoond blijft van vervuiling en op een goede Ph waarde blijft staan. Uiteraard bereik je dit niet alleen met peterselie, maar is rauwe voeding zonder al teveel koolhydraten ook van belang om blaas- en niergruis te voorkomen.

Oxaalzuur Peterselie bevat Oxaalzuur wat in grote concentraties slecht kan zijn voor de nieren en juist nierstenen kan bevorderen. Maar in kleine hoeveelheden als onderhoudsdosis is het geen probleem en bevordert het juist het reinigen van het blaas- en nierstelsel.

Voor alle kruiden geldt, overdaad schaadt! Het is geen probleem om wekelijks een handje peterselie toe te voegen aan de groentemix die je voor een week klaar maakt. Wil je de Peterselie met bijvoorbeeld een kiem/pittenmix in 1 maaltijd geven, geef niet meer dan 2x per week een grote lepel aan een middelgrote hond.

 • Geef Peterselie niet met Brandnetel of Paardenblad in verband met de vochtafdrijvende werking van deze kruiden;
 • Rozemarijn   Rozemarijn is een krachtig anti-oxidant, wat je niet veelvuldig en in grote hoeveelheid als aanvuller op de voeding van je hond moet geven;

Pluk alleen een handje naalden van de zijtakken die aan de hoofdtak vastzitten en meng dat door de groentemix die je voor een week klaar maakt. Wil je de Rozemarijn met bijvoorbeeld een kiem/pittenmix in 1 maaltijd geven, geef niet meer dan 1x per week een grote eetlepel aan een middelgrote hond.

De geur van Rozemarijn kan honden met epilepsie triggeren. Voer dit kruid alleen aan gezonde honden die niet kampen met problemen aan het centrale zenuwstelsel. Geef dit kruid ook niet tezamen met andere kruiden, als je hond nog niet gewend is aan kruiden in het algemeen.

Houd het dan voorlopig bij 1 kruidsoort per keer. Rozemarijn bevordert de spijsvertering, werkt wormafdrijvend en is teek- en vlowerend. Tijm Tijm kun je wekelijks geven ter bevordering van de spijsvertering. Dit kruid heeft een krachtige anti-bacteriële en schimmelwerende werking en stimuleert de productie van witte bloedlichaampjes dat zo het afweersysteem versterkt.

Ook heeft tijm een ontsmettende werking bij infecties aan luchtwegen, urinewegen en de huid, activeert de vetverbranding, ondersteunt bij artrose en heeft een wormafdrijvende werking. Net als Rozemarijn is Tijm een krachtig anti-oxidant, wat je niet veelvuldig en in grote hoeveelheid als aanvuller op de voeding van je hond moet geven.

Pluk een handjevol van de takjes en meng dat door de groentemix die je voor een week klaar maakt. Wil je de Tijm met bijvoorbeeld een kiem/pittenmix in 1 maaltijd geven, geef niet meer dan 1x per week een eetlepel aan een middelgrote hond. De geur van zowel Tijm als Rozemarijn kan honden met epilepsie triggeren.

 1. Voer dit kruid alleen aan gezonde honden die niet kampen met problemen aan het centrale zenuwstelsel;
 2. Geef dit kruid ook niet tezamen met andere kruiden, als je hond nog niet gewend is aan kruiden in het algemeen;
See also:  Welke Brokken Voor Hond Met Gevoelige Darmen?

Houd het dan voorlopig bij 1 kruidsoort per keer. Basilicum   Basilicum kun je wekelijks geven ter bevordering van de spijsvertering. Dit kruid heeft een krachtige anti-bacteriële en schimmelwerende werking, is krampstillend en urine-afdrijvend. Ook kan basilicum verlichting geven bij artrose, reumatiek en is koortsverlichtend.

Pluk een handjevol van de blaadjes en meng dat door de groentemix die je voor een week klaar maakt. Wil je de Basilicum met bijvoorbeeld een kiem/pittenmix in 1 maaltijd geven, geef niet meer dan 2x per week een grote lepel aan een middelgrote hond.

Geef niet meer dan 2-3 soorten vochtafdrijvende kruiden in een mix en wissel vooral af. Met dank aan onder andere Sandra – Rauwe voeding voor honden. Gemak dient de mense: kant-en-klare groentemixen, zowel gedroogd als vers los ingevroren deelblokjes. Meer informatie over de gedroogde groentemixen en Frozen Health mixen vindt u in onze webshop.

Is peterselie giftig voor honden?

