Welke Vaccinatie Hond Buitenland?

Welke Vaccinatie Hond Buitenland
Waar moet u aan denken als u binnen de EU reist? –

  • Uw huisdier heeft een EU-paspoort nodig. De Nederlandse versie wordt uitgegeven door de dierenarts.
  • Honden, katten en fretten moeten ter identificatie een chip hebben. Honden moet u ook registreren als het dier langer dan 3 maanden in Nederland blijft.
  • Alle honden, katten en fretten moeten minstens 21 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen rabiës (hondsdolheid). De dierenarts moet dit aantekenen in het paspoort. Een rabiësvaccinatie is geldig voor 1 tot 3 jaar, afhankelijk van het gebruikte vaccin. Informatie hierover kunt u krijgen via uw dierenarts.
  • Rabiësvaccinatie van dieren jonger dan 12 weken is niet zinvol en niet geldig. Om naar Nederland te komen, moet de hond of kat minimaal 15 weken oud zijn. Voor sommige lidstaten gelden andere eisen. Informatie hierover kunt u inwinnen via de ambassade van het betreffende land.
  • Voor een aantal landen zoals, Ierland, Malta, Noorwegen en Finland (en het Verenigd Koninkrijk) is een behandeling tegen lintwormen door de dierenarts verplicht voor honden. Voor meer informatie over de wormbehandeling van deze 5 landen kunt u contact opnemen met uw eigen dierenarts.
  • Reist u niet met uw eigen dier? Of krijgt het dier een andere eigenaar? Dan heeft u ook een TRACES-certificaat nodig. Zie voor meer informatie op onze pagina met regels voor stichtingen en particulieren die honden of katten uit het buitenland invoeren.

Welke prik hond buitenland?

Ziekten in het buitenland – Als u met uw hond op vakantie gaat, gaat u meestal op vakantie naar een lekker warm land in Zuid Europa. In dit warme klimaat komen helaas vaker en  andere ziekten voor dan in Nederland  voorkomen. Wanneer u uw hond mee neemt naar het buitenland dan moet u er rekening mee houden dat uw hond hiermee een groter risico loopt om ziek te worden.

  1. Uw hond hoeft niet direct ziek te worden, maar kan ook  pas jaren na het bezoek aan het buitenland  ziek worden;
  2. Gaat u met uw hond naar het buitenland, dan is het erg belangrijk uw hond  goed te beschermen tegen deze ziektes;

Hieronder vindt u een lijst van meest voorkomende ziekten in het buitenland en de manier waarop u uw hond kan beschermen tegen deze ziekten.

  • Parvo bij de hond, Hondenziekte (Distemper virus), Hepatitis contagiosa canis, Ziekte van Weil (Leptospirose bij de hond), Kennelhoest Als u met uw hond op vakantie gaat, zorg dan dat uw hond goed is gevaccineerd tegen het  Parvo virus , Hondenziekte (Distemper virus), Hepatitis contagiosa canis,  Ziekte van Weil (Leptospirose bij de hond)  en  Kennelhoest. Tegen deze ziekten wordt jaarlijks gevaccineerd in Nederland.
  • Rabiës Als u met uw hond naar het buitenland gaat, zorg dan dat uw hond goed is gevaccineerd tegen  Rabies.
  • Hartworm Als u met uw hond op vakantie gaat naar warme landen (de subtropen), zorg dan dat uw hond goed beschermd is tegen  Hartworm. Dit kan door middel van muggen bestrijding en maandelijkse (tot een maand na thuiskomst) behandelingen met Milbemax of Stronghold.
  • Leishmania Als u met uw hond op vakantie gaat, zorg dan dat uw hond goed beschermd is tegen  Leishmania. Dit kan door middel van vaccinatie en zandvlieg bestrijding. Ook Leishmania komt met name in warme landen voor.
  • Ehrlichia Als u met uw hond op vakantie gaat, zorg dan dat uw hond goed beschermd is tegen  Ehrlichia. Dit kan door middel van teken bestrijding.
  • Babesia Als u met uw hond op vakantie gaat, zorg dan dat uw hond goed beschermd is tegen Babesia. Dit kan door middel van teken bestrijding.
  • Longworm Als u met uw hond op vakantie gaat, zorg dan dat uw hond goed beschermd is tegen  Longworm. Dit kan door middel van voorkomen dat uw hond slakken eet.

