Welke Pindakaas Voor Hond?

Welke Pindakaas Voor Hond
Hoeveel pindakaas mag mijn hond? – Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda’s echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven.

Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond. Onze stelregel is, en dat geldt ook voor andere hondensnacks, geef niet meer dan 10% van de dagelijkse calorie intake van uw hond als snack.

Smakelijk!.

Is Calve pindakaas veilig voor honden?

Honden pindakaas

Welke honden mogen nooit pindakaas eten? – Pindakaas is niet voor alle honden geschikt. De volgende viervoeters mogen nooit pindakaas eten:

 • Honden met overgewicht. Pindakaas bevat veel vet en calorieën, en is niet geschikt voor honden die op dieet zijn. Magerdere alternatieven kunnen worden gebruikt als trainingssnoepjes.
 • Honden met nierproblemen. Pindakaas bevat vaak veel zout en veel eiwitten, wat reeds aanwezige nierproblemen kan verergeren.
 • Honden met een voorgeschiedenis of aanleg voor pancreatitis. Als je hond ooit pancreatitis heeft gehad, weet je hoe slecht ze eraan toe kunnen zijn. Bepaalde rassen lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van pancreatitis, dus vetrijke traktaties zoals pindakaas moeten bij deze dieren worden vermeden.
 • Honden met een speciaal dieet. Als jouw hond op een speciaal dieet is gezet of als jouw viervoeter gevoelig is voor bepaalde voedingsmiddelen, kun je je het beste aan dit dieet houden en geen extra voedingsmiddelen toevoegen.

Welke pindakaas zonder xylitol?

VRIJ VAN PALMOLIE, XYLITOL, ZOUT EN TOEGEVOEGDE SUIKER: In tegenstelling tot andere producten, gebruikt Pets Purest 100% natuurlijke pindakaas voor honden alleen duurzame ingrediënten. We gebruiken NOOIT PALMOLIE. We bevatten ook geen gevaarlijke Xylitol, zout en toegevoegde suiker.

Waarom houden honden van pindakaas?

Is pindakaas gezond voor honden? – Het antwoord is afhankelijk van het advies van de dierenarts, nadat hij/zij jouw hond heeft onderzocht. Als jouw hond diabetes heeft of overgevoelig is voor bepaald voedsel, zal de dierenarts bepalen of jouw hond pindakaas mag eten.

 • Bovendien kunnen ze je informeren over de hoeveelheid pindakaas die jouw hond zou mogen krijgen;
 • Over het algemeen is pindakaas zowel een heerlijke, als voedzame traktatie voor honden! Pindakaas is een goede bron van eiwitten en andere gezonde vetten;

Bovendien bevat het vitamine B, E en niacine (ook wel vitamine B3), dit is een belangrijke stof voor het metabolisme van huisdieren. Desondanks bevat pindakaas echter wel veel calorieën – en onthoud, alle traktaties en menselijke voeding mogen niet meer dan 10% deel uit maken van de dagelijkse calorie-inname van je hond.

Kunnen honden pinda’s eten?

Mogen honden pinda’s eten? Het korte antwoord: ja, dat mogen ze (als je goed op bepaalde dingen let)! Geef ze wel alleen gepelde pinda’s waar geen zout, suiker of andere smaakstoffen aan zijn toegevoegd. Pinda’s zitten boordevol proteïnen en bevatten gezonde vetten, niacine en de vitamines B en E.

Is kaas goed voor een hond?

Melk of melkproducten zoals yoghurt of kaas zijn niet giftig voor honden, maar teveel kan diarree veroorzaken. Soms een stukje kaas of wat smeerkaas in zijn Kong kan dus geen kwaad.

Is yoghurt goed voor een hond?

Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.

Welke 100% pindakaas?

Het is weer tijd voor het maandelijkse onderzoekje. Ik vind het zo leuk dat dit zo goed ontvangen wordt door jullie en dat ik dus blijkbaar niet de enige fact lover ben. Vandaag bekijk ik 6 verschillende soorten pindakaas voor je die allemaal in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Pindakaas is echt mijn lievelings, waar ik er vroeger allergisch voor was maak je me nu keihard ongelukkig als je me zegt dat ik nooit meer pindakaas mag eten. Maar ook dit is een product waar 1001 varianten van zijn en toevallig weet ik dat de één sowieso beter is dan de ander.

