Welke Trucjes Kan Ik Mijn Hond Leren?

Welke Trucjes Kan Ik Mijn Hond Leren
Hier vind je de tien populairste hondentrucjes

 • Truc 1. Pootje geven. Het klassieke hondentrucje, dat ook de basis vormt voor vele andere trucjes, is pootje geven.
 • Truc 2. High five of zwaaien.
 • Truc 3. Bedelen.
 • Truc 4. Steppen.
 • Truc 5. Pak!
 • Truc 6. Rollen.
 • Truc 7. Kruipen of sluipen.
 • Truc 8. Draaien.

Meer items.

Hoe leer je een hond zwaaien?

Hoe leer je een hond rol?

Hoe leer je een hond mooi zitten?

Het honden trucje “Mooi Zitten” leren – Mooi zitten ziet er altijd leuk uit als je hond dat doet. Wil je een snoepje, ga “mooi zit”! Stappen om het honden trucje “Mooi Zitten” te leren.

 1. Begin met het hondencommando “zit” en zorg dat je hond zit
 2. Houdt een snoepje in je hand en beweeg deze naar net boven het hoofd van jouw hond. De bedoeling is nu dat de hond blijft zitten en alleen met zijn bovenlichaam omhoog komt. Dit vergt ook wel wat balans van jouw hond, dus veel herhalen totdat hij het goed door heeft.
 3. Nu de hand naar voren boven het hoofd van jouw hond bewegen zonder snoepje. De bedoeling is dat jouw hond weer opkomt met alleen zijn boven lichaam. Doet hij dit dan beloon je dit uiteraard, oefen dit ook weer meerder keren.
 4. Als stap 3 helemaal goed gaat, voeg je het verbale commando toe bijvoorbeeld “zit mooi” of “ga mooi zitten” of welk woord je ook maar wilt gebruiken en je beloont het met een snoepje.
 5. Na voldoende herhalingen zal jouw hond alleen al mooi gaan zitten als jij het door jouw gekozen woord gebruikt.

Waarom loopt een hond door je benen?

De hond is de beste vriend van de mens. Hij is trouw, houdt onvoorwaardelijk van je en luistert bij een goede relatie graag. Maar soms wil een hond wel eens dat zijn mens naar hém luistert. Maar zijn mens begrijpt hem niet altijd. Hieronder twaalf dingen die je hond doet, als hij je iets wil vertellen. Welke Trucjes Kan Ik Mijn Hond Leren Foto: ArTeTeTrA / Foter. com / CC BY-NC-ND

 1. Constant oogcontact

Het ligt er heel erg aan hoe je hond naar je kijkt, maar als zijn uitdrukking normaal is en hij staart je in de ogen, is dit een manier om zijn affectie te tonen. Een goep Japanse wetenschappers vond een link tussen dit soort oogcontact en een verhoogd niveau oxytocine, een hormoon dat invloed heeft op hoe we verbondenheid en verzorgende kwaliteiten tonen. Maar wees altijd voorzichtig met kinderen en leer hen een hond nooit recht in de ogen te kijken. Welke Trucjes Kan Ik Mijn Hond Leren Foto: gfred / Foter. com / CC BY-NC-ND

 1. Dingen naar je toe brengen

Je denk misschien dat je hond een spelletje speelt, zeker als hij je een speeltje brengt. Maar wat je hond eigenlijk doet is je een cadeautje brengen. Het blijkt een van de overgebleven jachtinstincten te zijn, alleen brengt hij je wat hij zelf leuk vindt of waarvan hij denkt dat jij het leuk vindt of nodig hebt, in plaats van een dode prooi.

 1. Een poot opsteken

Als je hond een pootje in de lucht steekt en hij kijkt ergens naar met zijn hoofd naar beneden, dan kan je maar beter uitkijken. Dit betekent namelijk dat hij ergens naar op jacht is en klaar is om op zijn prooi af te springen. In de opvoeding is het echter beter om dit gedrag te herkennen en te stoppen. Zowel voor de veiligheid van de hond als het onnodig verstoren van wilde dieren.