Als u met uw hond op vakantie gaat, dan moet u vaak een lange afstand afleggen met de auto of het vliegtuig. Net als de mens kan ook uw hond last hebben van  reisziekte. Dit kan zich uiten in  onrustig gedrag ,  hijgen ,  kwijlen  en  braken. Als uw hond een van deze gedragingen vertoond kunt u na overleg met de dierenarts medicatie geven tegen reisziekte. Dit zijn geen verdovende (slaap) middelen, maar  middelen tegen misselijkheid (reisziekte). Wij delen o. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. Volg ons op Facebook en Instagram.

Welke vaccinaties moet een hond hebben?

Weerstand opbouwen – Om weerstand op te bouwen zijn meerdere vaccinaties nodig. Dit zijn basisvaccinaties. Om de weerstand te behouden, is het belangrijk bij volwassen honden de vaccinaties te herhalen. Voor leptospirose en kennelhoest is dit ieder jaar, voor parvo, hondenziekte en besmettelijke hondenziekte eens in de drie jaar.

See also:  Wat Te Doen Bij Grasallergie Hond?

Welke vaccinaties heeft een hond nodig in Duitsland?

Hond mee naar Duitsland, waar moet je op letten? – Om door Europa te reizen met je hond, dien je een Europees hondenpaspoort te hebben. Dit moet je dus hebben om je hond mee naar Duitsland te nemen, maar ook andere landen binnen Europa, zoals Frankrijk.

  • Dit paspoort moet je bij de hand hebben, anders kan de toegang geweigerd worden;
  • Verder dient je hond ingeënt te zijn tegen hondsdolheid en dit moet uiterlijk 21 dagen voor vertrek;
  • In Duitsland zijn honden zeer welkom en de mensen zijn net als in Nederland echte hondenliefhebbers;

In vele restaurants, hotels en andere openbare plekken zijn honden dan ook welkom. Wel geven onze oosterburen de voorkeur om honden aangelijnd te houden. En honden die zwaarder zijn dan twintig kilo of honden met een schofthoogte boven de 40 centimeter moeten aan de lijn en je moet (officieel) een muilkorf bij hebben.

Welke landen rabiës vaccinatie?

Voor welke landen wordt de rabiësvaccinatie geadviseerd? – De rabiësvaccinatie is in geen enkel land verplicht voor mensen. Het vaccin wordt vooral aanbevolen als u langere tijd in een risicogebied verblijft. Rabiës komt vaak voor in Afrika, Oost-Europa, Azië, Zuid- en Midden-Amerika.

Hoe snel werkt rabiës vaccinatie hond?

Hondsdolheid bij vleermuizen – Vleermuizen in Nederland kunnen besmet zijn met hondsdolheid. Raak dus nooit met blote handen een vleermuis aan!

  • Vliegt een vleermuis in huis , open dan een raam en doe het licht uit.
  • Ligt de vleermuis op de grond , doe een bakje over de vleermuis en schuif een stukje karton onder het bakje door. Laat de vleemuis buiten vrij.
  • Kan de vleermuis niet vliegen , bel dan een dierenambulance (0900-0245)
  • Bent u  gebeten, gekrabt of gelikt door de vleermuis, was de wond dan minimaal 5 minuten met water en zeep. Ontsmet daarna de wond met jodium of alcohol 70% Bel daarna direct uw huisarts. Als de vleermuis nog aanwezig is, kan deze worden onderzocht op rabiës.
  • Is uw huisdier (mogelijk) gebeten? Laat hem binnen 48 uur vaccineren. Bij dieren die nog nooit een hondsdolheid vaccinatie hebben gehad, is een tweede vacinatie tussen 3-5 dagen na de eerste injectie aan te raden. Neem contact op met uw dierenarts, als uw huisdier binnen 4 weken na dit incident raar gedrag vertoont.

Is rabiës inenting verplicht in Duitsland?