– Peterselie – ‍Peterselie is een superfood voor je hond. Het bevordert het immuunsysteem, voorkomt infecties, stimuleert de bloedsomloop, voorkomt hart- en vaatziekten, verbetert het zicht. Tenslotte is een plukje verse peterselie een prima middeltje tegen een slechte adem , een grote ergernis van vele hondenbaasjes.

Welke planten mag een hond eten?

Giftige tuinplanten voor honden

Giftige tuinplanten voor honden
Boksdoorn/Goji-bes Planten uit de lookfamilie (allium soorten)
Boterbloem Reuzenberenklauw
Buxus Salomonszegel
Gatenplant Slangenwortel

.

Wat mag je een hond niet geven?

Wat mag een hond niet eten?

Voedingsmiddel Mag mijn hond dit eten?
Ui Nee
Varkensvlees (verhit) Ja
Vingerhoedskruid Nee
Vis Ja

.

Welke kruiden kan je gebruiken voor dieren?

ECOstyle werkt met kruiden – Naast de NUVO Super Premium maakt ook ECOstyle nuttig gebruik van de kruiden. Zij passen de wetenschappelijke kennis op het gebied van planten en metabolieten toe bij het samenstellen van kruidenmixen. ECOstyle maakt voor de gezonde kruiden in het hondenvoer alleen gebruik van planten uit Europa. .

Is brood goed voor een hond?

Brood levert de hond geen voedingsstoffen – Een hond kan brood dus wel een beetje verteren. En op zich zijn de vezels goed voor de spijsvertering. Maar verder is brood niet goed voor hond: de hond neemt geen voedingsstoffen uit brood op. Het is alleen een ‘vulmiddel’ en wordt eigenlijk meteen weer uitgepoept (ook door de vezels).

Is lavendel giftig voor een hond?

Lavendel is een prachtige plant die erg geliefd is. Niet alleen om naar te kijken, maar ook omdat het insecten aantrekt én gewoon heel erg lekker ruikt. Echter, wanneer je kinderen of dieren in huis hebt lopen is het altijd handig om even na te gaan of een plant ook giftig is.

Dus is Lavendel giftig? De lavendel is niet giftig voor mensen of insecten, maar wel voor huisdieren zoals katten, honden en konijnen. Neem bij (of vermoeden van) inname contact op met de huis- of dierenarts.

Deze kan het Nationale Vergiftigingen Informatie Centrum dag en nacht bereiken met vragen over de vergiftiging. DISCLAIMER: de inhoud van deze pagina is geen medisch advies. Het gevaar verschilt per situatie. Het is daarom belangrijk om altijd de arts te bellen wanneer een giftige plant is gegeten en/of aangeraakt.

Hoeveel kurkuma mag een hond?

– Kurkuma (Latijnse naam: Curcuma Longa) bevat de werkzame stof curcumine. Aan de kurkuma poeder is zwarte peper toegevoegd. Curcumine heeft verschillende werkingen;

 • Voor het behoud van soepele gewrichten*
 • Goed voor de lever*
 • Bevordert de spijsvertering* 
Samenstelling per kg
Curcumina poeder 990 gram (100% Human Grade Kwaliteit)
Zwarte peper 10 gram (100% Human Grade Kwaliteit)

Zuiverheid: PharmaDog Kurkuma is 100% vrij van toegevoegde suikers. Suikers staan niet altijd als suiker vermeld, veelvoorkomende suikers en zoetstoffen in supplementen zijn; appelaroma, dextrose, sucrose en druivensuiker. PharmaDog gebruikt geen enkele suiker of zoetstof en onderscheidt zich hiermee van andere aanbieders.

Uiteraard bevatten de producten ook geen andere vul- of smaakstoffen. Blog:  Waarom is onze informatie zo beknopt?  Dosering: 1 maatschepje per 10 kg lichaamsgewicht door het dagelijkse voer mengen. Gebruiksaanwijzing: Kurkuma kunt u vermengen met de dagelijkse voeding van uw hond.

Bewaaradvies: Alle PharmaDog producten dienen op een koele, droge plaats bewaard te worden. Buiten het bereik van kinderen. Classificatie: Dit product is een aanvullend diervoeder voor honden. Wij maken gebruik van ingrediënten van Human Grade Kwaliteit, waardoor een hoge kwaliteit is gewaarborgd.

Desondanks is dit product door de etikettering, de grootte van het maatschepje en de geadviseerde dosering uitsluitend bedoeld voor gebruik bij honden. Dit product is geen medicijn en heeft ook geen medicinale werking.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gezonde levensstijl met een gevarieerde, evenwichtige voeding. Indien uw hond ziek is of een medische aandoening heeft, is het daarom belangrijk om een dierenarts te contacteren. * Evaluatie gezondheidsclaim is lopende..