 1. Voorover bukken en zichzelf klein maken

Dit betekent dat je hond bang is. Als je een hond ziet die dit gedrag vertoont, zonder dat er direct gevaar is, betekent dit dat je hond een angststoornis heeft. Dit kan zijn omdat hij in het verleden is mishandeld, maar de kans is groter dat het een dier is met geen of slechte socialisatie, het zogenaamde kennelsyndroom.

 1. Op meubels knagen
See also:  Waar Kan Ik De Nagels Van Mijn Hond Laten Knippen?

Knagen is normaal gedrag voor puppies. Van oorsprong ontdekken zij de wereld met hun mond. Maar als dit gedrag niet op tijd wordt afgeleerd, kan het erg vervelend worden wanneer je hond groter wordt. Wanneer volwassen honden knagen aan meubels, duidt dit vaak op verveling. Zorg voor voldoende speeltjes en breng genoeg tijd door met je hond.

 1. Op je voeten zitten

Er zijn verschillende redenen waarom je hond dit zou kunnen doen. Als je hond veel dominante trekjes heeft, kan hij dit doen om zich te doen gelden. Als hij last heeft van verlatingsangst , is dit een door honden veel gebruikte manier om troost te zoeken, door dicht bij je te zijn. Als je hond jaloers is, kan dit een manier zijn om andere mensen en dieren te laten zien dat je van hem bent.

Deze honden vertonen hetzelfde gedrag als een wild dier wat gevangen is. De kans op herstel is minimaal tot niet aanwezig. En leer je hond van jongs af aan dat het huis een veilige plek is en dat wachten onderdeel van het leven is.

Als geen van de bovenstaande situaties betrekking hebben op jouw hond, wil hij waarschijnlijk gewoon graag bij je zijn. Tijdens trainingsmomenten kan de hond dit ook gebruiken om contact te houden. Tast is een manier om alert te blijven op de ander, terwijl de andere zintuigen, geur, zicht en gehoor gebruikt worden voor de omgeving. Welke Trucjes Kan Ik Mijn Hond Leren Foto: NiteLynx / Foter. com / CC BY-NC-SA

 1. Gapen

Honden gapen niet alleen wanneer ze moe zijn. Gapen kan ook een teken van angst of stress zijn. Als je hond veel gaapt in het bijzijn van iemand die hij niet goed kent, is dat een teken dat hij er nog niet klaar voor is om die persoon te ontmoeten. Indien daar tijd voor is geef de hond dan de ruimte om zelf het contact te maken.

 1. Relaxt gapen

Om het even lekker ingewikkeld te maken, gapen honden ook wanneer ze zich prettig bij je voelen. In dit geval gaapt je hond vaak wanneer jij dat ook doet, uit solidariteit. Dus als jij gaapt en je hond doet dat ook, is dat dus helemaal zo slecht nog niet. Als je gaapt en een hond die je niet kent gaapt ook, dan heb je misschien een probleem…

 1. Tegen je aanleunen

Dit betekent dat je hond met je aan het knuffelen is. Honden willen je affectie en aandacht als ze tegen je aan leunen. Het helpt ze ook om zich veiliger te voelen. Het ontstaat uit de behoefte tot veiligheid en bescherming. Bijvoorbeeld bescherming tegen weersomstandigheden/temperatuur.

 1. Tong uitsteken en weer intrekken

Wanneer een hond zijn tong uitsteekt en weer naar binnen trekt, betekent dit meestal dat hij zich ongemakkelijk voelt. Dit kan komen doordat hij wordt geconfronteert met een persoon die hij niet kent of een ongewild contact, wat hem nerveus maakt. Als je hond merkbaar onderdanig is, kan dit ook een manier zijn om een meer dominante houding aan te nemen. Het is een duidelijke uiting van stress, die afhankelijk van de situatie kan resulteren in een bijtincident.