Hoe groot dat verschil is gaan we straks zien. Er komen zowel huismerken als A-merken aan bod, dus voor ieder wat wils. Let’s go! Calvé Pindakaas Welke Pindakaas Voor Hond Ingrediënten: Pinda 85%, plantaardige olie (raapzaad, soja, volledig geharde palm), zout. Calvé Pindakaas met stukjes pinda Welke Pindakaas Voor Hond Ingrediënten: Pinda 81%, plantaardige olie (raapzaad, soja, volledig geharde palm), dextrose zout. Dit vind ik een beetje raar. Je zou denken dat er door de stukjes pinda wat extra pinda in zou zitten, maar niet dus. En ineens is er suiker toegevoegd, but why?! Jumbo Pindakaas naturel Welke Pindakaas Voor Hond Ingrediënten: Pinda 85%, zonnebloemolie, geheel gehard palmvet, zout. AH BASIC Pindakaas Welke Pindakaas Voor Hond Ingrediënten: 55% pinda, zonnebloemolie, dextrose, gehard palmvet, zout. Het eerste “budget” potje pindakaas bevat gelijk zo’n 30% minder pinda’s. Zou dat dan gelijk de besparingspost geweest zijn? En hoeveel toegevoegde olie moet deze pindakaas dan wel niet bevatten? AH 100% pindakaas met stukjes pinda Welke Pindakaas Voor Hond Ingrediënten: 100% pinda Kijk, daar hou ik van. Pindakaas zoals pindakaas zou moeten zijn, gemaakt van pinda’s. Dit is overigens ook mijn go to pindakaas, ik hou van deze! Fair Trade Original Pindakaas Welke Pindakaas Voor Hond Ingrediënten: Pinda 81%, zonnebloemolie, dextrose, gehard palmvet, zout. Je zou denken dat pindakaas gewoon bestaat uit pinda’s en eventueel wat toegevoegde olie, maar je ziet dat er in sommige varianten toch ook nog wel wat suikers en zout wordt toegevoegd. Ik was na het zien van de ingrediënten vooral heel erg benieuwd naar de voedingswaarden en eventuele verschillen daarin. Welke Pindakaas Voor Hond Ben ik verrast? Eigenlijk niet. Ik had naar aanleiding van de ingrediënten al het vermoeden dat er wel wat verschillen zichtbaar zouden zijn door de toegevoegde suikers hier en daar en vooral door de hoeveelheid toegevoegde vetten. Het begrip ‘goedkoop is duurkoop’ bewijst zichzelf in deze test ook maar weer eens.

See also:  Hoe Heet De Hond Van Danielle Undercover?

De AH BASIC pindakaas is namelijk naar verhouding de goedkoopste pot die er tussen zit, maar qua voedingswaarden vind ik het persoonlijk regelrechte bagger. Onnodig hoog in calorieën, in vetten en in koolhydraten en ook nog eens laag in eiwitten.

In vergelijking met de beste pindakaas uit deze test zelfs 11 gram eiwitten minder per 100 gram. Is best veel. Calorieën Wanneer je gaat voor de minste calorieën per 100 gram dan is de AH 100% pindakaas met stukjes pinda jouw beste vriend. De AH BASIC pindakaas bevat de meeste calorieën en de rest schommelt hier een beetje tussen.

Suikers Wanneer je zo min mogelijk suikers binnen wilt kijgen dan kun je het beste gaan voor de Jumbo Pindakaas naturel. Deze bevat slechts 3 gram suikers. De AH 100% pindakaas met stukjes pinda krijgt hier overigens een dikke 2e plaats met 3,6 gram suikers.

De meeste suikers zitten in de Calvé Pindakaas met stukjes pinda, bijna 3 keer zoveel. Eiwitten Wanneer je zoveel mogelijk eiwitten binnen wilt krijgen dan is wederom de AH 100% pindakaas met stukjes pinda de beste keuze voor jou. Met 26 gram per 100 gram product steekt hij met kop en schouders uit boven de rest.

 • De AH BASIC pindakaas kun je beter in de winkel laten staan;
 • De andere producten bevatten allemaal ongeveer dezelfde hoeveelheid;
 • Wederom blijkt dat een A-merk niet per definitie de beste keuze is;
 • Calvé is denk ik wel het meest bekende pindakaas merk van Nederland, maar wanneer je de voedingswaarden bekijkt is het toch niet echt een aanrader;

Overigens is het een prima optie hoor, maar wanneer je écht voor de beste voedingswaarden wilt gaan dan is het deze keer toch een huismerk die overduidelijk het beste uit de test komt. Ik ben er persoonlijk wel blij mee, zoals ik al zei is dit mijn go to pindakaas en blijkbaar is het ook nog de meest verantwoorde optie. Ik ben benieuwd of jouw favoriete pindakaas er tussen zit en wat je van de resultaten vindt! Heb je suggesties voor de volgende test laat het dan even weten in de reacties hieronder, via Facebook of via Instagram ! Volg je me al op Facebook & Instagram ? Tagged albert heijn , calve , gezondste keuze , huismerk , jumbo , pindakaas , suiker , verantwoord.

