Wie Is Iris De Hond?

Iris Hond
Iris Hond live bij DWDD , 2018.
Algemene informatie
Geboren 20 mei 1987
Geboorteplaats Harderwijk
Land   Nederland
Werk
Jaren actief 2009-heden
Genre(s) klassiek, neo-klassiek, pop, theater
Beroep concertpianiste, zangeres, tekstschrijfster, componiste
Instrument(en) piano, zang
Invloed(en) Ludovico Einaudi
Label(s) Decca, Dear World Music
Officiële website ( en ) Last. fm-profiel
Bekende instrumenten
Steinway & Sons
Portaal     Muziek

Iris Hond ( Harderwijk , 20 mei 1987 ) is een Nederlandse pianiste , componiste , zangeres en tekstschrijfster. Iris Hond is opgeleid tot concertpianiste en speelt naast het werk van andere componisten ook haar eigen composities.

Waar woont Iris de hond?

Iris is geboren op 20 mei 1987 en nu dus 32 jaar. Ze werd geboren in Harderwijk, maar verhuisde op haar veertiende naar een pleeggezin in Den Haag om te kunnen studeren aan het Koninklijk Conservatorium in de Hofstad.

Wat speelt Iris Hond?

Biografie van Iris Hond – Als kind kreeg Iris Hond privé pianoles en later gaat ze naar het Conservatorium in Zwolle. Ze speelt tijdens haar studie in kroegen, voor publiek dat niet vaak naar een klassiek concert gaat. In 2011 studeerde ze cum laude af en gaat ze meerdere masterclasses volgen.

Toen Iris veertien was verhuisde ze naar Den Haag om aan de Jong Talent afdeling te studeren van het Koninklijk Conservatorium, bij de Russische pianiste Kamilla Bystrova, de Nederlander David Kuyken en de Let Naum Grubert.

Ze woonde een tijdje bij een gastgezin, maar omdat dit niet werkte ging ze al heel jong op zichzelf wonen. Om zichzelf te onderhouden ging ze in restaurants spelen. Ze won prijzen bij verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Theo van der Pas Pianoconcours, de tweede prijs en de publieksprijs bij het Steinway Concours en de publieksprijs bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours.

Op het Internationale Muziekfestival Suonarte in Italië kreeg ze in 2012 een onderscheiding en werd tot ambassadrice van Aangenaam Klassiek benoemd. Iris Hond speelt meestal op haar Vliegende Vleugel, een vleugel op wielen waarmee ze mensen direct confronteert met klassieke muziek.

Ze speelt onder andere voor kinderen op scholen, hiphoppers en daklozen op straat. Ook was zij tot 2013 vaste pianiste in het televisieprogramma De Tiende van Tijl , een programma over klassieke muziek gepresenteerd door Tijl Beckand. Naast pianiste en componiste, houdt Iris zich steeds vaker bezig met motivational speeches.

See also:  Wanneer Kun Je Een Hond In Laten Slapen?

Wie was Iris?

Iris (godin)

Iris
Oorsprong Griekse mythologie
Associatie boodschapster van de goden en personificatie van de regenboog
Romeinse god Arcis
Kunstvormen Morpheus en Iris (Pierre-Narcisse Guérin, 1811)

.

Waar is Iris God van?

In de Griekse mythologie is Iris de godin van de regenboog. Ze was een gezelschapsdame van de belangrijke godin Hera en werkte voor haar als boodschapper. Volgens Hesiodus was Iris een dochter van de zeegod Thaumas en de oceanide Elektra. Wie Is Iris De Hond Morpheus en Iris – Pierre-Narcisse Guérin, 1811 Aanvankelijk maakten meerdere goden gebruik van de diensten van Iris. Tijdens de strijd tussen de Titanen en de Olympische goden stond ze laatste genoemde als boodschapper bij, terwijl haar zus Arke de goden juist verraadde en zich aansloot bij de Titanen. Later werd Iris de persoonlijke boodschapper van Hera. Ze was net zo snel als de beroemde boodschapper Hermes , maar een stuk lichtvoetiger.

  • Iris reisde zo snel dat ze eigenlijk nooit te zien was;
  • Wanneer zij voorbij was geraasd om een boodschap van de hemel naar de aarde te brengen, zag men vaak alleen nog maar de gloed van haar veelkleurige gewaad (de regenboog);

Vanwege haar snelheid omschreef Homerus haar in de Ilias als ‘Iris met de gouden vleugels’. In de Romeinse mythologie stond de godin eveneens bekend als Iris, maar ook onder de naam Arcis. Meer Griekse mythologie Overzicht van boeken over mythologie Bronnen -Griekse Mythologie – C.

Waar komt de naam Iris vandaan?

Herkomst en betekenis Iris – Iris is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘bode der goden, regenboog’. De regenboog werd in de Griekse mythologie gezien als een verbinding tussen goden en mensen. Doordat de regenboog kleurrijk is, is iris ook als naam gegevens aan een bloem en een deel van het oog.

Waar zit de Iris?

De iris ligt in het voorste deel van het oog tussen het hoornvlies en de ooglens. Het wordt ook wel het regenboogvlies genoemd. Regenboogvlies is een mooie term voor de iris, omdat dit deel van het oog onze ogen kleur geeft. Dit kunnen verschillende tinten bruin, blauw, grijs of groen zijn.