Een dierenarts bijvoorbeeld heeft die luxe niet altijd. Dominantie is niet juist in deze stelling. De stress kan bij een dier wel agressie oproepen. Afhankelijk van karakter is dit dan defensieve agressie om bijvoorbeeld te kunnen vluchten (oppervlakkige verwonding).

See also:  Hoe Lang Mogen De Nagels Van Een Hond Zijn?

Maar bij een dier met een meer confrontatiegericht karakter kan de beet langduriger en ernstiger zijn. Welke Trucjes Kan Ik Mijn Hond Leren Foto: jvc / Foter. com / CC BY

 1. In je bed willen slapen

Dit heeft er meer mee te maken dat hij graag bij jou wil zijn, dan met hoe lekker je bed ligt. Er zijn weleens wat discussies gaande over of dit nu wel een goed idee is, maar tenzij je allergisch bent of astma hebt, zien de meeste dierenartsen er geen probleem in. Van belang hierbij is wel dat de hond ervaart dat hij hiervoor ruimte krijgt. Het is dus niet de bedoeling dat hij ruimte neemt en het baasje krampachtig op het kleinste stukje van het bed ligt.

 1. Rustig naar je staren terwijl je vertrekt

Sommige hondeneigenaren voelen zich schuldig, als ze weg moeten en hun hond zit ze zo aan te staren. Honden vinden het over het algemeen niet leuk om alleen gelaten te worden en sommige honden hebben zo’n last van verlatingsangst, dat ze beginnen te blaffen, te huilen, op meubels te knagen of te poepen of plassen. Als je hond alleen maar naar je kijkt en er zijn verder geen tekenen van onrust, dan zit het wel goed met je trouwe viervoeter.

Hoe luistert een hond weer naar zijn baas?

Oefenen aan de lange lijn – Als je hond binnen is gewend aan hier homen, oefen dit dan ook buiten aan de lange lijn. Neem snoepjes mee en speelgoed. Vraag eerst de aandacht van je hond door vrolijk zijn naam te roepen. Heb je aandacht, roep dan het commando.

Hoe vaak trainen met hond?

Hoeveel trucjes kan Matzy leren? | DierenpraatTV

Trainingstips –

 • Bij het trainen van honden is het essentieel om te kijken naar de individuele hond waarmee je werkt en hoe hij op het trainingsprogramma dat je hem aanbiedt reageert.
 • Een of twee per dag trainen, hooguit een paar dagen per week gedurende 5-15 minuten is voor de meeste honden voldoende om goede resultaten te behalen.
 • Als je met je hond lessen van een uur volgt, zorg er dan voor dat je hond tijdens de les een aantal keren pauzeert. Probeer te voorkomen dat je een uur lang aandacht van hem vraagt.
 • Als je merkt dat het te veel wordt voor je hond, hij zijn aandacht verliest en fouten begint te maken, stop dan met trainen en neem een pauze van een paar minuten.

Natuurlijk is het geweldig om succesvol te eindigen met een vlekkeloze prestatie, maar het heeft geen zin je vermoeide en afgeleide hond door nóg een oefening heen te sleuren.

Hoe leer je je hond een high five geven?

Wil je deze vakantie je hond een cool kunstje leren? Ga aan de slag met een High-Five! – Eerst moet de hond een poot kunnen geven voordat er begonnen kan worden met een high-five. Hoe leer ik mijn hond een poot te geven Laat de hond voor je zitten en til zijn voorpoot op, leg de voorpoot in je hand.

Beloon wat de hond op dat moment doet: goed zo, dát is ‘poot’. Als je de hond in deze houding een aantal malen beloont, is de kans groot dat hij al snel uit eigen beweging zijn poot op je hand gaat leggen.

Gebruik wel altijd consequent hetzelfde commando. Nu de hond een poot kan geven, kun je gaan oefenen met een High-five Zorg ervoor dat de hond eerst een poot geeft. Zodra de hond de poot op je hand heeft gelegd, draai je je hand zo om, dat de poot van de hond tegen je hand aan staat.