Is banaan goed voor een hond?

Banaan – Mag een hond banaan? Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.

Waarom Calvé pindakaas?

Welke Pindakaas Voor Hond Het thema van deze week is eten zonder toegevoegde suikers. Zoals jullie inmiddels weten, is pindakaas mijn ‘guilty pleasure’. De normale pindakaas van Calvé bevat geen toegevoegde suikers, maar die met stukjes (die ik veel lekkerder vind) wel! Ik besloot daarom deze week te gaan voor de 100% natuurlijke crunchy pindakaas van ‘De Tuinen’.

 1. Wat het verschil is in smaak, textuur, ingrediënten en voedingsstoffen, zet ik vandaag voor jullie op een rijtje;
 2. De ingrediënten Ik begin met de ‘normale’ Calvé pindakaas, in de pot met de bruine deksel;

Op de verpakking is te vinden dat deze pindakaas de volgende ingrediënten bevat: Pinda’s (85%), plantaardige olie, plantaardig vet en zout. De Calvé pindakaas met stukjes noot, met de gele deksel. Bevat de volgende ingrediënten: Pinda’s (81%), plantaardige olie, dextrose (= suiker!), plantaardig vet en zout. Je ziet dat suiker in dit rijtje één plaats eerder staat, aangezien de ingrediënten in volgorde van hoeveelheid dienen te staan, kun je ervan uitgaan dat deze variant meer suiker bevat! De natuurlijke pindakaas bevat biologische vliespinda’s (100%) Welke Pindakaas Voor Hond De voedingsstoffen Welke Pindakaas Voor Hond Zoals je kunt zien bevat de natuurlijke pindakaas wat minder calorieën dan de Calvé pindakaas. Dit komt doordat de pindakaas meer eiwit bevat en minder vet, vet bevat per gram namelijk meer calorieën dan eiwit. Aan de Calvé pindakaas is extra vet toegevoegd, wat zorgt voor de grotere hoeveelheid calorieën. De hoeveelheid natuurlijk suiker is bij de normale Calvé pindakaas nog lager dan bij de natuurlijke variant! De vetverdeling verschilt een klein beetje tussen de verschillende varianten, qua verzadigde (=slechte) vetten zijn ze echter allemaal vrijwel gelijk.

 1. Light pindakaas van Calvé geeft deze ingrediëntenlijst: Pinda’s (77%), maltodextrine (= suiker!), plantaardige olie, plantaardig vet en zout;
 2. De verschillen in gezondheidsvoordelen van enkelvoudig- en meervoudig onverzadigde vetzuren zijn nog niet helemaal duidelijk, hier wordt veel onderzoek naar gedaan;
See also:  Waarom Likt Mijn Hond Aan De Bank?

Opvallend is dat de light variant minder vet bevat (daarom mag het product ‘light’ genoemd worden) , daarvoor in de plaats zijn echter suikers toegevoegd! De structuur Van Calvé pindakaas weet je zeker dat hij mooi romig is, de pindakaas heeft een gelijkmatige substantie.

Waarschijnlijk komt dit doordat er plantaardig vet aan is toegevoegd, vet is een stuk minder vloeibaar dan olie en houdt de boel bij elkaar. De variant met noot heeft meer crunchy stukjes, lekker! De natuurlijke pindakaas is veel meer olie-achtig, er ‘drijft’ zelfs een beetje olie bovenop.

Dit smeert iets minder makkelijk. De smaak De natuurlijke pindakaas smaakt echt een stuk meer naar pinda’s en is een beetje minder zoet. Door de stukjes pinda’s voelt hij wat minder romig en wat meer korrelig in je mond. Je proeft wel echt de natuurlijke oliën uit de pinda’s.

Ik kan niet zeggen welke ik lekkerder vind, al ga ik sowieso voor een variant met stukjes noot! De prijs We blijven natuurlijk Nederlanders…hoeveel kost dat? Voor de pindakaas van ‘de Tuinen’ betaalde ik €2,49 voor 280g.