De achterzijde bevat veel pigmentrijke cellen. De hoeveelheid pigment bepaalt de kleur van het oog. Bij veel pigment is het oog bruin, bij weinig pigment blauw of grijs. Aan de voorzijde hebben de cellen weinig pigment en is een duidelijk reliëf zichtbaar (crypten).

See also:  Hoe Zien Vlooien Eruit Bij Een Hond?

Hoe donkerder de iris, hoe minder goed de crypten zichtbaar zijn.

Waar staat de Iris voor?

Symboliek – De godin Iris was in de Griekse mythologie de godin van de regenboog. De bloem zou naar haar vernoemd zijn vanwege een aantal kleuren van de regenboog waarin de Iris voorkomt. Godin Iris was de bode van de goden en de regenboog was de brug tussen de hemel en aarde.

Wie is Isis godin?

Volgens een Egyptisch scheppingsverhaal was Isis de dochter van Geb en Nut, de god van de aarde en de godin van de hemel. Isis of Aset was de zuster van haar echtgenoot Osiris (Egyptisch Oesir) en van Nephthys en Seth.

Welke naam betekent verbinding?

Iris – Bij de naam Iris denk je al gauw aan de prachtige bloem. Maar de oorsprong van deze naam ligt in de Griekse mythologie. Iris zorgde namelijk voor verbinding tussen mensen en goden met prachtige regenbogen. Dat is pas echt een kleurrijke historie.

Waar staat de iris voor?

Symboliek – De godin Iris was in de Griekse mythologie de godin van de regenboog. De bloem zou naar haar vernoemd zijn vanwege een aantal kleuren van de regenboog waarin de Iris voorkomt. Godin Iris was de bode van de goden en de regenboog was de brug tussen de hemel en aarde.

Wat is de betekenis van irissen?

Regenboog – Het woord Iris betekent ‘regenboog’ in het Grieks. Toepasselijk, want irissen zijn er in alle kleuren van de regenboog. Naast de letterlijke betekenis van het woord is Iris ook een figuur uit de Griekse mythologie. De godin Iris bracht boodschappen over tussen goden en mensen.

Wat is het verschil tussen een iris en een LIS?

Lis
Hybride van Iris germanicus
Taxonomische indeling
Rijk : Plantae (Planten)
Stam : Embryophyta (Landplanten)
Klasse : Spermatopsida (Zaadplanten)
Clade : Bedektzadigen
Clade : Eenzaadlobbigen
Orde : Asparagales
Familie : Iridaceae (Lissenfamilie)
Geslacht
Iris L. (1753)
Afbeeldingen op Wikimedia Commons
Lis op Wikispecies
Portaal     Biologie

Lis ( Iris ) is een geslacht uit de lissenfamilie ( Iridaceae ). Zowel het geslacht als de soorten worden in de volksmond iris genoemd. Het geslacht kent naast soorten ook vele cultivars. Lissen worden al lang door de mens gebruikt. In de Egyptische piramiden zijn afbeeldingen van lissen te vinden, die stammen uit 1500 v.

See also:  Waarom Begraaft Een Hond Zijn Bot?

Hoe lang bloeit een Iris?

Irissen zijn prachtige planten met tere bloemen met kenmerkende hangende bloemblaadjes. Ze kunnen tot 120 centimeter hoog worden en zijn dus een opvallende verschijning in uw tuin. Iris betekent in het latijn ‘regenboog’ en dat is niet verwonderlijk wanneer u zich beseft in hoeveel verschillende soorten kleuren de iris voorkomt. Maar doordat deze bloembollen zo verschillend zijn hebben ze ook een andere soort verzorging nodig.

Irisbollen planten vereist nogal wat werk, maar met de juiste kennis zal het u weinig moeite kosten. Het bodemtype waarin u irisbollen moet planten verschilt per soort. Sommige soorten houden van een natte bodem en andere kunnen juist helemaal niet tegen natte voeten.

Maar net zoals bij regenbogen is er veel zon nodig om de irissen tot bloei te laten komen. Plant irisbollen op een plek waar ze zeker zes uur per dag in de volle zon kunnen staan. Mocht het nodig zijn, dan kunt u de bodemstructuur aanpassen door de grond te mengen met organisch materiaal.

  • Met bepaalde soorten mest kunt u de drainage van de bodem verbeteren, waardoor er geen overtollig water in blijft staan;
  • Irissen bloeien van mei tot juni, u zult de bollen dus in het vroege voorjaar al moeten gaan planten;

Voordat u de bollen gaat planten moet u een geul graven van ongeveer tien centimeter diep. Houd altijd een afstand van zestig centimeter aan tussen twee bloembollen in. Zet de bollen met de punt omhoog in de grond en bedek ze met een laagje grond. Zorg ervoor dat vooral in het begin de grond goed nat moet blijven, maar niet compleet doorweekt.

  1. U ziet vanzelf wanneer het tijd is om weer water te geven;
  2. Houd er rekening mee dat de irisbollen zich in het begin pas na de winterkou zullen gaan ontwikkelen en daarom ook pas in het najaar zullen gaan bloeien;

Eventueel is het mogelijk irissen te snijden en in een vaas neer te zetten, mocht u ze zo mooi vinden dat u er ook binnen tegenaan kunt kijken..