Is komkommer slecht voor een hond?

Mogen honden komkommers eten? – Welke Kruiden Mag Een Hond Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan ​​voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden. En, zoals bij alle menselijke voeding, moet u uw dierenarts vragen of uw hond komkommer mag hebben voordat u deze voeding aan hem aanbiedt.

Is gember goed voor een hond?

  08/08/2016 Waarschijnlijk geef je je hond ‘hondenvoer’: brok of vlees speciaal voor honden. Maar wist je dat er bepaalde voedingsmiddelen voor mensen ook verrassend goed zijn voor je hond? Ideaal als aanvulling op de dagelijkse maaltijd, gewoon in je eigen keukenkastje of kruidentuin. 1) Wortel Weer eens wat anders dan het traditionele kauwbot: een wortel is goed voor de tandjes, lekker om op te knagen maar ook harstikke gezond.

  Wortelen zitten vol vitaminen en beta-caroteen en zijn goed voor het immuunsysteem. Ook zorgen worteltjes voor een vol gevoel terwijl ze weinig calorieën bevatten. Goed dus voor honden die op hun gewicht moeten letten.

  Teveel wortelen eten is dan weer minder gezond: af en toe een worteltje ter afwisseling is precies goed. Welke Kruiden Mag Een Hond 2) Knoflook Knoflook is niet alleen goed voor het immuunsysteem van de hond, het werkt ook preventief tegen vlooien en parasieten. Gebruik een teentje verse knoflook en roer het door zijn maaltje. Let op: knoflook is niet geschikt voor pups en kan bijwerkingen geven als je hond het langere tijd gebruikt. Gebruik het dus met mate. 3) Peterselie Niet alleen zit peterselie vol met antioxidanten en vitaminen, ook is dit keukenkruid goed tegen een slechte adem.

  • Een goed idee dus als je hond knoflook heeft gegeten 🙂 4) Kokosolie Kokosolie of kokosvet is steeds populairder bij mensen, maar ook honden zijn er gek op;
  • Het is een hartstikke gezond goedje vol vitamine E, antioxidanten en goede vetten;
  See also:  Hoe Laat Je Een Hond Afvallen?

  Kokosolie zorgt dus voor een mooi glanzend vachtje. Gebruik het om snoepjes van te maken met kruiden of om bijvoorbeeld medicijnen in te verstoppen. Je kunt het beste de extra virgin variant gebruiken. Bij kamertemperatuur is de olie hard als boter, maar het wordt vloeibaar vanaf 25 graden. Welke Kruiden Mag Een Hond 5) Pindakaas Pindakaas bevat net zoals kokosolie gezonde vetten, en het is een handig ‘smeermiddel’ voor speelgoed zoals de Kong. Pas wel op met overdosering, pindakaas bevat veel calorieën. 7) Thijm Een wonderkruid dat barstensvol vitamine C, A en K zit. Het is bovendien een goede bron van ijzer, mangaan, calcium en antixodanten. Dit kruid is vooral heel goed voor je hond zijn huid, hersenen en spijsverteringssysteem.

  7) Gember Gember is een megagezonde wortel met een ontstekingsremmende werking. Ook is gember goed te gebruiken bij een onrustige maag. Pas op: gember is pittig en niet elke hond vindt het lekker. Recept tip Je kunt deze voedingsmiddelen natuurlijk los geven (vooral de wortel), maar om het extra leuk en lekker te maken kun je traktaties zoals thijm, gember en peterselie extra leuk en lekker maken door er ijsblokjes van te maken.

  De meeste honden vinden ijsblokjes leuk om mee te spelen en aan te likken, en het is een goede manier om je hond extra vocht en gezonde voeding te geven. Welke Kruiden Mag Een Hond Heb jij ook van die heerrrrlijke ijsblokjes voor je hond gemaakt? Show ons je leukste foto via Facebook of Instagram : #PawshakePootjes Paulien.

  Is knoflook goed voor een hond?

  Knoflook en ui zijn giftig voor hond en kat.

  Is Mos giftig voor honden?

  Moeten Honden Mos Eten? – Honden kunnen bijna elk type mos eten, omdat ze over het algemeen veilig en niet giftig voor ze zijn. Ze kunnen echter een gezondheidsrisico vormen als honden per ongeluk mos eten met pesticiden en meststoffen, of als degene die ze hebben ingenomen zich in de buurt van een dodelijke plant, paddenstoel of pad bevindt.