In Duitsland komt Rabiës (hondsdolheid) weinig tot niet voor, maar toch is het verplicht om hiertegen de vaccineren. De reden hiervoor is omdat de voorschriften voor vervoer van honden binnen de EU gelijk zijn getrokken.

Hoe lang zijn inentingen hond geldig?

Het vaccinatieschema: welke vaccinaties wanneer?  – In zijn eerste levensjaar wordt een pup gevaccineerd tegen de meest voorkomende besmettelijke hondenziekten, met name: parvovirose, rattenziekte, hondenziekte, kennelhoest en hepatitis. Dat gebeurt meestal als volgt: 

  • Een eerste vaccinatie rond de leeftijd van 6 weken beschermt je pup tegen hondenziekte, hepatitis en parvovirose. Komt je pup van bij een fokker, dan heeft hij die eerste injectie vaak daar al gekregen.
  • Drie weken later, op 9 weken , krijgt de pup een herhalingsinenting (hondenziekte, hepatitis en parvovirose). De vaccincocktail beschermt bovendien ook tegen rattenziekte (Ziekte van Weil).
  • Een maand later, op 12 weken dus, volgt nog een herhalingsvaccinatie. Je hond is dan effectief beschermd tegen de standaardziektes hondenziekte, parvovirose, rattenziekte en hepatitis.

Het herhalen van de vaccinaties is belangrijk omdat het immuunsysteem van jonge dieren nog niet volledig ontwikkeld is. De eerste vaccinatie beschermt wel, maar niet voor lang. Na de drie inentingen heeft je pup voldoende immuniteit voor zijn eerste levensjaar. Daarna moet de vaccinatiestatus van je hond, ondertussen volwassen, elk jaar opnieuw worden gecontroleerd en indien nodig moet hij opnieuw worden gevaccineerd om de opgebouwde immuniteit te handhaven. ​ Afhankelijk van het risico op besmetting, kun je je hond laten vaccineren tegen meer ziekten.

  • Vaccinatie tegen kennelhoest wordt aangeraden als de hond naar de hondenschool gaat of in een dierenpension verblijft. Deze vaccinatie gebeurt voor het eerst op de leeftijd van 6 of 9 weken.
  • Vaccinatie tegen Hondsdolheid (rabiës) is verplicht voor honden die naar het buitenland reizen. Deze vaccinatie moet gebeuren ten minste 21 dagen voor de reis en is 3 jaar geldig.
  • Ben je van plan om te fokken met je hond, dan wordt in het geval van een teef ook gevaccineerd tegen Herpesvirose , een besmettelijke infectieziekte die vooral bij pasgeboren pups tot de leeftijd van 1 tot 3 weken een zeer hoog sterftecijfer kent.
See also:  Tot Welke Leeftijd Is Een Hond Een Pup?

Vaccinaties zijn niet allemaal even lang geldig. De meeste vaccinaties beschermen een volwassen hond niet langer dan een jaar , sommige bieden bescherming voor 3 jaar. Daarom wordt de vaccinatiestatus bijgehouden in een vaccinatieschema. Met een goed vaccinatieschema is een hond effectief beschermd. Het is belangrijk dat dit schema nauwkeurig wordt opgesteld en jaarlijks wordt geëvalueerd zodat een hond niet te weinig maar ook niet te veel vaccins te verwerken krijgt.

Een goed vaccinatieschema is maatwerk. Niet alle vaccinaties moeten even frequent worden toegediend. Vaccinatie tegen kennelhoest en Leptospirose moet doorgaans jaarlijks worden hernieuwd. Vaccinaties tegen kattenziekte, hondenziekte en hepatitis daarentegen zijn drie jaar geldig.

Theoretisch althans, want uit recent onderzoek blijkt dat veel honden na drie jaar nog steeds voldoende antistoffen hebben. Vaccinatie om de vier of vijf jaar zou kunnen voldoende zijn. Bovendien kan het zijn dat een vaccinatie niet goed aanslaat en eerder dan normaal moet worden herhaald.

Hoe vaak moet een hond gevaccineerd worden?

Volwassen honden worden ieder jaar gevaccineerd tegen de ziekte van Weil en elke drie jaar tegen parvovirus, hondenziekte en besmettelijke leverziekte.