Een pot pindakaas van Calvé kost ongeveer €1,69 Dit zal per supermarkt echter verschillen. Welke Pindakaas Voor Hond Verkrijgbaarheid Calvé pindakaas is in ieder supermarkt verkrijgbaar. Sommige grote supermarkten hebben ook natuurlijk pindakaas, maar in de gemiddelde supermarkt zul je het niet tegenkomen. Het is wel goed verkrijgbaar in de meeste biologische- en gezondheidswinkels. Mijn conclusie De Calvé light pindakaas valt voor mij zowieso af.

Iets minder calorieën, maar veel meer suiker! De normale Calvé pindakaas komt erg goed uit de bus, gemakkelijk verkrijgbaar, niet te duur en qua voedingsstoffen en ingrediënten is hij prima. Maar…. ik mis toch de stukjes noot! Mis jij deze niet, dan raad ik absoluut de Calvé pindakaas aan.

Voor pindakaas met stukjes heb ik toch een lichte voorkeur voor de natuurlijke variant. Ik vind hem iets lekkerder en vind het een fijn idee dat er geen suikers aan zijn toegevoegd. Ik denk dat ik daarom regelmatig even een pot natuurlijke pindakaas in zal slaan.

Is brood goed voor een hond?

Brood levert de hond geen voedingsstoffen – Een hond kan brood dus wel een beetje verteren. En op zich zijn de vezels goed voor de spijsvertering. Maar verder is brood niet goed voor hond: de hond neemt geen voedingsstoffen uit brood op. Het is alleen een ‘vulmiddel’ en wordt eigenlijk meteen weer uitgepoept (ook door de vezels).

Wat mag je niet aan een hond geven?

Wat zijn gezonde snacks voor honden?

Waarom mogen honden geen pinda’s?

  06/03/2016 Met Pasen in aantocht komen ook de paaseitjes en -hazen weer in huis. En hoewel veel baasjes wel weten dat chocola giftig is voor de hond, zit een ongeluk in een klein hoekje. Want helaas hebben honden geen ingebouwde ‘gifdetector’ voor chocola en zijn veel honden er gek op! Maar chocola is niet het enige dat levensgevaarlijk is voor je hond.

  Hier de belangrijkste giftige voedingsstoffen op een rij. Chocola is hartstikke giftig voor je hond, en natuurlijk ‘voer’ je hem dan ook geen chocola. Maar rond de Paasdagen staan er misschien wel schaaltjes met paaseieren op tafel, en kan je hond er dus op een onbewaakt moment stiekem van snoepen.

  En dat is geen goed idee: in chocola zit namelijk de stof theobromine die giftig is voor honden. Hoe puurder de chocola, hoe meer van deze stof erin zit. De levensbedreigende dosis verschilt per chocolasoort maar ook per ras en grootte van de hond. Als je hond per ongeluk chocola heeft gegeten, let dan goed op: gaat hij rillen, braken, hijgen, overmatig drinken en plassen, en wordt hij rusteloos? Ga dan direct naar de dierenarts! Welke Pindakaas Voor Hond Druiven en rozijnen Een ander giftig voedingsmiddel is de druif, en in gedroogde vorm de rozijn. Druiven en rozijnen zijn schadelijk voor de nieren van de hond en kunnen acuut nierfalen veroorzaken. De symptomen zijn rillen, braken sloomheid en een gebrek aan eetlust. Bij een klein handje rozijnen kan de hond al vergiftigd worden, pas dus op met deze onschuldig lijkende traktatie! Ui en knoflook Knoflook en alles uit de uienfamilie (dus ook prei en bosui) zijn giftig voor je hond.

  See also:  Hoe Vaak Een Hond Uitlaten?

  Dat geldt ook voor de verhitte variant, dus ook een kliekje met gebakken ui is een no-go! De giftige werking van uien zorgt voor schade aan de rode bloedlichaampjes van de hond waardoor hij bloedarmoede krijgt.

  Hierdoor krijgt hij symptomen als sloomheid, gebrek aan eetlust, en een snelle ademhaling en hartslag. Als je hond zich verdacht gedraagt, bel direct je dierenarts. Welke Pindakaas Voor Hond Tomaat, paprika, aubergine De groente uit de nachtschadefamilie zijn niet goed voor je hond, dus pas op met tomaat, paprika en aubergine. Wees voorzichtig met noten De meeste noten zijn slecht voor je hond, maar kijk vooral uit met macadamianoten en walnoten. Pinda’s zijn geen noten maar peulvruchten. Een likje pindakaas als beloning kan dus prima, maar sommige honden hebben een pinda-allergie.