  Hoe kan ik mijn hond vergiftigen?

  Is knoflook goed voor een hond?

  Knoflook en ui zijn giftig voor hond en kat.

  Waarom eet een hond kleefkruid?

  Kleefkruid voor… –

  • Paarden Paarden eten over het algemeen graag kleefkruid. Als er her en der wat van in de wei staat, grazen ze het vaak zo weg. Als het veel is en het gras en andere kruiden verdringt, kan het nodig zijn het weg te halen. Gebruik hiervoor geen gif. Sowieso is het de vraag of dat op de lange termijn handig is, kleefkruid doet het namelijk prima op vervuilde en uitgeputte grond.
   1. Als je het kleefkruid wiedt, kun je het daarna je paard(en) voeren of gebruiken voor jezelf;
   2. Je kunt het ook eerst drogen en daarna voeren;
   3. Als je op eigen houtje kruiden gaat voeren moet je natuurlijk wel weten wat je aan doen bent, zelfs met een veilig kruid als kleefkruid, omdat verwarring over de soort kan ontstaan;

   Een veilige optie is om een supplement te gebruiken. Bij De Groene Os verwerken we kleefkruid in een luchtwegenmix vanwege de verzorgende eigenschappen voor de luchtwegen.

  • Konijnen Ook konijnen kun je kleefkruid voeren. De basis van het konijnendieet is natuurlijk hooi, maar kleine hoeveelheden verse kruiden zijn daarop een geweldige aanvulling! Maak bijvoorbeeld zelf een kruidenbosje voor je konijn ! Je kunt ook een kruidenthee maken, sommige konijntjes zijn ware theeconnaisseurs! Als je kleefkruid vers wilt voeren, pas dan op bij eventuele langharige konijnen.
   1. De bolletjes kunnen flinke klitten veroorzaken;
   2. Als de vachtverzorging bij je langharige konijn niet zo makkelijk gaat, kun je dit kruid beter in een andere vorm toedienen;
   3. Bij konijnen moet je extra voorzichtig zijn met in het wild geplukte kruiden op plaatsen waar ook honden worden uitgelaten (i;

   mogelijke wormbesmetting) en op plaatsen waar wilde konijnen voorkomen (i. besmetting met myxomatose en/of RHD1 of RHD2). Gebruik bij voorkeur kruiden uit je eigen tuin of weide en was ze goed.

  • Honden Ik weet van meerdere honden die, net als de mijne, graag kleefkruid eten. Zolang ze niet zo veel eten dat ze last krijgen met poepen, is het helemaal geen probleem. Sommige honden lijken het te gebruiken als ze last hebben van hun maag en om het braken op te wekken. Maar heel vaak vinden ze het gewoon een smakelijk hapje of is het mogelijk voor andere gezondheidsvoordelen.

   Lekker laten gaan dus! Je kunt het ook zelfs voeren. Juliette de Baïracli Levy , een Engelse pionier in holistische veterinaire natuurgeneeskunde en halverwege de vorige eeuw al voorstander van rauwvleesvoeding voor honden, schreef ook over kleefkruid.

   Als je je honden rauw vlees geeft, kan kleefkruid prima in een toegevoegde groentemix! Ook voor honden zit dit kruid in onze kruidenmix voor de luchtwegen.

  • Andere dieren? Katten heb ik persoonlijk nog niet aan kleefkruid zien knabbelen, alleen onder de kleefbolletjes thuis zien komen! Maar er zullen vast liefhebbers zijn. Het kan in ieder geval veilig gegeven worden. Eet jouw dier ook graag kleefkruid? Deel het hieronder! Heb je nog vragen over het gebruik van dit kruid bij je dier? Stuur ons dan een e-mail

  Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts. Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten. Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

  Om ervoor te zorgen dat onze site goed werkt, deze te kunnen analyseren en verbeteren, gebruiken wij cookies. Hierdoor kunt u informatie delen via social media en kunnen we de inhoud van de site en advertenties afstemmen op uw voorkeuren.

  Wilt u liever niet dat wij cookies plaatsen, pas dan uw instellingen aan of klik op weigeren. Lees ook ons  privacystatement ..

  Is zuurkool slecht voor een hond?

  Doordat een hond de plantcellen in de zuurkool niet kan afbreken kan hij de voedingsstoffen niet opnemen. Dit kan tot problemen leiden, hierdoor is het mogelijk dat er gassen in de darmen en maag van je hond ontstaan. Door deze gasvorming kan je hond problemen krijgen met zijn maag en darmen.