Welke inentingen moet een hond hebben voor Frankrijk?

Identificatie voor je huisdier en inentingen – Huisdieren moeten geïdentificeerd kunnen worden via een elektronische chip of tatoeage. Ze moeten een geldige inenting tegen rabiës hebben en je dient het Europees huisdierenpaspoort bij je te hebben op reis.

Welke landen moet hond muilkorf?

Vaak geldt de muilkorf in het openbaar vervoer, zo ook in Frankrijk, maar in Italië geldt dit in alle openbare gelegenheden. In sommige landen zijn ‘risicohonden’ zoals pitbulls en rottweilers, helemaal niet welkom. In niet-EU- landen zoals Zwitserland, IJsland en Noorwegen gelden andere regels.

Welke honden mogen niet in Duitsland?

Op reis met je favoriete hond, kat of fret? Hou dan rekening met de volgende zaken:   –

Verplichte inentingen Inenting tegen hondsdolheid ( Rabiës ) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor het vertrek naar Duitsland, daarna opnieuw vaccineren binnen het entingsschema
Identificatie Aan de hand van een verplichte chip.
EU dierenpaspoort Verplicht. Dieren jonger dan 15 weken: dieren jonger dan 15 weken mogen sinds 29 december 2014 niet meer worden meegenomen naar Duitsland omdat zij nog niet kunnen worden gevaccineerd tegen rabiës. De vaccinatie mag gegeven worden vanaf 12 weken, daarna moet men 21 dagen wachten voor het dier mag worden meegenomen.
Extra bijzonderheden
  1. Indien u met de auto reist moet u uw hond veilig vastzetten , bijvoorbeeld door middel van een hondengordel, een reiskennel of achter een hondenrek.
  2. Invoer van dieren van buiten de Europese Unie is alleen mogelijk uit een Annex II derde land. Dit wordt per geval bekeken.
  3. Regels over honden kunnen per deelstaat verschillen, bijvoorbeeld wat betreft aanlijnplicht.
  4. Het is verboden om in Duitsland met bepaalde hondenrassen (Pitbull-Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier en Bullterrier) langer dan vier weken te verblijven. Bovendien heeft men hiervoor speciale papieren nodig. Deze webpagina geeft meer uitleg over die welbepaalde hondenrassen.
  5. Sommige deelstaten kennen een eigen, aanvullende lijst van verboden hondenrassen. Deze webpagina toont de regeling in de verschillende deelstaten.

.

Welke inentingen hond Oostenrijk?

Om dat te vieren hebben wij een leuke winactie! Maak kans op een verblijf in een Belvilla naar keuze ter waarde van € 250,- – Wat moet je doen?

  1. Like op 4 oktober onze post op Instagram en volg belvilla. vakantiehuizen
  2. Laat ons weten hoe jij op deze speciale dag jouw lievelingsdier verwent
  3. Deel jouw reactie onder deze post. Daarmee maak je samen kans op een verblijf in een Belvilla naar keuze t. 250,- (uitgereikt in de vorm van een giftcard).

Actievoorwaarden winactie:

  • De winactie verloopt volledig via Instagram
  • Je kunt aan de actie deelnemen op 4 oktober 2021
  • Bij deelname aan de actie maak je kans op een Belvilla giftcard t. v €250,- die je kunt besteden voor een verblijf in een Belvilla naar eigen keuze
  • De prijs wordt uitgereikt in de vorm van een giftcard t. €250,- met een geldigheid van 5 jaar vanaf datum van uitgifte
  • De prijs is exclusief toeristenbelasting. Deze dien je ter plaatse te voldoen
  • Vervoer van en naar de accommodatie is voor eigen rekening
  • De prijs is niet inwisselbaar voor contanten
  • De giftcard kan gebruikt worden over verschillende boekingen.
  • De prijs is op naam en niet overdraagbaar
  • De winnaar geeft toestemming om zijn of haar naam en eventueel foto’s of ervaringen van de genoten vakantie te gebruiken bij promotionele activiteiten van Belvilla
  • De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 7 oktober op de Instagrampagina van Belvilla
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd
  • Belvilla mag gedurende de actieperiode de voorwaarden wijzigen
See also:  Wanneer Werpt Een Hond?