See also:  Wat Te Doen Bij Bijensteek Hond?

Hij geeft je dus eigenlijk een high-five. Laat de hond weer recht voor je zitten. Houd je handpalm vlak naar voren gericht. Til met je andere hand de voorpoot van de hond op en zet deze tegen je hand aan en geef tegelijk het commando “high-five”! Beloon wat de hond op dat moment doet: goed zo, dát is ‘high-five’.

Als je de hond in deze houding een aantal malen beloont, is de kans groot dat hij al snel uit eigen beweging zijn poot op je hand gaat leggen. Welke Trucjes Kan Ik Mijn Hond Leren Wil je iets meer uitdaging : Kan jouw hond op verzoek met zijn rechterpoot jouw linkerhand en met zijn linkerpoot jouw rechterhand aantikken? Super! Je hond kan nu een poot en high-five geven! Belangrijk Bij het aanleren van iets nieuws zijn een paar dingen belangrijk: in kleine stapjes en korte sessies trainen, de hond altijd belonen op het moment dat hij doet wat de bedoeling is. Vergeet je niet een leuke foto te posten op onze Facebookpagina en Instagram #sportenspelvoordieren? Wist je dat je ook konijnen een High-five kunt aanleren Heb je een konijn en wil je dit toffe kunstje aan je konijn leren   klik dan hier   voor het lesplan, geschreven door Bernice Muntz. Hoe cool is het, als je konijn en hond, je tegelijk een high-five kunnen geven! Welke Trucjes Kan Ik Mijn Hond Leren.

Kan ik mijn hond zelf trainen?

Trainen met je hond is een leuke hobby. En soms is het ook noodzaak, denk aan het leren ‘niet op te springen’, ‘niet trekken aan de lijn’ en nog meer situaties. Je kunt trainen via een hondenschool, of zelf thuis. In alle gevallen zijn regelmatige trainingssessies nodig.

Hoe een hond iets verbieden?

Het stoppen van ongewenst gedrag – Wanneer je hond gedrag vertoont wat je niet prettig vindt, dan zou je je hond kunnen straffen. Dat kan op allerlei manieren. Je kunt `nee´ zeggen, een ruk aan de lijn geven, een speeltje afpakken of een stroomband gebruiken. Al deze handelingen hebben als doel het gedrag te stoppen of te doen afnemen. Een correctie toedienen lijkt eenvoudig, maar er zitten meer addertjes onder het gras dan je zou denken.

 1. Zo moet er bijvoorbeeld een duidelijke link bestaan tussen het ongewenste gedrag en de straf;
 2. Als je bij thuiskomst je hond straft voor het slopen van je pantoffels 4 uur geleden, dan zal je hond die link nooit leggen;

Ook moet je altijd consequent zijn en op tijd corrigeren zodra het gedrag zich voordoet. We zijn er niet altijd bij als een hond ongewenst gedrag vertoond; denk aan blaffen of slopen als je van huis bent of het stelen van eten. Er zijn nog veel meer obstakels die het toedienen van straf ineffectief maken.

Hoe krijg je een gehoorzame hond?

Welke oefeningen tegen ongehoorzaamheid bij honden zijn er? – Het hangt van de motivatie van de hond af of hij naar je luistert of niet. Gehoorzaamheid moet de moeite waard zijn voor hem. Om gehoorzaam te worden moet hij de gehoorzaamheidstraining leuk vinden.

 • Honden leren sneller te luisteren als ze er plezier in hebben en beloont worden, dan wanneer je streng bent;
 • Als de hond wordt beloont als hij de commando’s „zit”, „blijf” of „volg” opvolgt, zal de hond dit gedrag herhalen;

Er zijn verschillende beloningen: hondensnoepjes , geliefd speelgoed of een liefdevolle aai over de bol. Je kunt jouw hond ook lief toespreken. In sommige situaties kun je jouw hond ook de vrijheid geven. Je kunt hem dan van de lijn doen nadat hij braaf is gaan zitten.