  1. Pindakaas is bovendien erg vet dus geef het met mate;
  2. Pas op met zout, xylitol, en alcohol In veel light producten zit xylitol, een zoetstof die erg giftig is voor de hond;
  3. Pas dus op met alles wat jij eet waar ‘light’ op staat, deel je traktatie maar niet met de hond;

  Dat geldt ook voor zoute producten: als je hond een teveel aan zout binnenkrijgt kan hij een zoutvergiftiging krijgen. Dat kan leiden tot verschijnselen als braken, rusteloosheid en diarree. Merk je iets vreemds, raadpleeg altijd de dierenarts. In veel producten zit ongemerkt veel zout.

  • Het wordt vaak toegevoegd aan chips, pinda’s en brood;
  • Kijk dus uit met de ‘verborgen’ zouten;
  • En hoewel je jouw hond echt geen biertje zult geven: sommige honden likken met liefde de glazen schoon als je niet uitkijkt;

  Let dus extra goed op met alcohol want ook dat is niet goed voor je hond. Welke Pindakaas Voor Hond Foto: Nao Cha Wat dan wel? Gelukkig zijn er genoeg gezonde snackjes die je de hond met een gerust hart kunt geven. Onbewerkt kippenvlees, rundvlees en vis. Vlees en vis kun je zowel gekookt, rauw als gedroogd geven. Ook kun je rauwe groente geven om lekker aan te knibbelen, zoals wortelen, broccoli of een stukje komkommer. Sommige honden zijn ook dol op fruit: appel en banaan is altijd goed.

  Is komkommer goed voor de hond?

  Mogen honden komkommers eten? – Welke Pindakaas Voor Hond Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan ​​voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden. En, zoals bij alle menselijke voeding, moet u uw dierenarts vragen of uw hond komkommer mag hebben voordat u deze voeding aan hem aanbiedt.

  Is een wortel goed voor een hond?

  Wortels zijn niet alleen supergezond voor mensen, ze zijn ook een favoriete groente van veel honden. Ze bevatten weinig calorieën, veel vezels en zijn een goede bron van vitamine A en potassium. Daarnaast raden sommige dierenartsen aan om een bevroren wortel als eetbaar kauwspeeltje te geven.

  Wat mag je niet aan een hond geven?

  Hoeveel xylitol is dodelijk voor een hond?

  Xylitol is een kunstmatige zoetstof die in steeds meer voedingsmiddelen voor mensen verwerkt wordt. Honden verdragen die stof niet. Bij inname kunnen er twee problemen optreden:

  1. kort na inname (al na 30-60minuten) kan het bloedsuikergehalte sterk dalen, omdat xylitol de alvleesklier stimuleert om insuline af te geven. Een te laag suiker gehalte in het bloed kan leiden tot zwakte, coma en overlijden.
  2. Een tweede probleem kan leverschade zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid opgenomen xylitol kan de schade tijdelijk of blijvend zijn. Klachten van leverbeschadiging kunnen soms nog tot 3 dagen na inname merkbaar worden.

  Op de verpakking staat hoeveel xylitol er in een product zit: “zoveel gram xylitol per 100 gram product” of “zoveel gram polyolen per 100 gram product”. De laatste omschrijving hoeft niet alleen xylitol te zijn, maar kan ook gedeeltelijk sorbitol zijn. Sorbitol is niet giftig voor de hond. Enkele bekende producten waar xylitol in zit zijn:

  • suikervrije ontbijtkoek, bv van Peijnenburg. Bevat 24,2 gram polyolen per 100 gram koek.
  • Mentos suikervrije kauwgum. Bevat soms wel 70 gram polyolen per 100 gram product.
  • Sommige multivitamine tabletten bevatten xylitol.

  Een hond van 10 kg kan bij opname van 0. 5 gram xylitol al een daling van de suikerspiegel krijgen, bij opname van 5 gram xylitol leverbeschadiging. Wordt er meer opgegeten, kan de leverbeschadiging blijvend zijn of zelfs leiden tot de dood. Als uw hond xylitol op heeft bel dan meteen uw dierenarts.

  Is banaan goed voor een hond?

  Banaan – Mag een hond banaan? Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.

  Wat zijn gezonde snacks voor honden?