Hoe lang werkt een rabiës vaccinatie?

Belangrijk om te weten over rabiësvaccin Is het meer dan 5 jaar geleden dat u ingeënt bent met rabiësvaccin? Dan kunt u een nieuwe vaccinatie nodig hebben. Bijvoorbeeld als u door uw beroep veel werkt met dieren die besmet kunnen zijn. Een herhalingsinjectie beschermt 5 jaar lang.

Waar in Europa komt rabiës voor?

De kans dat je hondsdolheid in Nederland en West- Europa op loopt is klein. Daar dragen alleen sommige vleermuizen het virus bij zich. Besmettingen vinden vaak buiten Europa plaats, meestal door een krab of beet van een hond, kat of aap. Klachten treden meestal 20 tot 90 dagen na de infectie op.

Wat kost een rabiës vaccinatie hond?

Kosten inenting hondsdolheid / rabiës – De kosten voor het vaccin tegen rabiës kunnen per dierenarts verschillen en liggen tussen de €25,- en €45,-. De geldigheid van de inenting is in de meeste gevallen vastgesteld op 3 jaar.

Welke inentingen moet een hond hebben voor Frankrijk?

Honden, katten en fretten – Honden, katten en fretten vallen onder Europese regelgeving. Dat betekent dat de dieren onder meer een Europees dierenpaspoort, een chip en een geldige inenting tegen hondsdolheid (rabiës vaccinatie) moeten hebben. Er wordt geen uitzondering gemaakt voor jonge dieren.

Welke inentingen hond Oostenrijk?

Om dat te vieren hebben wij een leuke winactie! Maak kans op een verblijf in een Belvilla naar keuze ter waarde van € 250,- – Wat moet je doen?

  1. Like op 4 oktober onze post op Instagram en volg belvilla. vakantiehuizen
  2. Laat ons weten hoe jij op deze speciale dag jouw lievelingsdier verwent
  3. Deel jouw reactie onder deze post. Daarmee maak je samen kans op een verblijf in een Belvilla naar keuze t. 250,- (uitgereikt in de vorm van een giftcard).

Actievoorwaarden winactie:

  • De winactie verloopt volledig via Instagram
  • Je kunt aan de actie deelnemen op 4 oktober 2021
  • Bij deelname aan de actie maak je kans op een Belvilla giftcard t. v €250,- die je kunt besteden voor een verblijf in een Belvilla naar eigen keuze
  • De prijs wordt uitgereikt in de vorm van een giftcard t. €250,- met een geldigheid van 5 jaar vanaf datum van uitgifte
  • De prijs is exclusief toeristenbelasting. Deze dien je ter plaatse te voldoen
  • Vervoer van en naar de accommodatie is voor eigen rekening
  • De prijs is niet inwisselbaar voor contanten
  • De giftcard kan gebruikt worden over verschillende boekingen.
  • De prijs is op naam en niet overdraagbaar
  • De winnaar geeft toestemming om zijn of haar naam en eventueel foto’s of ervaringen van de genoten vakantie te gebruiken bij promotionele activiteiten van Belvilla
  • De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 7 oktober op de Instagrampagina van Belvilla
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd
  • Belvilla mag gedurende de actieperiode de voorwaarden wijzigen

Welk vaccin rabiës hond?

Voorbeeld van een vaccinatieschema

Leeftijd Basis vaccinatie (s) Aanvullende vaccinatie (s)
8 à 9 weken Parvovirus en kleine cocktail Kennelhoest
12 à 13 weken Grote cocktail Kennelhoest, rabiës
16 à 20 weken – optioneel Parvovirus
1 jaar Grote cocktail Kennelhoest

.

Wat kost een rabiës vaccinatie hond?

Kosten inenting hondsdolheid / rabiës – De kosten voor het vaccin tegen rabiës kunnen per dierenarts verschillen en liggen tussen de €25,- en €45,-. De geldigheid van de inenting is in de meeste gevallen vastgesteld op 3 jaar.